gosc_5 20.02.09, 08:31 Mam pytanie:czy wie ktoś może gdzie dokładnie były PGR w gminie Bircza i co się z nimi stało później?czy wszystkie zostały zlikwidowane czy może któryś z nich został przez kogoś wykupiony? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darino Re: Pytanie odnośnie PGR 20.02.09, 08:45 Pamiętam PGR-y w Malawie, Lipie, Jaworniku Ruskim, Leszczawie Dolnej, Cisowej i Łodzince Górnej, i SKR-y w Birczy i Brzusce. Z PGR na pewno Leszczawę przejął prywatny właściciel (w zamian za zrzeczenie się praw do zamku w Krasiczynie), a o Lipie i Jaworniku czytałem, że przejął je kościół rzymskokatolicki. Nie wiem co z resztą. Odpowiedz Link
brzezawianin Re: Pytanie odnośnie PGR 20.02.09, 14:58 Był także w Brzeżawie. Początkowo jako samodzielny, późnie połączony z Lipą. Podzielił los PGR-u w Lipie, Malawie i paru innych. Odpowiedz Link
darino Re: Pytanie odnośnie PGR 20.02.09, 15:10 Zapomniałem, że PGR w Cisowej przejęło Arboretum w Bolestraszycach. Odpowiedz Link
jodla14 Re: Pytanie odnośnie PGR 25.02.09, 19:25 Zapomnieliście jeszcze o PGR-ze w Kotowie. Odpowiedz Link
wiarusik Re: Pytanie odnośnie PGR 26.02.09, 14:35 PGR w Łodzince Górnej przejął prywatny właściciel(już n-ty) i hoduje tam te swoje "łowiecki".Tamten PGR zawsze zajmował się hodowlą owiec,z tym że za poprzedniego ustroju było ich znacznie więcej. Odpowiedz Link