Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      kurczak

kurczak

(11 wyników)
    • Witam Czym można zastąpić piersi z kurczaka, aby wartość odżywcza pozostała ta sama?
    • - nad przepaścią stoją na jednej nóżce(każdy) dwa kurczaki i jedene człowiek oddalone sa o 2 metry masz 1 sekunde na decyzje bo zaraz wpadną w przepasć gdzie zresztą na dole czeka wyglodniały lew - rzucasz się ratowac kogo?? ... ... wg znawcy zagadnien wegetarianizmu z sekty tłuszczojadów w swej Tyradzie wygłoszonej na forum zdrowie Znawca ów jednoznacznie wskazuje iż: "Np. w sytuacji uratowania dwóch kurczaków bądź jednego człowieka dogmatyczny wegetarianin wybierze ...
    • Czego jeszcze nie wymyślą Ci mordecy żeby zwiekszyc zyski? Wciskają ludzią ciemnotę że po całej gehennie, które przechodza w swoim życiu kury, jeszcze się zachwalają żeby je zabić, zjeść i wysr..! Co sie kur..a dzieje??? śwai oszalał, liczą się tylko pieniądze! Reklama ta jest niezgodna z prawem, reklamy nie mogą oszukiwać ludzi ani wprowadzać ich w błąd, reklamy nie mogą "kłamać" !! Takie jest prawo, ale kto sie tym teraz zajmie???
    • wlasnie wczoraj ogladalam w telewizji ze wytworzono nowy rodzaj kurczakow . Sa one kompletnie lyse ...tak ze nie potrzebuja obierania z pior po zabiciu ... w jakim my swiecie zyjemy ?
    • Cytat ze strony MediCentrum: "Naukowcy z Minnesoty badali ponad 5 tys. dzieci ze szkół podstawowych i średnich. Około 6% z nich było wegetarianami. Jednak ponad połowa z nich jadła potrawy z kurczaka, 42% jadło ryby, trzy czwarte – jaja, prawie 80% - produkty mleczne."
    • ...czyli największa głupota, jaką w życiu słyszałem! Każde mięso smakuje inaczej! Nie nie tylko kurczak pachnie inaczej od schabu, ale też jeden kurczak inaczej niż drugi pachnie. A w dodatku człowiek nauczył się używać przypraw, by zmieniać, ulepszać, "uciekawiać" smak potraw, w tym mięsa. Biedni ci wegetarinie, że muszą takie pierdoły opowiadać. Współczuję waszym nosom. Cóż, przekleństwo płytkiej jak kałuża ideologii... Pozdrawiam, mięsożer_bez_ideologii
    • Czyli jak się produkuje jedzenie, dokument, pozbawiony dialogów, od jedzenia pochodzenia roślinnego do zwierząt i wyrobów z nich. Surowy obraz bez zbędnych sugestii. Jestem ciekawa Waszych opinii. Ja znalazłam film tylko w jednym miejscu w całości. www.youtube.com/watch?v=nGk2HEp6yVc&feature=related
    • Demaskatorz masz pewnię smażalnie kiełbasek lub kurczaków, dlatego wegetarianie psują ci interes więc postanowiłeś ich zdemaskować. Możesz zacząć odemnie. Od kilunastu lat jestem wegetarianinem. Nie ma dla mnie znaczenia, czy to szkodzi zdrowiu czy też pomaga. Nie jem mięsa z powodu przekonań, a nie zdrowotnych. Niestety większość ludzi są wszystkożerni jak szczury i nie mają moralnych dylematów, dlatego też ich opinia zupełnie mnie nie interesuje.
    • Często na forum czytamy o tym, ile to paszy musi zostać zjedzonej aby uzyskać przyrost 1kg mięsa. Patrzcie co znalazłem: "W jednym cyklu, który trwa sześć tygodni brojlery osiągają masę 2,2 kg. Średnie zużycie paszy na kilogram przyrostu wynosi na tej fermie zaledwie 1,5 kg. Jest to możliwe dzięki odpowiedniemu żywieniu, a także dlatego, że prawie jedną czwartą ilości kurcząt sprzedaje się już po 35 dniach chowu, czyli o tydzień wcześniej. ...Właściciel fermy powiedział nam, że ...
    • O ile wiem, to wegetariani jedzą jajka. Przynajmniej część spośród Was. A jeśli wam się trafi jajko zaplężone? - jest to jednak jajko (przypadkiem wetknięte przez nieuczciwego/złoścliwego sprzedawcę. Ale takie jajko zawiera coś w podobiu kurczaka/Czy uważacie takie jajko za jajko, czy za kurczaka - woec tego dozwolone jako jajko, czy zakazana jako kurczak? czy uważacie takie jajko za obrzydliwość czy przeciwnie przysmak, który pozwala wam odbejść surowy zakaz niejedzenia kurczaków ...
    • Fast food - przysmak ryzykanta Europa uwielbia piersi, Japończycy wolą udka - o ciemniejszym i bardziej gumowatym mięsie. Nóżki są fetyszem w Chinach. Żołądki trafiają do Rosji. A delikatne, wilgotne kawałki białego mięsa są tym, co Brytyjczycy kupują, kiedy mają chrapkę na kurczaka. Pozostaje tusza i skóra - całe góry tego bladego, zwiotczałego, krostowatego, surowego mięcha, z którego na całym świecie wyrabia się kurczakowe nuggety. FELICITY LAWRENCE 08.07....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się