tomul75 11.10.06, 18:50 Mam do sprzedania silnik krokowy Bosch 0 132 008 650 do Alfy (używany w 100% sprawny).Powód.Falujace obroty+nietrafna diagnoza serwisu. Sprzedam za tyle co kupiłem,czyli za 150zł. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukisc Re: Odsprzedam silnik krokowy 12.10.06, 22:22 Witam Mam taki sam problem falują mi obroty i nie wiem od czego . Proszę o podpowiedz. Odpowiedz Link
tomul75 Re: Odsprzedam silnik krokowy 14.10.06, 18:20 > Witam Mam taki sam problem falują mi obroty i nie wiem od czego . Proszę o > podpowiedz. Jakbym wiedział co za dziadostwo psuje mi Rozkosz jazdy Alfką to już dawno wyrwał bym chwasta-niestety samo ASO nie wie dokładnie próbując dowiedzieć się za pomocą twojej kieszeni(metoda prób i błędów). Odpowiedz Link
tomul75 Re: Odsprzedam silnik krokowy 14.10.06, 18:27 lukisc napisał: > Witam Mam taki sam problem falują mi obroty i nie wiem od czego . Proszę o > podpowiedz. Zacznij od czyszczenia przepustnicy-to najtańszy wydatek. Odpowiedz Link
ponki1 Re: Odsprzedam silnik krokowy 15.10.06, 15:44 Przepustnica Silnik krokowy Sonda lambda Wariator Sprawdz i wtedy sie okaze :) Mam te same problemy na chwile pomoglo czyszczenie przepustnicy.. Odpowiedz Link
oodys Re: Odsprzedam silnik krokowy 17.10.06, 09:41 Trzeba brac tez pod uwage przeplywomierz. Mam ten cholerny problem, bo obroty skacza jak cholera i nawet silnik gasnie, dotergo pali sie kontrolka wtrysku. Centralka wykrywa zwarcie na mase czujnikow (przeplywomierza, zaworu par paliwa, czujnika faz), wiec narazie jestem na etapie szukania zwarcia. Potem zajme sie tymi obrotami. Pozdrawiam. Alfa 146, 1.4 Odpowiedz Link
reklamamarcin Re: Odsprzedam silnik krokowy 21.10.06, 15:39 miałem dobrego elektryka w serwisie miałem podobne objawy i było zwarcie na masie na czujnikach powód? pod kierownicą jest kilka bezpiecznik.ów nie tych w skrzynce, one są odpowiedzialne za własciwe działanie , poprzeczyszczac je i sprawdzić czy któres z nich są cieplejsze od innych- rada odłączyć je dlaczego sie grzeją nikt nie wie i przeczyścic złączke el zaworu par paliwai zresetowac komp odłaczyc go na 1 h i zapalic na benzynie az do momentu włączenia sie wiatraka ok 20 min Odpowiedz Link
oodys Re: Odsprzedam silnik krokowy 23.10.06, 11:05 No ja niestety nie mam dobrego elektryka :/ Postawil na przeskoczony rozrzad (elektryki wcale nie chcial ruszac-pewnie chodzi o czas, woli robic rozruszniki, alternatory itp.), ale nie robil go bo nie mogl sie w ogole polapac, a nie mial schematu, wiec zostawil i wyslal mnie do kogos innego. Spytam sie jeszcze, w jakim modelu Alfy byl ten usuniety problem ? Wypinalem zlaczke zaworu par, czyscilem przepustnice, bez zmian, ta kontrolka dalej sie pali i jest te zwarcie na mase. Do bezpiecznikow jeszcze sie nie odzwyalem. Zauwazylem ze jak nagle dodaje gaz to ona jakos dziwnie sie przydusza. Za wszelkie sugestie bede bardzo wdzieczny. Alfa 146, 1.4TS Odpowiedz Link
alf156 Re: Odsprzedam silnik krokowy 21.10.06, 19:01 Dokladnie, zacznij od czyszczenia przepustnicy. Ja zaczalem wlasnie od przepustnicy i od 3 miesiecy spokoj z obrotami. Odpukac :) Odpowiedz Link