Forum Czas Wolny, Hobby Militaria
ZMIEŃ
      komory

komory

(9 wyników)
    • Dzisiaj do swojego pierwszego lotu wystartowal czwarty egzemplasz PAKa, pilotowal Sergej Bogdan.
    • Czy ktos z Szanownych Forumowiczów mógłby mi wytłumaczyć - ale tak "na chłopski rozum" - na czym to polega? Czytałem o tym, w "Strzale" albo "nTW", ale ni cholery nie załapałem, o co biega. Z góry dziękuję.
    • witam wszystkich uczestników forum militaria. zwracam się z prośbą - praca naukowa, szukam oryginalnych zdjęć z czasów II wojny światowej na których były by pokazane komory gazowe gdzie był używany Cyklon B , dodatkowo jeszcze jakieś materiały o Krematoriach - ogólnie. google sprawdziłam a czasu jest mało , gdyż jest to duże opracowanie i nie sama nawet to opracowywuję. praca dokończona będzie udostępniona publicznie.
    • Niedawno wypłynęły fotki chińskiego BSL-a rozpoznania strategicznego Xiang Long. Przyuważyłem jeszcze jedną fotkę alert5.com/2011/06/30/xiang-long-uav-from-the-rear/xianglongrear/ Swoją drogą, chyba pierwsza maszyna chińska, którą można uznać za naprawdę oryginalną.
    • Jak to? Jeszcze nikt nie zmieszał z błotem nowej konstrukcji Łucznika? Nie wierzę.
    • Debatujemy nad rozmieszczeniem elementów tarczy antyrakietowej na terytorium Polski. Pragnę więc wyrazić własne stanowisko w tak kluczowej kwestii bezpieczeństwa światowego, a zwłaszcza Polskiego. Jest wiele argumentów za, jak i przeciw. Mym jednak zdaniem zdecydowanie przeważają korzyści z zlokalizowania wyrzutni rakiet na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Postaram się pokrótce przedstawić determinanty pozytywnego, mego stanowiska. Świat jest coraz mniej przewidywalny. Do władz...
    • Sorry ale czy ktoś może wytłumaczyć jak to mogło się stać - wbitka.pl/filmy/badziewne-wyposazenie-wojska-148 ? ;)
    • WIdac nie na daremnie poszedl zakup Ch-31 przez US Navy :) www.designation-systems.net/dusrm/app4/ma-31.html Maja teraz gqm-163a - porownujemy z Ch-31 xplanes.free.fr/stato/stato-19.html Pozdro Misza
    • tłumaczę tekst o okręcie wojennym na którym znajdowały się "shell rooms, the bomb room, the spirit rooms, and the inflammable store". Cóż to takiego te spirit rooms?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się