latach

(40 wyników)
  • [b]Allianz TFI[/b]: W 2010 roku duża zmienność i trudny rynek pełen niespodziewanych zwrotów Rynek akcji: ryzyko inwestycyjne po tak długiej fali wzrostowej jest duże Co nas czeka w rozpoczynającym się 2010 roku? Zdaniem Marka Mikucia, wiceprezesa zarządu i dyrektora inwestycyjnego TFI Allianz Polska, odpowiedź na to pytanie jest bardzo trudna, a prognozy rozciągają się od bardzo optymistycznych, zakładających skalę wzrostów zbliżoną do tej z ostatniego roku, do pesymistycznych mówiących ...
  • Jak w pokerze przychodzi czas kiedy mówię analitykom - sprawdzam! Oto jak prognozowali na 2009 rok.Czas rozliczeń nadszedł! biznes.interia.pl/news/w-2009-timingbedzie-na-topie,1230620, www.pb.pl/Default2.aspx?ArticleID=d9b76e21-8495-47e0-9f01-e4ecbfdc4ef9&open=four www.bankier.pl/wiadomosc/Rok-2009-na-rynkach-finansowych-prognozy-Grupy-Noble-Bank-1880687.html
  • Przypomnimy sobie co przewidywali eksperci rynków kapitałowych na 2008 rok.Warto teraz zweryfikować ekspertów. To z TFI Union Investment-Entuzjaści inwestowania www.union-investment.pl UnionKlub.pl 07.02.2008 1. Wydarzenia ostatnich miesięcy w Stanach Zjednoczonych - zwłaszcza sytuacja na rynku kredytów hipotecznych daje do myślenia wielu inwestorom. Czy to, co dzieje się w USA możemy już nazwać kryzysem? Anja MIkus: Moim zdaniem to, co dzieje się w Stanach Zjednoczonych, można...
  • za mało żeby kupic mieszkanie i zarabiac na wynajmie, co do giełdy to nie posiadam jeszcze takiej wiedzy, łatwo wtopić, pozostały mi fundusze? jak oceniacie przyszłość funduszy akcji na najbliższy rok? warto w to wejść?
  • Witam wszystkich, planuję rozpocząć inwestowanie w fundusze, mam 100 tys pln. chciałbym osiągnąć 35% po roku. Czy waszym zdaniem jest to do zrobienia. daje to 35 tys PLN rocznie, czyli jakieś 2900 PLN miesięcznie. Mam kredyt hipoteczny, który chciałbym spłacać tymi 2900 PLN? Czy jest możliwe zebranie tych pieniędze raz w miesiącu. Rozumiem, że fundusz to udziały, które mają inną cenę codziennie. Ale może jest tutj ktoś kto próbował zainwestować 100 tys w coś co da 2900 mies...
  • kuczynski.blogbank.pl/2008/10/17/teoryjka/#comments
  • Ciekawa tabelka podsumowująca roczną stopę zwrotu dla FA.Porównaj wyniki zarządzających.Rozbieżności duże.A nawet bardzo duże. [img]https://img202.imageshack.us/img202/9365/screenhunter02oct151931.jpg[/img]
  • Jaki wybrac fundusz inwestycyjny na dzien dzisiejszy? Mam konto w mbanku. Pare danych. 1. Mam ok 3000 zl i mam zamiar doplacac miesiecznie okolo (calkiem realnie) 500-700zl(optymistyznie) 2. Okres inwestowania to 1 rok, potem beda mi te pieniadze potrzebne przez doslownie chwile (miesiac, moze dwa), po czym znowu znajda sie w moich rekach. 3. Interesuje mnie stopa zwrotu conajmniej 10%. 4. Akceptowana strata roczna ok 10% (woz albo przewoz) 5. Cieszylbym sie gdyby te ryzyko (10%) b...
  • Pod koniec drugiej dekady działania Amplico AIG w Polsce, prawda o tym złodziejskim koncernie i jego bezczelnych praktykach wychodzi wreszcie na jaw. Już nie tylko "nawiedzeni" internauci na forach, ale wreszcie także uznani analitycy finansowi piszą o tej firmie jako o pospolitym naciągaczu i oszuście. Oto artykuł Maciej Samcika samcik.blox.pl/2009/09/Chcesz-popsuc-wizerunek-Zmien-nazwe-na-Amplico.html Jestem baaardzo ciekawy, czy i tym razem wychyli się ze swej mysiej ...
  • Tego nie wiem,ale chciałbym pokazać gdzie jesteśmy po "wstrząsie" w 2007roku. Komentarza nie zamieszczam,bo rysunek wszytko mówi ,więc słowa są zbędne. Główny motor napędowy GPW-BANKI. Najszybciej odreagował po bessie.Jesteśmy juz blisko poziomów sprzed 2007r. img228.imageshack.us/img228/514/screenhunter02oct161229.gif Proszę zwrocic uwagę na układ średnich 50,100,200 Wszystkie wykresy na interwale tygodniowym WIG 20 Doszliśmy do momentu drugiej fali wyprzedaży bessy.Układ średnich ...
