krokowa

(34 wyniki)
  • male pytanie czy po wymianie krokowego potrzebna jest adaptacja parametrow?
  • Gdzie można tanio kupic silniczek krokowy do AR156 1.6 TS najtaniej znalazłem za 504 zł. ale i to jak na moja kieszen nie jest mało. Jezeli ktos ma jakieś namiary prosił bym o odpowiedz.Chyba ze mozna dostac jakies zamienniki?? Bo ten za 504 zł to orginał Bosch-a. Ten silniczek ktory mam zainstalowany w aucie probowalem czyscic ale po tej czynnosci wydaje mi sie ze jest jeszcze gorzej. Pozdrawiam Rafał
  • Czy ktoś może poradzić z czego nadaje się silnik krokowy do alfy 145 1,4 boxer
  • Witam Jakie oznaczenie posiada silniczek krokowy do Alfy Romeo 145 1.4Boxer Czy sa jakies zamienniki, jezeli tak to jakiej firmy pozdrawiam Bartek AR145 1.4Bx
  • czy w 145 1.7 16v jest silnik krokowy i czy ma jakiś wpływ na podawanie lpg przy chamowaniu silnikiem i czy w tym momencie podaje ? jeżeli ktoś coś wie niech da mi znać pozdro robert
  • Witam, po zimie mam problem z głośną pracą silnika. po odpaleniu silnik tak jakby wyje, obroty na jałowym ok 1500. nie mam falowania obrotów. po pewnym czasie obroty schodzą na 1100 i tak trzyma. wczesniej miałem ok 1000. W czasie jazdy gdy daję gazu wycie robi się coraz głośniejsze szczególnie między 2000 a 4000 obrotów, po zmianie na wyższy bieg(właściwie juz po wciśnięciu sprzęgła) przez chwile wycie jest większe. Gdy zmieniałem bieg powiedzmy przy obrotach 3200- wciskam sprz...
  • jak w temacie juz chyba 6 silniczków krokowych wymieniłem,powodem ze sie psują jest impuls elektryczny który wystepuje nawet na wyłaczonym zapłonie wiec cos jest nie tak impuls ten atakuje krokówke i wtedy przepustnica sie otwiera jak bysmy wciskali gaz na zapalonym silniku juz nie wiem co robić aso w bielsku kopie już dzien z tym i narazie nic nie wykryli moze jutro:) komputer został wymieniony na nowy w aso rok temu ale niestety nie pomogło dodam ze chodzi o alfe 156. ...
  • Byłem w serwisie alfy z typowymi objawami zepsutego silniczka krokowego...po dwoch dniach doszli o co chodzi:-) teraz chca zalozyć mi ten silniczek ale koszt nowego u nich to 2000zl!!! czy ktos wie gdzie i za ile mozna kupic taki silniczek taniej i dobrej firmy? pozdrawiam
  • Mam do sprzedania silnik krokowy Bosch 0 132 008 650 do Alfy (używany w 100% sprawny).Powód.Falujace obroty+nietrafna diagnoza serwisu. Sprzedam za tyle co kupiłem,czyli za 150zł.
  • Gdzie on się znajduje pozdrawiam
  • Witam wszystkich Alfowiczów. Jak już wiecie mam problem z falowaniem obrotów-zjawisko to występuje tylko przy jeżdzie.Zauważyłem,że podczas hamowania silnikiem i redukcji na luz obroty silnika skakają z 500-1500,jednak jeżeli autko ciągnie na jakimś biegu i wyżuce na luz hamując normalnie problem ten się nie pojawia(powoli spadają na swoje normalne obroty 800-900) Pojechałem z tym problemem do SERWISU no i jak możecie sie domyślić zrobili wielkie oczy.Podpieli Alfe na kompa,lecz t...
  • Witam mam poważny problem z moją alfą 156 1.6 2003r - kupiona w salonie. 1. Problem jest następujący alfa chodzi jak diesel, na wolnych obrotach. Podczas jazdy jest ok Ale jak wysiądę z samochodu chodzi jak typowy diesel obojętne czy zaraz po uruchomieniu silnika czy jak stoję na światłach po 40km jeździe. - Silnik jest głośny. Na stacje pojechałem to pytają mnie czy rope tankuje – znajomi to samo mówią ze to diesel!. 2. Następny problem to gasnący silnik gdy np dojeżdżam do świateł...
