Gość: Karol64 IP: *.acn.waw.pl 08.08.02, 20:37 W jaki sposob browar "dzieli" piwo na etapie produkcji na beczkowe, flaszkowe i puszkowe? Czy każdy browar ma 3 oddzielne linie produkcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Niech Re: Warzenie piwa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.02, 00:15 Sam chcialbym sie dowiedziec. Za tydzien jade do Zywca zwiedzac browar - zapytam. Jesli chcecie zebym zapytal sie o cos jeszcze - wrzuccie pytania w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Re: Warzenie piwa 09.08.02, 09:55 Gość portalu: Niech napisał(a): > Sam chcialbym sie dowiedziec. Za tydzien jade do Zywca zwiedzac browar - > zapytam. Jesli chcecie zebym zapytal sie o cos jeszcze - wrzuccie pytania w tym > > watku. Z opisow prodkucji piwa wynika, ze to samo piwo z jednej linii jest nalewane do butelek, kegów i puszek. Skąd w takim razie, w opinii miłosników piwa, biorą się różnice w smaku w zależności od opakowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Warzenie piwa IP: *.datastar.pl 09.08.02, 10:48 karol64 napisał: > Gość portalu: Niech napisał(a): > > > Sam chcialbym sie dowiedziec. Za tydzien jade do Zywca zwiedzac browar - > > zapytam. Jesli chcecie zebym zapytal sie o cos jeszcze - wrzuccie pytania > w > tym > > > > watku. > > Z opisow prodkucji piwa wynika, ze to samo piwo z jednej linii jest nalewane do > > butelek, kegów i puszek. Skąd w takim razie, w opinii miłosników piwa, biorą > się różnice w smaku w zależności od opakowania? właśnie od opakowania. Wypij identyczne piwo z butelki i puszki - tu posmaczek "czołgu" jest wyraźny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: Warzenie piwa IP: *.chello.pl 13.08.02, 11:07 > Z opisow prodkucji piwa wynika, ze to samo piwo z jednej linii jest nalewane do > butelek, kegów i puszek. Skąd w takim razie, w opinii miłosników piwa, biorą > się różnice w smaku w zależności od opakowania? patrz moj post nizej. w beczkach jest niepasteryzowane (przynajmniej we francji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Warzenie piwa IP: *.datastar.pl 09.08.02, 10:51 Gość portalu: Karol64 napisał(a): > W jaki sposob browar "dzieli" piwo na etapie produkcji na beczkowe, flaszkowe > i puszkowe? Czy każdy browar ma 3 oddzielne linie produkcyjne? byłam kiedyś w browarze poznańskim. Z tego co pamiętam linia produkcyjna rozdziela się tuż przed opakowaniami. Może zajrzy tu pracownik browaru - ten by nam dużo opowiedział. Niestety obrzydliwości też (brud, szczury, "dowcipasy" pracowników linii itp) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_16 Re: Warzenie piwa 09.01.03, 23:27 Browary mają osobne linie do napełniania puszek, butelek i beczek. W tych które nie mają którejkolwiek linii nalewkowej, zdarza się wysyłanie piwa cysternami w miejsce gdzie jest odpowiednia linia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Warzenie piwa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 23:37 Masz jakis blizszy kontakt z browarem (nie mam na mysli piwa)? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Warzenie piwa 10.01.03, 00:41 Gość portalu: Niech napisał(a): > Masz jakis blizszy kontakt z browarem (nie mam na mysli piwa)? Ja Ci dam bliższy kontakt z browarem! Przez te Twoje "kontakty" to mam same kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_16 Re: Warzenie piwa 12.01.03, 09:59 Proponuję odwiedzenie strony www.browar.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cez Re: Warzenie piwa IP: *.chello.pl 13.08.02, 10:20 > W jaki sposob browar "dzieli" piwo na etapie produkcji na beczkowe, flaszkowe > i puszkowe? Czy każdy browar ma 3 oddzielne linie produkcyjne? bylem niedawno we francji i zwiedzalem browary Kronenbourg w Strasbourgu. Wedlug informacji, ktore tam podawali piwo beczkowe rozni sie tym od flaszkowego i puszkowego, ze NIE jest pasteryzowane - stad lepszy smak piwa z beczki pozdrawiam cez Odpowiedz Link Zgłoś