komory

(3 wyniki)
  • wiem ze to nie ten wątek ale już nie wiem gdzie prosić o pomoc, może tutaj ktoś będzie cos wiedział poszukuję inf na temat powiększonych komór bocznych. 23.12.2007 (21 tc) na USG lekarz zauważył u mojej dzidzi powiekszoną komorę boczną mózgu 10,16 mm. wczoraj byłam na USG u dr Roszkowskiego i niestety potwierdził że prawa komóra jest powiększona 10,90 mm (lewa ma tylko 4 mm). kazał mi przyjść na kontrol za 4 tyg. ale ja strasznie się martwię co to oznacza. dokładnie mam napisan...
  • Proszę o porady mamy które mają dzieci z tym problemem. Wizyta u neurologa za tydzień a ja umieram ze strachu. Usg-asymetria komór prawa 4 mm lewa 7 mm.Co to znaczy?
  • Dziewczyny, oswiećcie mnie... Czytam w rożnych wypowiedziach ze dziecko mialo wylew np II stopnia czy IV. O co tu chodzi? Neurolog, ktory stwierdzil u Piotrusia asymetrie komor mozgowych powiedzial ze jest ona PRAWDOPODOBNIE spowodowana JAKIMS wylewem. Powiało nierozwiązalną tajemnicą... A widze ze sa nawet jakies stopnie wylewu. Kiedy wylew ma miejsce? Czy w czasie porodu, czy przed czy po? I co go powoduje - niedotlenienie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się