latach

(35 wyników)
  • Moi drodzy. W Nowym Roku życzę Wam, żeby wszystkie "Kruki" (i temu podobne ścierwa) pozdychały. Żeby komorników i windykatorów diabli zabrali do piekła i niech tam się smażą w smole! Życzę Wam też żeby spaliły się wszystkie kartoteki dłużników! a wierzyciele niech dostaną bielmo na oku!. Wszystkim Bankrutom życzę szybkiej reinkarnacji. Szczęśliwego NOWEGO ROKU!!! Uszy do góry!!!
  • jestem o krok od kredytu hipotecznego i nagle... napisal na adres zameldowania windykator orange. rozwiazalam sie blisko rok temu, zmienilam operatora. okazuje sie, ze orange wystawil fakture rozliczeniowa, ktorej nie dostalam - mialam fakture elektroniczna, a nie logowalam sie juz na konto, dodatkowo telefon byl juz wylaczony, wiec nie moglam dostac smsa upominajacego. w miedzy czasie zmienilam miejsce zamieszkania, a pismo od orange poszlo podobno na ten stary adres - podobno, bo nigd...
  • Witam , stary dłużnik chce się dogadać i nie wiem jak mu policzyć ulgowo ale ciekawi mnie jaka kwota by z tego urosła przez te 13 lat może ktoś z Was by mi tak mniej więcej policzył ?
  • Mam pytanie i prosze o informacje. Prowadze dwie dzialalności: jedna to jednoosobowa dzialalnosc fizyczna zadluzona "po uszy" i z kilkoma komornikami na karku a druga jako wiekszosciowy udzialowiec w spolce z o.o. i jednoczesnie prezes zarzadu tej ze spolki nie pobierajacy zadnego wynagrodzenia. Dodatkowo jestem zatrudniony jako pracownik etatowy pobierajacy pensje i z ktorego to pensji zabierane jest polowe czyli 1250 i przekazywane komornikowi prowadzacemu wszystkie egzekucje na poziomie ...
  • Witam i serdecznie prosze o pomoc,co z tym robic!!! W 1997r wzielam bratu komputer na raty a on mial go splacac. Niestety nie stalo sie tak. Kwota kredytu wynosila 2000 zl. Postanowilam splacac ten kredyt i dociagnetam go do 1400 zl po czym sytuacja finansowa zmusila mnie do zaniechania wplat. W 2000r mialam sprawe w sadzie po czym sad ustalil ze bank nie ma z czego sciagnac bo nic nie posiadam co zreszta jest prawda. 2 miesiace temy przyszedl list polecony z sadu ale mama go nie odebra...
  • Chcialam wziasc telefon w Plus gsm na abonament. Okazalo sie ze widnieje jako dluzniczka. Nie zaplacone 3 rachunki za telefon za 99 rok.Nie otrzymywalam zadnych upomnien czy przypomnien ze pieniadze nie zostaly wplacone. rachunki wszystkie byly zaplacone ale teraz brak potwierdzen nie trzymam tyle lat faktur i potwierdzen wplat.Mam juz jeden telefon u nich i nie zostal on zablokowany a widnieje jako dluznik. W plusie kaza zaplacic nie duza to kwota 400 zl ale ja jestem pewna ze ...
  • dot. ostatniej raty kredytu, bank od ponad roku się nie dopomina? Jaki jest okres przedawnienia - nie mogę znaleść tej informacji w PB. Gdyby ktoś wiedział to poproszę o konkretny pargraf.
  • Mam taką systuację. W 2001 roku miałem rozprawę w sprawie wierzytelności wobec banku PKO BP. Sprawę przegrałem, zajął się mną komornik. W trakcie trwania egekucji w 2005 roku PKO sprzedał wierzytelność funduszowi sekurytyzacyjnemu. I tak się złożyło, że komornik akurat funduszowi przesłał umorzenie postępowania egzekucyjnego w czerwcu 2006 roku. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dostałem ostatnio nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym całości kwoty plus odsetki. Do tego doszło prawi...
  • Wszystkim forumowiczom, wierzycielom i dłużnikom :))Zdrowych, Spokojnych, Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia i Do Siego Roku :)) Pozdrawiam
  • Mam jedno pytanie do Panstwa. Czy komornik może zabrac nadpłate z PITu na 2007rok, a dokladniej ulge na dzieci ? Slyszalem ze to sie dolicza do dochodu za rok 2007, w przypadku starania sie o swiadczenia rodzinne, wiec jesli wezmie, to czy 100 % tej ulgi ? Dodam ze mam komornika z US z tytulu nieoplaconych skladek. Dziekuje za odpowiedz.
  • witam!mam pyt.odnosnie wezwania do zaplaty,otoz maz x lat temu prawdopodobnie w 2001 r jechal pociagiem bez biletu i otrzymal mandat,5 czerwca 2012 otrzymalismy pismo od firmy windykacyjenj Adimo Egze o wezwanie do zaplaty na kwote ok.1000 zl wraz z odsetkami i kosztami procesu,moje pyt jest nast.czy faktycznie sprawa trafila do sadu? list jest nastepujacej tresci ,, w imieniu Adimo Egze w warszawie niniejszym wzywam do natychmiastowej zaplaty naleznosci w wys.974,74 na ktore skladaja sie ...
  • Mam pytanie, po jakim czasie przedaweniają się roszczenia Urzędu Skarbowego? Zaległości dotyczą 2000 roku, czyli miały miejsce 7 lat temu, windykacja została wszczęta w roku 2005. Kiedy takie roszczenie się przedawni?
  • Witam. Mam takie pytanie. Dostałam wezwanie od komornika. Wiadomo kwota długu razy 2 takie to koszty. Co się stanie jeśli pójdę do wierzyciela i zapłacę mu zaległość wraz z odsetkami rzecz jasna a komornikowi pokażę dowód zapłaty. Odstąpi od ściągania czy nie?? Jak to wygląda.
  • Otrzymałam nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym,dług jest z roku 2000,co mam zrobić obecnie nie pracuję,mam pytanie jak napisać sprzeciw i podać przyczynę ,a może to jest dług już przedawniony? Proszę pomóżcie.
  • Witam! w 2001r we wrześniu zacząłem studia zaoczne na prywatnej uczelni.Po dwoch semestrach przestałem uczęszczać na zajęcia,nie informując uczelni o rezygnacji.We wrześniu 2002r. przysłano mi pismo,potem drugie,że zostałem skreślony z listy studentów,lecz jeszcze musze uregulować wpłatę za wakacje i trzeci semestr na który juz nie uczęszczałem.Listy nie były polecone więc nie zawracałem sobie nimi głowy.W ostanim liście(nie poleconym)napisano,że oddadzą sprawę do sądu.I jak narazie na...
  • dostałam w zeszłym roku mandat 50 zł, nie zapłaciłam go i od tamtej pory było cicho. ostatnio jednak otrzymałam od komornika pismo, że zostanie zajęte moje wynagrodzenie. jak się okazało w kwietniu zeszłego roku odbyła się rozprawa, gdzie zasądzono mi 200 zł, do tego przeklęty komornik i mam prawie 500 zł w plecy :(((( moje pytanie brzmi: czy to nie powinno być przedawnione? przez rok wierzyciel milczał i nagle wyskoczył z zajęciem wypłaty, podobno jeżeli przez rok się wierzyci...
  • sąd(7)

Witam mam jeszcze jedno pytanie. mama moja dostała z sądu wniosek o klauzuli wykonalności(chyba tak to się pisze) w związku z zadłuzeniem ojca. poszła do sądu i wytłumaczyła iż od dwóch lat toczy sie sprawa którą moja mama założyła przeciw ojcu i stara się o zniesienie wspólności majątkowej z datą wsteczną. Sąd zapisał inf i odpwiedział iż sprawdzi tą informację i da odpwowiedź. Sprawa nadal nie jest zakończona natomiast po roku mama bez żadnego pisma otrzymuje inf od komornika iż w...
  • Moj ojciec, wlasciciel jednoosobowej firmy dostal od European City Guide (firma zlokalizowana w Hiszpani) fakture za usluge, ktorej nie zamawial (w 2005 roku). Oczywiscie nie zaplacil jej, bo niby z jakiej racji. Dostal od nich pismo, niby kopie tej umowy, na ktorym byl jakis podpis i oczywiscie zadnych pieczatek firmowych. Probowal sprawe wyjasnic - kilka telefonow, jeden list za potwierdzeniem odbioru i 2 maile, z oswiadczeniem, ze podpis nie nalezy do niego. Odpisali, ze zycz...
  • może ktoś z forumowiczów spotkał się z podobnym problemem,proszę o pomoc.Komornik na podstawie art.823 kpc oraz art.770 kpc i ust. z dnia 29.08.1997 umorzył postępowanie egzekucyjne po upływie 3-mcy otrzymałem zawiadomienie o ponownym wszczęciu postępowania egzekucyjnego w tej samej sprawie,nastąpiła pomyłka ?????
  • Mam zaległe kary za jazdę na gapę. Dług od MPK przejęła (chyba przejęła, nie wiem jak to sprawdzić) BKK, która wysłała mi już w sumie 3 pisemka. W tym 3 napisano, że skoro nie udało się na drodze polubownej rozwiązać sprawy, to już kierują sprawę do sądu chyba, że spłacę całość do określonego w piśmie terminu. Zdecydowałem się spłacić ten przynoszący mi hańbę dług, ale gdy zwróciłem się z prośbą o rozłożenie długu na raty "przemiły" pracownik BKK kategorycznie odmówił, mimo zapewnienia ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się