Dodaj do ulubionych

Odsprzedam silnik krokowy

11.10.06, 18:50
Mam do sprzedania silnik krokowy Bosch 0 132 008 650 do Alfy (używany w 100%
sprawny).Powód.Falujace obroty+nietrafna diagnoza serwisu.
Sprzedam za tyle co kupiłem,czyli za 150zł.
Obserwuj wątek
    • lukisc Re: Odsprzedam silnik krokowy 12.10.06, 22:22
      Witam Mam taki sam problem falują mi obroty i nie wiem od czego . Proszę o
      podpowiedz.
      • tomul75 Re: Odsprzedam silnik krokowy 14.10.06, 18:20
        > Witam Mam taki sam problem falują mi obroty i nie wiem od czego . Proszę o
        > podpowiedz.

Jakbym wiedział co za dziadostwo psuje mi Rozkosz jazdy Alfką to już dawno
        wyrwał bym chwasta-niestety samo ASO nie wie dokładnie próbując dowiedzieć się
        za pomocą twojej kieszeni(metoda prób i błędów).
      • tomul75 Re: Odsprzedam silnik krokowy 14.10.06, 18:27
        lukisc napisał:

> Witam Mam taki sam problem falują mi obroty i nie wiem od czego . Proszę o
        > podpowiedz.

Zacznij od czyszczenia przepustnicy-to najtańszy wydatek.
        • ponki1 Re: Odsprzedam silnik krokowy 15.10.06, 15:44
          Przepustnica
          Silnik krokowy
          Sonda lambda
          Wariator

Sprawdz i wtedy sie okaze :)

Mam te same problemy na chwile pomoglo czyszczenie przepustnicy..
          • oodys Re: Odsprzedam silnik krokowy 17.10.06, 09:41
            Trzeba brac tez pod uwage przeplywomierz. Mam ten cholerny problem, bo obroty
            skacza jak cholera i nawet silnik gasnie, dotergo pali sie kontrolka wtrysku.
            Centralka wykrywa zwarcie na mase czujnikow (przeplywomierza, zaworu par
            paliwa, czujnika faz), wiec narazie jestem na etapie szukania zwarcia. Potem
            zajme sie tymi obrotami. Pozdrawiam.

Alfa 146, 1.4
            • reklamamarcin Re: Odsprzedam silnik krokowy 21.10.06, 15:39
              miałem dobrego elektryka w serwisie miałem podobne objawy i było zwarcie na
              masie na czujnikach powód? pod kierownicą jest kilka bezpiecznik.ów nie tych
              w skrzynce, one są odpowiedzialne za własciwe działanie , poprzeczyszczac je i
              sprawdzić czy któres z nich są cieplejsze od innych- rada odłączyć je dlaczego
              sie grzeją nikt nie wie i przeczyścic złączke el zaworu par paliwai zresetowac
              komp odłaczyc go na 1 h i zapalic na benzynie az do momentu włączenia sie
              wiatraka ok 20 min
              • oodys Re: Odsprzedam silnik krokowy 23.10.06, 11:05
                No ja niestety nie mam dobrego elektryka :/ Postawil na przeskoczony rozrzad
                (elektryki wcale nie chcial ruszac-pewnie chodzi o czas, woli robic rozruszniki,
                alternatory itp.), ale nie robil go bo nie mogl sie w ogole polapac, a nie mial
                schematu, wiec zostawil i wyslal mnie do kogos innego. Spytam sie jeszcze, w
                jakim modelu Alfy byl ten usuniety problem ? Wypinalem zlaczke zaworu par,
                czyscilem przepustnice, bez zmian, ta kontrolka dalej sie pali i jest te zwarcie
                na mase. Do bezpiecznikow jeszcze sie nie odzwyalem. Zauwazylem ze jak nagle
                dodaje gaz to ona jakos dziwnie sie przydusza. Za wszelkie sugestie bede bardzo
                wdzieczny.

Alfa 146, 1.4TS
        • alf156 Re: Odsprzedam silnik krokowy 21.10.06, 19:01
          Dokladnie, zacznij od czyszczenia przepustnicy. Ja zaczalem wlasnie od
          przepustnicy i od 3 miesiecy spokoj z obrotami. Odpukac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka