Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      komory

komory

(6 wyników)
    • Co może być przyczyną,gdy skuter odpala bardzo dobrze,ma sprawną świece,ale mimo to gdy w czasie jazdy doda się więcej gazu,całkiem gaśnie,a po jego ujęciu wszystko wraca do normy,na dużych obrotach zachowuje płynność jazdy lecz górkami traci połowę mocy .Regulacja gaźnika nie przynosi żadnych efektów, wiele części było również czyszczone i wymieniane. Proszę o pomoc ;)
    • Witam! Kupilem motocykl jak w temacie, stan wizualny bdb natomiast jest pewien problem ktorego nie potrafie rozwiazac. Mianowicie, jesli turlam sie powoli tak z 60km/h na piatce i nie wkrecam moto na obroty to wszystko jest ok i mozna "rzutem na tasme" przejachac ponad 100km. Jesli natomiast pojade szybciej np 70-80km/h to po kilku kilometrach zaczyna motorek przerywac, potrafi tez strzelic w tlumik i jest koniec jazdy :-( Jak sie odczeka z 30min to mozna jechac dalej byle nie sz...
    • Hej. Czy to prawda że mixol spala się przy obrotach rzędu 4,5 - 5 tysięcy i silnik jest "smarowany" samą benzyną? To jest opinia moich znajomych śmigających na dwa razy droższym Oregonie (w zamyśle produkowany do pił motorowych). A może jakiś firmowy Shell albo Aral rozkłada dwa poprzednie oleje? Z góry dzięki za odpowiedź.
    • Mam problem z silnikiem a mianowicie z paliwem. Nie dochodzi paliwo do komory spalania, po dłuższej chwili kopania w starter przy wciśniętym ssaniu świeca jest sucha. Gaźnik jest czysty. Motocykl jeszcze do niedawna dał się odpalić ale w czasie jazdy po przejechaniu kilku metrów zaczynał przerywać i gasł, po odczekaniu kilku sekund znowu można było go odpalić ale po kolejnych paru metrach znów gaśnie. Proszę o poradę.
    • Cześć, zainteresowanym proponuję : www.bikepics.com/pictures/257516/ ja jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Kiedyś czytałem, znam zasadę działania, ale może ktoś przybliży publice Forum takie parametry jak ilość koni z litra/ przebieg krzywej momentu obrotowego? Kto na świecie jeszcze robi takie sprzęty?
    • Witam. Słuchajcie, czy mogę gdzies znaleźć (najlepiej na dolnym sląsku, bo mieszkam kolo wrocka i wrazie czego niebede tyral przez pół polski) TŁOK najlepiej GILARDONI lub vertexa do Hondy 125 ccm enduro ??????. Ja nie wiem o co chodzi. Mam stronę internetową gdzie mam tłoki vertexa, ale tam pisze ze w moim motorku jest nicasyl na tulei, ale ja tam żadnego nicasylu nie widze, ani nic nieczuć !!! a to przecierz czuć kancik palcem. A druga sprawa jest, że stary tłok jest oryginalny ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się