Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      lipie

lipie

(12 wyniki)
    • Takie coś dzisiaj widziałem, widocznie mam tyły z nowymi nazwami (modelami) samochodów ale ten model "LIPA" rozbawił mnie do łez, mając u siebie całą plejadę różnorodnej maści Opli właśnie. Oby samo nazwanie samochodu LIPA się w gówno nie obróciło bo mi się to skojarzyło tylko i wyłącznie z miernej jakości wyrobem samochodopodobnym.:)
    • Dzis natknalem sie na citroena berlingo, oznakowanego jako Straz Miejska. Stal sobie spokojnie, przodem do nadjezdzajacych aut. Nie mial rozlozonego trojnoga, wiec ludziska naciskali na gaz. Mnie moj opel wiozl zgodnie z przepisami. Mialem wiec czas na obejrzenie citroena. Otoz w grilu przy prawej lampie ma on okragle wyciecie, z ktorego wystaje czarny, stozkowo zakonczony cylinder. Jak byk wyglada mi to na nadajnik radaru. Kamere zapewne ma za szyba. Widzialem to to dokladnie pierwszy raz...
    • kochani, wybieramy sie na wakacje w Alpy. przeczytalam w jakims przewodniku po szwajcarii ze "teoretycznie" trzeba tam miec miedzynarodowe prawo jazdy - prawda to??? przewodnik jest z roku 2002, moze po wejsciu polski do unii cos sie zmienilo? czy jest ryzyko ze szwajcar na granicy zaw3orci nas bo zadne z nas nie ma miedzynarodowego prawka? bylby kanal. na co zwrocilibyscie uwage w aucie danym do przegladu przed podroza w wysokie gory? poprosilam mechanika zeby sprawdzil szc...
    • kochani, czy wiadomo wam cos o utrudnieniach na drodze w okolicach Wroclawia i miedzy Legnica a Jelenia Gora? wybieram sie tam w najblizszych dniach a slyszalam ze tam podobno przebudowa drogi na wielka skale i co chwila wypadki. serdecznosci lip
    • wybieram sie wiosna do niemiec, austrii i szwajcarii i zastanawiam sie ile wybule za benzyne... czy ktos z was ma moze doswiadczenia z tankowaniem w tych krajach? serdecznosci lip
    • Kochani, czy znacie w Krakowie jakiegos dobrego blacharza? KOlezanka szuka pilnie, bo rdza jej wylazla nad przednia szyba w kilkuletniej Toyocie, a pytani mechanicy kreca nosem, ze zadnego dobrego nie znaja. Czy wiecie moze ile kosztuje usuniecie 3-4 ognisk rdzy z listwy nad przednia szyba? Namawiam ja, zeby sie zapisala na to forum, bo dziewczyna jest motoryzacyjnie zaciekawiona. Dzieki z gory lip
    • Szukałem dzis w Empiku czegos dla mojego chrzesniaka i oto co znalazłem. Przygody detektywa, czlowieka, ktory walczył ze złem, cenił sobie honor i odwage. Czlowieka ktory wybrał dobro;-) tinyurl.com/3yvwqp
    • KOchani, przejezdzalam kilka dni temu przez krakow, pobladzilismy strasznie, niewazne. w kazdym razie sytuacja byla taka: jedziemy od ulicy Czarnowiejskiej i stajemy na srodku skrzyzowania na swiatlach coby na zielonym skrecic w lewo w Aleje Slowackiego (a moze Mickiewicza/ w kazdym razie to jeden z 3 wieszczow). Ale naprzeciw nas stoi kolejka aut ktore wyjezdzaja z ulicy, hm, ... nie pamietam nazwy, ale gdyby nia jechac prosto, po przecieciu Alej, to wjezdza sie wlasnie w te Cz...
    • kochani, dzisiaj chcialam zaplacic za kolejny rok ubezpieczenia naszego auta, 5- letniego peugeota i pani w pzu zaspiewala mi taka sume, ze omal nie spadlam ze stolka. w zeszlym roku placilismy cos okolo 1600, a teraz samo autocasco ma kosztowac prawie tyle, natomiast oc prawie tysiac! bo juz nie ma pakietu, jak w zeszlym roku, i auto jest starsze o rok. po dwoch latach oc bez wypadku przysluguje podobvno 20 procent znizki, a oni chca dac tylko 10. jednoczesnie pani z pzu pole...
    • ...oprocz wymiany kol na zimowe oczywiscie. (Juz za pare dni, za dni pare...) Mi kawalek gumki z uszczelki zwisa w gorze przedniej szyby, mechanik mowi, ze trzeba by wyjac cala szybe, zakonserwowac blache nadzarta rdza i wkladac szybe z powrotem, koszt ponad 200 zl... Chyba to zrobie przed zima. jaki robicie przedzimowy przeglad? ale taki wiecie, z sercem i wczuciem :-) usciski lip
    • macie może, ludziska jakieś doświadczenie w organizowaniu sobie żeglugi promowej? chodzi mi o jakieś wu.wu.wu gdzie można się przejrzyście zorientować w przewożnikach, rozkladach, cenach, rezerwacji itp. nie bardzo wiem jak sie za to zabrać. strona "Terminal Promowy Świnoujście" to lipa- pocztówka.
    • kiedy? pod koniec marca? tanx za edwajs. serdecznie lip

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się