  • Wig przełamał krótkoterminową linię trendu wzrostowego(strzałka) i zmierza w rejony dolnego ograniczenia i dołków bessy. Sugerowane wcześniej formacje podwójnego dna i wybicie z trójkąta symetrycznego jednak się nie sprawdziły.Wybicie to należy zatem uznać za pułapkę na byki. Układ świec na indeksie jest raczej pro spadkowy.Jednak jeśli weźmiemy pod uwagę ,że był to tydzień wygasania kontraktów terminowych na Wig20 to te 3 ostanie świece niewiele znaczą. Zgrupowanie średnich SMA 15,20...
  • Czy przyszły tydzień przyniesie nam rozstrzygnięcie co do kierunku podążania indeksów? Sytuacja dość interesująca gracza średnioterminowego.Wig20,Wig,mWig40 doszły do szczytów z listopada.Cały ubiegły tydzień Blue chipy bujały się w tym samym miejscu jakby czekały na średniaki,które dobiły do ważnego oporu.Czy będziemy mieć podwójny szczyt i odwrót od tendencji wzrostowej? Czy też byki będą dążyć do utrzymania indeksów na wysokim poziomie na koniec roku i zadbać o [b]efekt[/b] ( nie mylić z ...
  • Witam Jestem całkiem zielony w temacie funduszy inwestycyjnych - jestem na etapie zdobywania wiedzy. Wybaczcie więc jeśli pytanie jest lamerskie - aczkolwiek mnie to intryguje. Jaki jest sens inwestowania w fundusze obligacji ? Właśnie przeglądam wyniki funduszy w mbanku i to co mi się rzuciło w oczy to że najlepszy fundusz obligacji wygenerował 7% zysku w ciągu roku. Po odliczeniu opłaty za prowadzenie wychodzi 5% - to już lepiej zainwestować w lokatę - przecież teraz na rynku są inst...
  • Jest bessa? Przyjdzie hossa! Alfred Adamiec, Noble Bank Z analizy technicznej wynika, że jesteśmy już blisko lokalnego dołka. Możliwe, że w najbliższym czasie nastąpi niemalże paniczne wyprzedawanie akcji, po czym będziemy świadkami dynamicznego odbicia. Oczywiście, nie liczyłbym na początek długiego trendu wzrostowego. Po spadku będziemy potrzebować dwóch tygodni, żeby odrobić stratę, a następnie indeks znajdzie się w kilkumiesięcznym trendzie horyzontalnym. Nie warto teraz p...
  • Portfel 2008: XTB - gotówka i lokaty w pierwszym półroczu, akcje w drugim XTB 31.12.2007 17:47 Obserwowane od połowy 2007 roku pogorszenie klimatu inwestycyjnego na światowych rynkach akcji, będące m.in. następstwem kryzysu na rynku ryzykownych kredytów hipotecznych w USA, w połączeniu ze zwalniającą światową gospodarką, rosnącą inflacją, ale też i brakiem zaufaniem do instytucji finansowych oraz coraz mniejszą wiarą w skuteczną pomoc banków centralnych, mają duże szanse sprowokowa...
  • Nowości na rynku
  • Wiem że należy trzymać fundusze akcji długo, min 5 lat. Ale powiem jak w kabarecie moralnego niepokoju: "strach trochę hehe". Udało mi się trochę uciułać na FA i będę potrzebowała wypłacić całość pod koniec tego roku. Wypłacić czy czekać aż nie daj boże spadnie na twarz?
  • Chciałam przerzucić moje oszczędności z konta na lokatę, ale znajomi zaczęli mieszać mi w głowie i namawiać na fundusze. Jeśli chodzi o mnie, to nigdy nie inwestowałam w coś takiego, za bardzo boję się że stracę. Tak więc jeśli miałabym wybrać fundusz to jakiś z dużym bezpieczeństwem, akcyjne nie wchodzą w grę. I zastanawia mnie teraz co się bardziej opłaca wybrać - lokatę z niewielkim acz zagwarantowanym % czy jednak jakiś z bezpiecznych funduszy? przyznam że nie do końca widzę różnicę...
  • Dla przypomnienia Fundusz inwestycyjny czy ubezpiecznie? Wiele osób myśli o zabezpieczeniu swojej przyszłości, zarówno poprzez efektywne inwestycje, jak i ochronę związaną z wykupieniem polisy ubezpieczeniowej. Takie oczekiwania klientów stały się podstawą utworzenia tzw. polis unit-linked oferowanych wspólnie przez towarzystwa ubezpieczeniowe i towarzystwa funduszy inwestycyjnych. Produkty te zapewniają podstawowy poziom ochrony ubezpieczeniowej, a większość składki inwestują w w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się