Forum Turystyka Europa Europa
ZMIEŃ
      londyn

londyn

(77 wyników)
    • Nie wiem, po czemu maja sluzyc takie bezsensowne teksty, w ktorych co druga informacja jest nieprawdziwa lub przekrecona. Tym, ktorzy mieszkaja w Londynie od dawna, pisanie o Oxford Street jako ulicy ekskluzywnej, wymienianie Gapa obok Diora, pisanie, ze kawa w Pret a Manger kosztuje £20 ,a dzienny bilet na metro £2 jest calkiem zabawne. Natomiast, tym ktorzy Londyn chca odwiedzic, zycie tylko utrudni. ( ciastka w Patisserie Valerie odradzam, wygladaja lepiej niz smaku...
    • Witam, Będe na południu Angli na kilka dni i chcemy wyskoczyc na jednodniową wycieczke do Londynu. Chcemy dojechac tam samochodem i w związku z tym pytanie, czy mozna gdzies przed centrum zostawic samochód na parkingu i dalej poruszac się metrem? Jesli tak to gdzie? Co warto zobaczyc? Jak zaplanowac sobie trasę? Nie chcemy zwiedzac muzeów, bo raczej nie starczy czasu, ewentualnie Muzeum Przyrody Naturalnej (chyba tak sie to nazywa) i moze Aqarium. Myslałam zeby przejsc pieszo po cent...
    • Witajcie! Czy ktoś się orientuje kiedy zaczynają się w Londynie poświąteczne wyprzedaże? Lecimy tam na Sylewstra i jestem ciekawa, czy się już na jakieś załapię ;) Druga sprawa to czy jest w Londynie (oprócz Oxfort Street i Harodsa) jakieś centrum handlowe albo miejsce, gdzie jest większe skupisko sklepów? Będę wdzięczna za wszelkie porady! :)
    • czesc niedlugo wyjezdzam do londynu sylwester spedze w centrum pod golym niebem wie moze ktos co sie tam dzieje jakie sa atrakcje itd
    • Jadę na jednoosobową wycieczkę w celach turystycznych do Londynu pierwszy raz w życiu. Ląduję 3-list na Stansted odlatuję 8-list. Szukam taniego noclegu w centrum Londynu ( na kieszeń studenta) Podobno ze Stansted dojeżdżam autobusem na Dworzec Victoria, więc najchętniej bym chciał znaleźć jakiś hostel koło tego dworca. Warunki obojętne ( byle tanio:). W zasadzie chodzi o to, żeby sie gdzieś tylko przespać - w dzień zwiedzam Londyn. Czy ktoś może polecić coś??? z góry serdeczne d...
    • Cześć, moja siostra wybiera się na początku roku do Londynu i zaczęła zbieranie praktycznych informacji o tym mieście. Dowiedziała się już, że: * aby zatrzymać autobus trzeba machnąć łapką, bo takto pojedzie dalej * aby wysiąść z autobusu trzeba nacisnąć przycisk, bo też się nie zatrzyma * jeśli już korzystać z taxi to nie tych czarnych (drogich) tylko zwykłych * na schodach ruchomych staje się przy jednej barierce, tak aby ci, którym się spieszy mogli szybko myknąć drugą stroną * ...
    • Witam, Jadę na 3 dni na wycieczkę do Londynu. Fajnie byłoby jeden wieczór spędzić w klubie, gdzie grają dobrą muzykę, najlepiej jazz. Nie chodzi o gwiazdy, ważne, żeby było niedrogo (najlepiej wstęp wolny), przyjemnie, bezpiecznie (nie miejsce, gdzie ktoś mnie zatłucze za obcy język albo kolor skóry) i najlepiej niezbyt daleko od centrum (będę mieszkał na Torquay Street, przystanek metra Royal Oak). Dzięki za wskazówki Piotr
    • Co o tym myslicie? czy to dobry p[omysl? A moze ktos zrobil sobie taka wycieczke i podzieli sie ze mna doswiadczeniem? Dziekuje i pozdrawiam cieplutko Iwonka
    • Niedługo wybieram się na Wyspy i się zastanawiam jak to tam wszystko wygląda. Chodzi mi głównie o ceny mieszkania, metra i innych niezbędnych przyjemności (zwłaszcza w Londynie). Jeśli ktoś z was ma jakieś informacje to gorąco o nie proszę :-)
    • Witam ;) Wylatuję na początku kwietnia do Londynu.. Bardzo proszę o informację, jak dostać się z lotniska Luton do centrum???? Dziękuję za informację.. Pozdrawiam Aśk@25
    • Zastanawiam sie,gdzie wyjechac na 3 dni urlopu. W Londynie bylam 2 razy i bardzo mi sie podobalo, natomiast w Paryzu ani razu. Wolalabym paryz, jednak Maz bardzo chce zobaczyc Londyn. Wydaje nam sie,ze tam latwiej sie dogadamy, bo o Paryzu naprawde nie mamy najmniejszego pojecia. Prosze o rady!!!
    • Witajcie kochani. Wiec juz tu jestem. Londyn jest.... nie. Jeszcze poczekam z opinia ;-) Pogoda kiepska, baaardzo zimno-ale nie pada. To jest plus. Nic to. Nie zanudzam. Pozdrawiam cieplutko zyczaz duuuzo ciepla :-) Iwonka z Rzesiem
    • Jak doradzicie-czy taniego noclegu ,na 2 noce dla niewymagających w Londynie poszukać przez internet czy znajdę na miejscu??Czy ceny na miejscu nie bedą większe niż przez internet??To co widzę w necie jest stosunkowo drogie i często są zle opinie o tych hotelikach-brud,halas itp. Jadę na 2 dni w polowie Listopada.Bedę wdzięczny za porady,pozdrawiam.
    • Londyn(4)

