korzystny

(7 wyników)
  • Lekarz zalecił mi zmianę Minisistonu na Novynette z powodu problemów z cerą. Minisiston brałam tylko 2 miesiące, a skutki na twarzy były straszne. Czy ta zamiana jest korzystna? Czy Novynette zawiera mniej estrogenów niż Minisiston? Proszę też Panią Doktor o przybliżenie mi jakim preparatem jest Novynette (słyszałam że dużo nowocześniejeszy niż minisiston) i jakich skutków ubocznych mogę się spodziewać biorąc go? Dziękuje i pozdrawiam. Asia
  • Witajcie! Mój mąż miał wypadek przy pracy i biegli sądowi orzekli, że jest to choroba przetrwała. Co oznacza ten termin? Bardzo proszę o odpowiedź bo nie wiem, czy jest to decyzja korzystna dla nas czy nie.
  • Pigulki(5)

Dziewczynki! Czy ktoras z Was mogłaby mi podac sklad Cilestu i Harmonetu (ile i jakie hormony zawieraja)? Z tego co przeczytalam na forum, to bardzo zachwalany (bardziej niz Cilest) jest Harmonet zwg. na niska zawartosc hormonow i w zwiazku z tym lepsza tolerancje (nieodczuwalne skutki uboczne). I jeszcze jedno. Czy jest on skuteczny w walce z tradzikiem, łojotokiem itp. Moze ktoras z Was go przyjmuje lub przyjmowala w tym celu? Dzieki. Ania
  • Czy Microgynon 21 może wpływać negatywnie na cere i owłosienie (mam skłonności do trądziku i większej ilości włosków)? Lekarka mi go przepisała, bo przy pigułkach z 20mg ethynylestradiolum miałam cały czas bóle brzucha jak na okres. W mojej rodzinie były żylaki dlatego też stwierdziła, że Microgynon, który jest lekiem 2 generacji będzie dla mnie najlepszy. Co wy o tym sądzicie?Microgynon będzie dobry czy może polecacie coś innego?
  • witam, chcialabym zabrac swoja mamuske do saun, tylko jest problem, ze ona ma zylaki... czy jest udowodnione naukowo, ze sauna wplywa niekorzystnie na stan zylakow? i dlaczego?
  • Które pigułki maja korzystniejszy wpływ na cerę - harmonet czy regulon (wydaje mi sie, ze regulon, ale chciałabym usłyszeć wypowiedz eksperta, z góry dziękuję)
  • Pani Doktor, lekarz zalecił mi przyjmowanie Clostilbegytu od 5 do 9 dnia cyklu i Estrofemu od 5. dnia do końca cyklu. Tymczasem dowiedziałam się, że Clostilbegyt ma działanie antyestrogenne, a Estrofem - wprost przeciwnie, jest estrogenem. Jak więc rozumieć to zalecenie, jaki sens ma łączenie tych dwóch leków? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się