  • Witam serdecznie.. kilka dni temu stalem się szczęśliwym posiadaczem alfy145 z 95 roku,silnik 1.6 boxer + LPG..... Dopiero dziś po paru dniach, jezdzenia pojawil się problem, a mianowicie wariujace obroty... Problem pojawia sie zarówno na gazie,jak i benzynie. Obroty nie skaczą jakos starszenie, jednak jest to dla mnie denerwujace. Wskazówka wacha się w granicy od ok 500 do 1300,czasami przystaje i jest równo na ok 900,nieraz na 1000,jednak po chwili znow zaczyna swoje... Poczytalem tro...
  • Mam problem, w momencie kiedy samochód jest zimny, nawetgdy stoi w garażu (ogrzewanym) są problemy z uruchomieniem silnika. Akumulator i rozrusznik jest sprawny w 100%. Przy pierwszej próbie wydaje się, że motor zaskoczy, jednak to tylko złudzenie, a przy drugiej próbie trzeba dugo kręcić by w końcu z oporami zapalił. Czy Ktoś wie jaka może być tego przyczyna?? Pozdrawiam!
  • Mam mały kłpot. Kłopot objawia nierówną pracą silnika na wolnych obrotach (oscylowanie od 1500 do zgaśnięcia) np. w sytaucji: dojeżdżam do przejścia (silnik rozgrzany), hamuję, pod koniec hamowania wciskam sprzęgło i sie zaczyna; silnik zamiast spokojnie obniżyć i wyrównać obroty zaczyna "wachlować". W skrajnych przypadkach silnik gaśnie. Pomaga lekkie przegazowanie. Jeszcze jedno - nie dzieje się tak zawsze. Szczególnie gdy na zewnątrz jest niska temperatura. Co może być przyczy...
  • Witam wszystkich szanownych forumowiczów! Odzywam się po raz pierwszy i z góry przepraszam za laickie podejście do tematu, ale się dopiero uczę :) Mam od niedawna AR 145 1,4 boxer z 96 roku z przebiegiem 110 tys. km. Generalnie rzecz ujmując super fajny wóz, jednak zwróciłem uwagę na strasznie śmierdzące spaliny wydobywające się z wydechu (kwaśny zapach w którym wyraźnie czuć benzynę)Udałem się do mechnika podpiąć się pod kompa, który pokazał, że silnik dostaje 1/2 nominalnej dawki powietr...
  • Witam wszystkich. Mam Alfe 146 1.4 TS z 2000r. Stwierdzone usterki: 1. wyrobione tuleje - wahacze do wymiany. 2. falujące obroty - wariator do wymiany, chyba że poczekać bo 100 km temu wymieniłem sonde lambda i przepływomierz. 3. końcówki drążka kierowniczego do wymiany. A teraz pytanka: - czy zamienniki, jak tak to jakiej firmy polecacie? - czy znacie dobry serwis (poza ASO) w okolicy Gdyni lub Białegostoku? Pozdrawiam
  • Witam. Mam taki problem obroty silnika falują jak podjeżdżam do świateł nawet potrafi zgasnąć, gdy już się zatrzymie silnik powoli uspokaja się i wraca do stałych obrotów. A jeżeli wcisne gaz do dechy powyżej 4000 obrotów potrafi się zadławić jeżeli delikatnie przyciskam pedał gazu to w miarę płynnie wchodzi na obroty. Czy ktoś mi podpowie co może być tego przyczyną? dzięki pozdrawiam.
  • Kupiłem niedawno alfę 146 z silnikiem boxer 1,4.Niestety mam z nią problemy.Okazało się ,że instalacja gazowa była żle założona(zakładał poprzedni właściciel) tzn.sonda była w ogóle nie zemulowana,emulator wtrysków odwrotnie podpięty a na dokładkę palił na trzy gary (uszkodzony kabel sterowania wtryskiem).Teraz te usterki są usunięte.Jezdził tak około 9 miesięcy.Samochód gaśnie na wolnych obrotach na benzynie i na gazie ,tyle tylko że jest to zjawisko nieregularne.I nie chce palić jak j...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się