Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      korzystny

korzystny

(17 wyników)
    • Ostrzegam ze Dom Development zmienia zapisy w aktach notarialnych do sprzedawanych przez siebie mieszkan. I tak na przyklad w umowach przedwstepnych na osiedlu Marina jest mowa o zarzadzaniu osiedlem do 2007 roku, a w aktach notarialnych jest zapis o zarzadzaniu osiedlem na czas okreslony (czyli praktycznie bez mozliwosci wypowiedzenia umowy) do konca 2010 roku !!! Czy ktos moze potwierdzic inne "chwyty" stosowane przez tego developera?
    • WItam, mam działkę w Warszawie, na jakieś 3 miesiące powinien być już zatwierdzony MPZP dla tej działki, w związku z jego uchwaleniem przy sprzedaży będe musiał zapłacić podatek od wzrostu wartości tej działki po uchwaleniu MPZP i teraz pytanie czy bardziej będzie mi się opłacało sprzedać przed uchwaleniem i nie płacić podatku czy po uchwaleniu cena wzrośnie jeszcze więcej niż wyliczą mi podatek ? Może mi ktoś coś poradzić ?
    • Chcialbym otworzyc gielde korzystnych zmian, jakie udalo sie Wam wprowadzic do umowy kredytowej. Jakimi osiagnieciami mozecie sie pochwalic?
    • Ludzie co myślicie o inwestycji Galera Park na Mokotowie. Czy coś wiecie na temat inwestora (bardzo tajemniczy podobno z izraela) Czy ktoś może podpisał z nimi umowę. Widziałam projekt, jest bardzo niekorzystny dla kupujących. Nie chcą negocjować umowy. Wszystko jest bardzo tajemnicze i podejżane, mam nadzieję, że nie szykują jakiegoś przekrętu. Chociaż projekt jest bardzo atrakcyjny i profesjonalnie przygotowny.
    • Witam, Zastanawiam się nad kupnem mieszkania na os. Górczewska. Nie stać mnie na nic drogiego, ani na zapłacenie wszystkiego z góry. JWC oferuje jakiś kredyt 10/90, gdzie podobno płacę tylko 10% a resztę moge spłacać w ratach. Czy ktoś już z tego korzystał? Czy faktycznie wystarczy mieć te 10% wartości lokalu? Jakie jest oprocentowanie? Z góry dziękuję za pomoc.
    • Czy ktoś wie cos o Multibanku i jego dziwnych planach finansowych? Chce wziąść kredyt hip. developer poleca ich. Czy oni mają normalne kredyty? A może ten plan finansowy naprawde jest korzystny? Z ich strony internetowej nic nie rozumiem. Help!!!!!
    • Czy ktoś zna firmę Pyzel Developers, która przymierza się do budowy osiedla bliźniaków w Józefosławiu? Czy ktoś kupił już coś od tej firmy i jak jest z rzetelnością wykonawstwa?
    • Chce sie dowiedzieć czy korzystny jest kredyt w millenium, czy wczesniejsza spłata kredytu wiąze sie z prowizją ? czy do czasu ustanowienia hipoteki potrzebny jest poręczyciel czy starcza ubezpieczenie kredytu, jesli tak jakiej wysokości będę wdzięczna za info
    • Jak to jest z umowami rezerwacyjnymi? Dziś byłam u dwóch deweloperów i powiedziano mi, że wpłaca się 5000 zł jako zaliczkę rezerwacyjną, i jeśli zrezygnuję, to kasa przepada, w przeciwnym wypadku wlicza się do ceny zakupionego mieszkania. I to rozumiem. Ale podpisując umowę rezerwacyjną, deweloper nie przedstawi mi treści przyszłej umowy kupna, bo taka jeszcze nie została sporządzona, będzie gotowa za ok. 2 miesiące. Ale przecież w takiej umowie mogą być niekorzystne dla mnie zap...
    • Szanowni Państwo, pojawiały się głosy, że Wartico ma normalną umowę, ale patrząc na nią, nie mogę w to uwierzyć. Co więcej, jak na mój gust, jest ona kompletnie niekorzystna dla nabywcy. Nie jestem prawnikiem i chciałem się do niego zgłosić, ale patrząc na umowę zastanawiam się, czy jest jakiś w tym sens, bo z tego co wiem gruntownych zmian w umowie deweloperzy nie są skłonni robić. Przechodząc do konkretów: z umowy wynika, że „ustanowienie na rzecz Nabywcy odrębnej własności loka...
    • Od 6 miesiecy próbuję kupic mieszkanie w WAWEL SERVICE w Krakowie. Mieszkanie znajduje się Na rogu Halszki/Wysłouchów. W maju powiedziano mi, że prace rozpoczęto już w kwietniu. Jest październik a oni dopiero są w piwnicy. Inne firmy w tym czasie potrafią postawić cały blok.To chyba jest sliska firma, bo na początku chcieli szybko podpisywać umowę, ale okazało się że nie mają pozwolenia na budowę, później znowu nie mieli ksiąg wieczystych do kilku działek. No a teraz chcą abym pod...
    • Ciekawe kiedy fiskus zacznie ganiać spekulantów? podatki.onet.pl/1492532,1,0,wiadomosci.html
    • Witam, czy ktos z Was juz sprzedawal mieszkanie poprzez dokonanie cesji umowy? Interesuje mnie, czy mozna uniknac placenia podatku od zysku z takiej transakcji i jesli tak, to w jaki sposob? Czy jedynym wyjsciem jest kupno za kwote z zysku nowej nieruchomosci? Dziekuje z gory za rade. Pozdrawiam, W.
    • JWC poprawiło niekorzystne zapisy w soich umowach :-)
    • Witam Zainteresowałem się tą inwestycją (Zielone Zacisze) i tak chciałem zapytac czy moze posiadacie jakies istone informacje o inwestorze, jego poprzednich projektach, bądź o samej budowie ? A może są tu już jacyś "przyszli" sąsiedzi ????? pozdrawiam Pozdrawiam / Best regards grzesiek //red GL1500/6'99 1:10 w domu i Vmaax w sercu ;)))))
    • Czy ktoś z Was próbował kiedyś negocjować umowę z deweloperem ? Umowa podsuwana przez Mostostal-Export Dev. jest mocno niekorzystna dla klienta. Mam realne szanse na jej zmianę ? Krzysiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się