Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      leki homeopatyczne

leki homeopatyczne

(95 wyników)
    • Czytając różne publikacje, natrafiłam na wiele wątków nt. trwałości leków homeopatycznych poddawanych lub przechowywanych w niedalekim sąsiedztwie urządzeń elektrycznych i innych sprzętów. Czy rzeczywiście te leki tracą wówczas swe właściwości? Najbardziej ciekawi mnie przechowywanie leków w pobliżu telefonów komórkowych (czytałam, że bezpieczna odległość to ok. 3m) - problem noszenia leków w torebkach razem z np. telefonem komórkowym; przechowywanie w pobliżu gniazd elektrycznych. Wiado...
    • Witam. Proszę o pomoc. Czy znacie leki homeopatyczne, żeby uporać się z problemem endometriozy i wynikłych z tego tytułu zrostów? Może ktoś zna dobrego homeopatę (albo zielarza, specjalistę medycyny chińskiej...?) ? Bardzo będę wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam.
    • Po czym poznać, że dany lek homeopatyczny jeszcze działa lub już przestał? Jak wyglądały doświadczenia przeprowadzone przez pierwszych homeopatów dzięki którym ustalili oni czas działania danego leku? I pytanie do wiktor.online: Skoro podobno hepar sulfur ma działanie głebokie i długotrwałe to dlaczego zalecasz powtórzenie tego leku już po dwóch trzech dniach? Zasadą homeopatii klasycznej jest podanie leku i czekanie aż zakończy on swoje działanie. Nie należy go powtarzać wcześniej, prawda?
    • Witam :) Interesuje mnie kwestia... hmm... nie wiem czy nazwa bedzie dobra: "leczenia rownoleglego" (?) Czytalam tutaj, ze czasem lekarze homeopaci maja rowniez inna specjalizacje i sami, jesli uznaja to za konieczne, przepisuja antybiotyki. W zwiazku z tym mam pytanie: czy podczas brania antybiotyku lekarstwa homeopatyczne nalezy odstawic, czy tez mozna je przyjmowac rownolegle z antybiotykiem?
    • Pytanie jw. dzisiaj odwiedziłam 5 aptek i nici :( Chodzi mi konkretnie o ricinus communis 5CH i lac canicum 5CH. Bede wdzięczna za pomoc.
    • Po przestudiowaniu zasad homeopatii dowiedziałam się, że przy stosowaniu leku homeopatycznego nie nalezy równocześnie przyjmować leków antyhistaminowych, Citroseptu, dużych ilości witaminy C itp. Mam jednak pewne wątpliwości - chcę zastosować u dziecka Thymuline 9CH; sposób podawania: 1 dawka tygodniowo przez 4 tygodnie, potem 1 dawka miesięcznie przez 5 miesięcy. Czy przez cały ten okres (w sumie pół roku)nie można stosować wyżej wymienionych leków, czy też tylko w dniu podania konkret...
    • Poszukuję strony internetowej z opisami leków homeopatycznych. czy możecie napisać jakiej namiary. dzięki
    • Czy mozna łaczyć leki homeopatyczne z Alveo (sok zawierajacy 26 ziół : www.akuna.friko.pl/ i z Chlorellą : www.rybnik.pl/optimafide/chlorella.htm Każdy z tych specyfików zawiera coś cennego a Chlorella dodatkowo ma funkcje oczyszczająca z toksyn i wirusów co u mnie jest niezbdne. Jednak czy te składniki nie niwelują działąnia składników homeopatycznych?
    • witam...proszę znawców o napisanie jaka powinna być droga odtrucia po lekach homeopatycznych w wysokich potencjach.I ile czasu powinno upłynąć od zażycia "odtrutki"? Chciałbym pójść "czysta" do nowego homeopaty i w takim stanie ,aby mógł sie zorientowac ,że ja to ja....a nie "próba lekowa" po " klasycznych " pudłach doktora.
    • Witam, ostatnio znajomy (ktory tez leczy sie homeopatykami) mowil, ze pod wplywem promieniowania rentgena np. podczas przeswietlenia bagazu na lotnisku leki homeopatyczne traca swoje wlasciwosci. Czy cos o tym slyszeliscie. Jesli tak prosze o info, bo w sobote wylatujemy na urlop i nie wiem czy je wkladac do bagazu podrecznego i nie przeswietlic, czy normalnie do walizki?
