Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      korony

korony

(7 wyników)
    • Nosze aparat ortodontyczny, i niedlugo juz go zdejmuje. Po zdjęciu ortodontka kazała mi założyć korony na dwie górne "dwójki" + tzw. most po prawej stronie górnej szczęki, bo brakuje mi tam zęba i nie ma korzenia. Dziś dowiedzialam się że koszt tego wszystkiego to ok 5 tys zł I załamałam się :( Własnie skończylam studia i nie mam jeszcze pracy wiec ta suma to dla mnie kwota nie do zdobycia. Mogę założyc korony za 500 zł/szt. na "metalu" ale to przednie zeby najbardziej widoczne a wiem ze te n...
    • Witam :)) Zastanawiam się nad założeniem aparatu. Mam kilka martwych zębów po leczeniu kanałowym - mój dentysta mówi, że po założeniu aparatu mogą one bardzo boleć. Czy to prawda? Drugie pytanie dotyczy koron zakładanych na martwe zęby. Podobno na korony nie da się założyć aparatu? Planuję założyć koronę - mój dentysta długo walczył o ząb (który był źle zrobiony w przeszłości przez innego dentystę), ząb został uratowany, odbudowany, ale jest bardzo kruchy i bez korony długo nie ...
    • czy aparat przyklei się do koron porcelanowych czy też będę musiała je zdjąć przed założeniem aparatu? kwestia ta ma dla mnie zasadnicze znaczenie bo jeśli usuną mi 4 (a jak słyszałam te najczęściej się usuwa przed założeniem drutów) i jeszcze zdejmą mi korony z 6 to będę miała straszne nieestetyczne luki... :-( w pracy cały czas rozmawiam z ludzmi i boję się że będzie to dla mnie bardzo krępujące (bardziej niż krzywe zęby)
    • mam uciążliwy problem z odklejaniem się aparatu na koronach porcelanowych. Od miesiąca nosze aparat tzw. górny łuk tzw. kosmetyczny, jednocześnie mam korony porcelanowe na jedynkach i tu niestety aparat się odkleja. Zamki na koronach przez ten miesiąc leczenia nie trzymały się dłużej niż godzinę. Czy możecie coś poradzić, jakieś rozwiązania by zachować istniejące koronki, tak aby zamki się nie odklejały? Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi. dzięki
    • Czy ktoś może ma taki aparat i podzieli się swoimi wrażeniami ze mną. Idę dziś do ortodony (bo mam tylko przerwę między jedynkami górnymi a poza tym zgryz wporządku) i chciałabym spytać się o taki aparacik. Czy można mięć taki aparacić od wewnętrznej strony, aby był jak najmniej widoczny. Pozdrawiam
    • Mam małe, wąskie krótkie i nachylone ku jedynkom dwójki.Między dwójkami a jednynkami i trójkami mam przerwy. jedynki mam ładne i proste.Jeśli jest ktoś kto ma podobną wade do mnie to prosze o rade co moze mi pomóc w tej sytuacji czy może aparat? piszcie prosze
    • mam 20 lat i krzywa jedynke na przodzie nie jest tak strasznie to widoczne ale chcialbym cos z tym zrobic i teraz mam dylemat mianowice nie wiem czy wyrwac te 2 jedynki i wstawic nowe porccelanowe czy zalozyc aparat ? co doradzacie
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się