kuzyn

(28 wyników)
  • Witam wszystkich, mam (dla mnie duży) problem - otóż poznałam mojego M. przez jego kuzyna, który zaprosił mnie na wesele jako koleżankę z pracy, znaliśmy się krótko, więc poszłam, a w trakcie przyjęcia okazał się zwykłym .....i po prostu sobie poszedł, bo zadzwonił jego kumpel i zaprosił go na piwo (skomplikowany charakter, zero taktu i kultury). No i wtedy M. się mną zajął (był sam i był naprawde czarujący). A teraz bierzemy slub i szczerze mówiąc wcale, ale to wcale nie mam ocho...
  • chyba juz wiecie jaki mam problem wydarzyla sie taka afera w rodzienie, ze z kuzynem mamy sie mocno ku sobie i juz chyba nie mam ochoty z tym walczyc piszcie prosze czy mozna i czy trzeba jakiejs zgody specjalnej??? w zasadzie to nie jestesmy kuzynami pierwszego rzdedu, to nasi ojcowie sa kuzynami pierwszej krwii
  • Kurczę Specjalni epojechaliśmy z narzeczonym do babci i reszty rodziny za Poznań żeby im powiedzieć o ustalonej dacie ślubu. Strasznie duzo mam kuzynostwa w moim wieku, więc zeby czasami sie nie ponakładaly terminy pojechałam uświadomic towarzystwo. Wcześniej rozmawiałam z kuzynem P. który również bierze slub w 2007 o jego dacie - on ma ślub w październiku ja w czerwcu - dogadaliśmy się też tak ze względu na to zeby jeszcze koś mógł mniędzy nas wejść a nie tworzyc zbyt duzego sk...
  • teraz ja prosze o pomoc, ostatnio na weselu bylam-swoim, i problemu z kreacja nie mialam:) ale za miesiac kuzyn meza sie zeni a ja nie ma pojecia ani pomyslu na kreacje, prosze o pomoc forumki:) mam tylko ogolny zarys-suknia moze byc dluga, moze jais gorset albo cos w tym stylu, odkryta gora.
  • pls doradzcie ile kasy wypada dac swojemu chrzesmnikowi ( mam na mysli moja mame) i ile ja mam dac jako kuzynka ( z chlopakiem). Bardzo proszę o porade... z góry dzieki!!
  • Hej, mamy z narzeczonym taki dylemat. Mamy kilkoro kuzynów, za których partnerami delikatnie mówiąc nie przepadamy. Są ze sobą kilka lat,a ale mimo to nie chcemy dawać zaproszeń dla kuzyna i jego/jej partnerki/a imiennie, tylko kuzyn z osobą towarzyszącą. Chcemy tak, ponieważ nie zależy nam na obecności tych konkretnie osób. Może to wredne, ale nie chcemy być fałszywi. Jakie jest wasze zdanie?
  • ja ich nawet nie znam, ale w myśl zasady że zaprasza się całe rodziny to chyba trzeba, aby sie kuzynki nie poobrażały
  • Witam, za niecałe 4 tyg. wesele, a ja dowiedziałam się, że mój dużo starszy kuzyn zamierza przyjść z "dziećmi" i nie chodzi o to, że nie chcę zapraszać dzieci, bo przedszkolaki i młodsze dzieci są mile widziane. Problem w tym, że owe dzieci kuzyna to dorośli faceci - jeden jest w liceum, a drugi to tegorczny maturzysta - przecież nie posadzę ich w sali dla dzieci i przyz stole "dziecinnym". A przy stołach nie ma już miejsc bo to restautacja a nie remiza strażacka. Może dodam...
  • Sprawa długa i trochę skomplikowana, ale postaram się opisać ją jak najbardziej obiektywnie i wyraziście. Mam 22 letniego kuzyna, którego traktuje jak brata. Jesteśmy w tym samym wieku i mieszkamy niedaleko siebie, więc całe życie wychowywaliśmy się razem. Bardzo go kocham i chce dla niego jak najwięcej szczęścia. No, ale do rzeczy. Kuzyn ma narzeczoną, z którą w tym roku bierze ślub. Są kompletnie nie zgraną parą, a przez to, że ona jest od niego starsza to stara się nim kierować. Wła...
  • problem osób towarzyszących był tu już wałkowany niejednokrotnie ale przeglądając archiwum nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. zadzwonił właśnie kuzyn mojego N. z pytaniem czy może "przyprowadzić koleżankę". Zaprosiliśmy jego rodziców i jego, bez osoby towarzyszącej. Taka była decyzja rodziców. Wiemy, że on jest z jakąś kobietą, sporo starszą, z 3 dzieci. Generalnie nie jest to akceptowane przez jego najbliższych, ale nam nic do tego. faktem jest jednak, że zdecydowano, ż...