proszę o jakies informacje na temat bydynku Swiss Re w Londynie , a może ktoś wie gdzie są zdjęcia tego budynku. Dzięki.
    • Spedze 1 dobe w Londynie. Co trzeba zobaczyc? Znacie jakies strony www gdzie moge znalezc jakas trase dla 1dniowego turysty? Chcialabym zobaczyc Buckingham Palace, BigBena tez, ale moze cos mniej banalnego wartego polecenia macie? Korzystac bede tylko z metra i autobusow.
    • Londyn(14)

Chciał bym się wybrać z córką i żoną na jednodniową wycieczkę do Londynu. Czy znajdzie się osoba która przekaże mi i innym swoje doświadczenia -co , gdzie ,kiedy, w jakim czasie, swój plan podróży, no a na końcu jakie koszty? W zasadzie wszystkie możliwe szczegóły.
    • czy sa jakies knajpki gdzie tak jak w Stanach placi sie np. 10$ i mozna najesc sie do woli?? Wiem...jest tam MASA knajp. Ale jest to wyjazd mocno buzdetowy. Z drugiej strony-nie chce taskac z soba jakis sloiczkow czy makaronow... Poleccie gdzie mozna po poludniu w miare tanio i dobrze zjesc?? Dziekuje i pozdrawiam, Iwonka P.s. Jeszcze jedno. Kupie bilet na 2 strefy metra. A jak bede chciala pojechac do trzeciej, to co?? Jak sie to rozwiazuje w praktyce??
    • Czesc, Wiem juz ile kosztuje zycie w Londynie ale bardzo ciekawy jestem czy trudno dostac sie na studia na ktoryms z Londynskich uniwersytetow ile wynosi oplata za studia. W internecie trudno znalezc ile maja tak naprawde placic Polacy. Czy placimy juz jak czlonkowie unii czy wiecej? Czy sa tu jacys londysncy studenci? S.
    • Czy ktoś może już testował tę podróż, lecę linią wizzair, proszę też o poradę obeznanych jakimi środkami komunikacji poruszać się po mieście, żeby nie zbankrutować, będę w L. 12 dni, mieszkanie w III strefie.Wyjazd wybitnie turystyczny. Z góry serdecznie dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna