latach

(14 wyniki)
  • Tak się zastanawiam, jaka jest przyszłość dotacji z UE? Poprzedni okres dotyczył lat 2004-2007, a teraz jest 2007-2013. Czy pomoc unijna w ramach takich dotacji będzie ZAWSZE tylko na inne okresy? Czy to tylko tak na początku dają dotacje? Jak to jest. Napiszcie, jak to jest z dotacjami Z góry dziękuję za rozjaśnienie :-)
  • Witam, Zakładamy z koleżanką firmę i chciałyśmy się starać o bezzwrotną dotację ze środków UE. W zeszłym roku mozna było otrzymać do 12,5 tys pln. Wiem, że w tym roku jeszcze nie ma postanowień odnośnie takich dotacji - podobno mają być w II kwartale tego roku. W związku z tym mam pytanie; czy jeżeli już bedziemy mieć firmę zarejestrowaną czy taka dotacja jest mozliwa. Słyszałam że owszem, pod warunkiem, że firma działa min 3 lata. I drugie pytanie; Czy takowe dotacje na założen...
  • a może jeden nabór w 2013 roku? Po co się rozdrabniać?
  • Witam, Ponoć prow został już przyjęty przez KE...to nie plotka jakaś? na jakim etapie jest ten dokument? Dzięki za info ;)
  • Po raz kolejny ruszył Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Ogłoszenie o naborze pojawiło się wczoraj na stronie www.pozytek.gov.pl zakładka FIO/FIO 2007. Nadal utrzymano zasadę, że w małych projektach (5-25 tys. zł) dopuszczalny jest wkład niefinansowy (minimum 10 %). Minimalna kwota dofinansowania 5 tys. złotych. Poszerzono katalog możliwych do realizacji zadań w stosunku do poprzednich edycji (szczegóły w dokumentach zamieszczonych na ww. stronie). A teraz trochę dziegciu do tej bec...
  • Witam serdecznie, jestem laikiem wsprawach dotacji unijnych. Proszę więc o pomoc - podpowiedź profesjonalistów. Prowadzę działalność gospodarczą od listopada zeszłego roku- punkt ksero i chciałabym zapytać, czy istnieje mozliwość uzyskania środków unijnych na zakup nowej kserokopiarki? Proszę o wskazówki. Pozdarwiam serdecznie
  • Czy w związku z tym że środki funduszowe są na wykończeniu i trzeba czekać dopiero na nowe programy czy jest sens zakładać dzialalność z doradztwem w dziedzinie pisania wniosków itd. Bardzo bym chciała iść w tym mierunku i mam jakieś doświadczenie, ale zastanawiam się czy jest to dobry moment?
  • Przed chwilą odebrałam przesyłkę z Ministerstwa, w której przesłano mi CD z materiałami (prezentacje, podreczniki, studia przypadków itp. - część z nich już przejrzałam i są nawet dość ciekawe), z projektów szkoleniowych współfinansowych lub organizowanych pod patronatem Mini. Gospodarki i Pracy w latach 2004-2005. W związku z tym mam pytanie do innych forumowiczów co sądzą o jej zawartości i czy ich zdaniem rozsyłanie tego CD w bieżącym roku ma jakikolwiek sens.
  • dla "samorządowców": w moim województwie kasa w ZPORR już się skończyła, z FS i SPO też pewnie nie bedzie wielu naborów na projekty infrastrukturalne, a zanim wejdą nowe programy to pewnie poczekamy do końca 2007 jak nie dłuzej :( na co się nastawiacie w tym trudnym przejściowym okresie? (tylko nie piszcie o rozliczaniu tego co pozykanliśmy wcześniej:))
  • Witajcie. Czy ktoś wie z jakich źródeł można pozyskać fundusze na renowację zabytkowych przydrożnych kapliczek i krzyży na wsi? Z góry dziękuję za pomoc.
  • www.samorzad.pap.pl/?d=605231249531453 Piotr Kownacki: Blokada wewnętrzna Polski system absorpcji środków unijnych utrudnia ich wykorzystanie - ocenił na wtorkowej konferencji prasowej wiceprezes Najwyższej Izby Kontroli (NIK) Piotr Kownacki. Na konferencji zaprezentowano raporty Izby na temat systemu kontroli wykorzystywania funduszy strukturalnych oraz środków ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego (ZPORR). NIK wskazuje w nich na zbyt skomplikowa...
  • Wreszcie ruszył nadzór projektów do Funduszu Inicjatyw Obywatelskich. Tym razwem są możliwe projekty jednoroczne i dwuletnie i co stanowi pewne nowum projekty duże i małe. Polecam przyjrzenie się programowi tym ngo`som, które szukają pieniedzy na świetlice, zajęcia dla dzieci, wypoczynek letni i zimowy dla dzieci i młodzieży, pomoc osobom starszym oraz niepełnosprawnym. Możlwie jest, także do pewnego stopnia wsparcie samych ngo`sów. Po szczegóły odsyłąm na strone Departamentu Pożytku Pu...
  • W zeszłym roku zainteresowałem się programem ZPORR Działanie 2.5 - Promowanie przedsiębiorczości. Jako niezatrudniony pomyślałem, że fajnie byłoby zacząć działalność, zwłaszcza, że mam pomysł na to. Dziś (16.10.2005) właśnie dowiedziałem się, że rusza rekrutacja. "Nareszcie!" pomyślałem sobie, bo wybranie instytucji, która to ma prowadzić trwało totalnie długo (od początku tego roku). I co widzę w regulaminie, który natychmiast pobrałem? Że rekrutacja zaczyna się 17.10.2005, ma 3 etapy ...
  • Szukam porady, a wazasadzie jakiegos tropu. Mam pomysł, troche srodków na otwarcie dzialaności gospodarczej, wzasadzie wszystko jest juz dość dobrze dopracowane i przemyślane. Czy ktos móglby mi poradzić gdzi epowinnam się udać szukajac pomocy ze środków ue? Czy będą studentką (IV rok) mogę otrzymać taka pomoc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się