lipie

(7 wyników)
  • W Lipie gmina modernizuje szkołę - dobudowuje salę gimnastyczną i pracownię internetową. Mam nadzieję, że ta pracownia nie będzie na pokaz i rzeczywiście dzieci będą mogły z niej korzystać. Może dorośli mieszkańcy Lipy również ?
  • Pan Ron Dlugosz z USA poszukuje rodziny pochodzącej z Lipy. Jego pradziadek - Jan Łazuka wyemigrował z Lipy do USA w 1905 roku. Tam też ożenił się z Karoliną Długosz, również pochodzącą z Lipy. Jeśli ktoś ma informacje na ten temat, proszony jest o kontakt: dlugoszr@lynxsoft.org
  • Linia obsługiwana przez firmę "Eurobus". Odjazdy z Przemyśla: 7.30, 11.25, 13.30, 15.35, 19.20
  • Jeśli nie, może warto by było stworzyć - przy takim wyposażeniu ...
  • PAUCI(12)

Z informacji pana wójta: www.bircza.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&sub=0&menu=89&artykul=568&akcja=artykul dowiedziałem się, że szkoła w Lipie współpracuje z Fundacją PAUCI. www.pauci.org/pl/ Bardzo pozytywna organizacja.
  • Na Wikipedii powstał portal "Cerkwie": pl.wikipedia.org/wiki/Portal:Cerkwie Brakuje informacji o cerkwiach w Arłamowie, Jamnej Górnej i Dolnej, Kwaszeninie, Borysławce, Paportnie, Rybotyczach, Makowej, Kopyśnie, Cisowej, Huwnikach, Pacławiu, Kalwarii Pacławskiej. Bardzo prosiłbym, jeśli posiadasz jakieś informacje lub zdjęcia o udostępnienie ich dla celów naukowych :)) Prosiłbym również o zerknięcie na opisy cerkwi w Trójcy i Posadzie Rybotyckiej, czy są poprawne ? Pozdrawiam !
  • Mam pytanie:czy wie ktoś może gdzie dokładnie były PGR w gminie Bircza i co się z nimi stało później?czy wszystkie zostały zlikwidowane czy może któryś z nich został przez kogoś wykupiony?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się