    • Witam, czy po zakupieniu tej pozycji, osoba nie będąca lekarzem będzie mogła sobie poradzić w doborze odpowiedniej kuracji (leku)homeopatycznej? Interesuję się homeopatią, jednak nie mam nic wspólnego z branżą medyczną. Czy jest tam opis danego specyfiku, podział na schorzenia, itp? Pozdrawiam.
    • Co jest w tych lekach oprócz cukru i wody?? Nie mówcie że nic bo coś być musi skoro pomaga. I czym się różnią od siebie te leki? w sensie czym jest składnik główny, wyjściowy każdego z nich. Czym jest, skąd pochodzi? Bo sama tego w życiu nie pojmę.
    • Witam, ostatnio leczę się lekami homeopatycznymi firmy SANUM (choruje na atopowe zapalenie skóry) i lekarka zaleca mi kurację lekiem REBAS D6, który niestety nie jest dostępny w Polsce. Lek ten zawiera kępki Peyer'a które wpływaja na poziom przeciwciał IGA, których niedobór powoduje alergie. Czy ktoś z Was stosował już ten lek? Jeśli tak to czy były efekty? I jak go zdobył? Nawiązałam kontakt z producentem i jestem w trakcie organizowania zakupu, nie są to małe koszty, więc c...
    • Dzień dobry Mam 37 lat. Od jakiś 2 lat boli mnie lewe biodro (lekko kuleję). Z Rtg bioder i z wizyt u kilku ortpedów wynika, że mam zwyrodnienie obu (boli dość mocno jedynie lewe). Jedynym sposobem wg wszystkich ortopedów jest operacja wstawienia endoprotez (jestem zapisany w kolejce na 2014 r. :). Dodatkowo boli mnie tekże kręgosłup w odcinku lędźwiowo-krzyżowym (na podstawie rtg lekarz stawierdził, że tu nie jest najgorzej, a bóle wynikają z choroby bioder), a także - niekiedy - górna ...
    • Witam serdecznie, u naszego synka 2,5 roku walczymy z mięczakiem zakaźnym skóry (pochodzenie wirusowe), łyżeczkowanie i smarowanie jodyną, ale lekarz ostatnio zaproponował nam homeopatię jako wspomaganie leczenia, leki które wypisał to: - Boiron Thuya occidentalis 15 CH, granulki, 4 g - HEEL Engystol uodparniaj.x 50tabl - Heel-Psorinoheel N, krople na przewlekłe choroby skóry 30 ml (HEEL GMBH) - Thymuline 9 CH Stwierdził żeby wybrać dwa z nich, nie bardzo wiemy coś na temat ...
    • witam. Pojechałam z dzieckiem do polecanego homeopaty. Synek miał początki zapalenia krtani z dusznością. Dostał engystol, spongia CH15, voxpax (kompleks). Nastepnego dnia doszedł katar i kaszel zmienił się w mokry. Dostaliśmy kolejne leki. zestaw wygląda tak: engystol, esberitox, echinacea(kompleks), voxpax, sinuspax + z pojedynczych kalium bichronicum i hepar. Czy naprawdę tak wygląda leczenie homeo?? tyle kompleksowych leków na raz? ja jestem laikiem ale na moje laickie oko to takie ...
    • Jestem zupełnym laikiem w tych sprawach, ale ciekawi mnie, gdzie można kupić leki homeopatyczne? W aptece? Proszę, oświećcie mnie.
    • Prosze, podzielcie sie wiedza na temat wlasciwego przechowywania lekow homeo (granulki, ampulki). Otoz osobiscie przechowywalam je w szafce w kuchni(w miejscu ciemnym i suchym, z dala od lodowki, telewizora, komputera wg zalecen) ale (niestety nie pomyslalam o tym) w odleglosci 2-2,5m od szafki stoi mikrofalowka, ktora jest raczej rzadko uzywana. Czy fale mikrofalowe mogly zneutralizowac lek homeopatyczny? Nastepna sytuacja: po zakupie w aptece leku wkladam go do torebki, w ktore...
    • Jakie leki hemeopatyczne są dobre przy tego tylu schorzenia? Ma w moczu e.coli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się