  • Witam was serdecznie. Miałam wręczyć osobiście kuzynowi zaproszenie, ale ze względu na trudną sytuację rodzinną (i w związku z tym brak czasu) chciałabym wysłać je pocztą, o czym go poinformowałam. I tu nastąpił foch, bo uważa, że bliskiej rodzinie należy wręczać osobiście zaproszenie. Otóż nie widziałam go dwa lata, (i jest kuzynem) przez ten czas nie było między nami kontaktu i absolutnie nie uważam, żeby nietaktem było przekazanie teog pocztą. Cóż, on uważa inaczej. Na jego ...
  • Wiem, że nie rozwiążecie za mnie tego problemu, ale może ktoś coś podpowie.Dostaliśmy (ja i mąż) zaproszenie na ślub od dalekiego kuzyna męża i jednocześnie naszego przyjaciela. A sytuacja wygląda tak. W domku, który był spadkiem po babci od kilku lat mieszkał ze swoją dziewczyną. Znali się ok. 8 lat, z czego od 6 razem mieszkali. dziewczyna naprawdę sympatyczna i wartościowa, więc miło nam było np. spędzać razem wakacje, Sylwestra itp. Dla niego to zawsze była "nie pora" na ślub - i w ...
  • Parę dni temu dostaliśmy odpowiedź w sprawie zaproszenia na nasz ślub (9 lipca) od kuzyna narzeczonego. Poinformował nas że nie przyjdzie bo... zaproszenie było źle sformułowane. Potem padło jeszcze kilka przykrych słów z jego strony. Sytuacja jest taka: kuzyn ten od dłuższego czasu jest z żoną w separacji a ich sprawa rozwodowa w toku. Nie rozmawiaja ze sobą. Ona żyje juz z innym mężczyzną. Pisząc zaproszenie wiedzieliśmy o sytuacji od samego zainteresowanego więc na zaproszeniu ...
  • czy zaproszenia mozna porozdawać na weselu kuzyna które jest 3 miesiące przed naszym i na którym będzie połowa rodziny którą chcemy zaprosić?
  • Wiem, że temat zaproszeń był już poruszany na forum.. ale akurat tych konkretnych kwestii nie udało mi się odnaleźć w archiwum, stąd pytanie. Szczególnie, że właśnie zabieramy się za zaproszenia... Czy jeżeli zapraszamy kogoś kto ma przyjść na wesele z osobą towarzyszącą, której nie znamy z imienia i nazwiska i na zaproszeniu będzie właśnie: „Marka jakiegoś tam z osoba towarzyszącą”, to czy na kopercie (która będzie wręczana też mamy napisać Sz.P. Marek jakiś tam z o...
  • Mam taki maly problem, otoz zaprosilam 4 swoich kuzynow na wesele (w wieku 19- 24 lata), ale bez osob towarzyszacych, bo po pierwsze z kuzynami widze sie raz na 1-2 lata, a po drugie nawet nie znam ich dziewczyn/chlopakow, nawet ze slyszenia. Teraz slysze od rodziny, ze prawdopodobnie nie przyjda, bo zaproszeni bez osob towarzyszacych...troche sie zatem waham, czy aby nie zaproponowac, aby przyszli w parach. A dlaczego ich zaprosilam samych? Otoz wydaje mi sie, ze slub jest jedna...
  • osoba znajoma czy zawsze kobieta, nawet gdy jest tylko osoba towarzyszącą?
  • Mam dylemat. Zostaliśmy zaproszeni na ślub i wesele do kuzyna mojego narzeczonego. Zastanawiam się jednak, czy jechać – z powodów czysto praktycznych, szczególnie finansowych. Dla mnie jest to zupełnie obca osoba, a dla mojego narzeczonego po prostu kuzyn, z którym nie utrzymuje jakoś specjalnie zażyłych kontaktów – widują się 1-2 razy do roku. I teraz tak – jeśli pojedziemy na to wesele, to na sam prezent, kwiaty i dojazd wydamy ok. 600 zł – bo nie jesteś...
  • Sporządziłam listę gości potrzebną do wydrukowania zaproszeń. Za naturalne uznałam, że na pierwszym miejscu wymienia się kobiętę... Ale co w sytuacji, gdy mamy parę jeszcze nie połączoną więzami małżeńskimi, a to mężczyzna jest tym z rodziny... Czy to jego wymieniać z tego powodu jako pierwszego, a następnie ją jako jego osobę towarzyszącą, czy jednak ponieważ jest znana mi z imienia i nazwiska to ona powinna być wymieniona jako pierwsza, no ale wtedy to członek rodziny jest na ...
  • Mam do was wielką prośbę. Mam kilka wątpliwości co do personalizacji zaproszeń: 1. Chodzi mi o osobę towarzyszącą. "od kiedy" wpisujecie na zaproszeniach imie i nazwisko osoby towarzyszacej a kiedy po prostu formułkę "z osobą towarzyszącą". Jeśli np. moja koleżanka nie ma stałego partnera to jest jasne - wpisuję z osobą towarzyszącą, a co jeśli ma faceta juz od jakiegos czasu lub jeśli są już po zaręczynach? Wtedy konkretnie imie i nazwisko czy po prostu z i osobą towarzyszącą 2...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna