macicy

(143 wyniki)
  • Potrzebuję pomocy, od pewnego czasu niepokoją mnie bardzo silne skurcze macicy. To dzieje się zawsze na tydzień przed okresem. Pierwszy raz po nieudanym czerwcowym ICSI. To są krótkie trwające godzinę, półtorej godziny skurcze podbrzusza, ale tak silne że nie można stać, leżeć nic, a z bólu aż robi mi się słabo. Potem zazwyczaj biorę nospę i przechodzi jak ręką odjął. Zastanawiam się, czy to nie są skurcze macicy, która pozbywa się zarodka. Musze dodać że u nas jak dotąd nie zdi...
  • Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, czy na USG 3D będzie widać coś w rodzaju polipów, dwurożności macicy, zrostów lub endometrium? Powinnam mieć robioną histeroskopię, ale niestety muszę przesunąć to. Jenak mam wdrożone leczenie, a boję się, że mogę coś mieć nie tak w macicy. Jestem po 4 samoistnych poronieniach. Jest szansa, że na USG 3D zobaczy się coś więcej niż na zwykłym?
  • Witam, moja siostra od 2 lat sie stara zajść w ciążę, niestety bez skutku. Raz, ze ma macicę z przegrodą i wg jej lekarza to wielki problem, a dwa, ze jej facet do tej pory sie nie przebadał, tzn. ma juz syna z pierwszego malzenstwa i wg niego badac sie przeciez nie musi! Poradzili sie tylko jednego lekarza, nie poszli na konsultacje do innego. Siostra bierze cala odpowiedzialnosc jedynie na siebie, no bo to ONA nie moze zajsc w ciaze. Czy ktos zna taki przypadek dwumacicznosci...
  • Staramy się z mężem ponad 1,5 roku o dziecko. Zrobiłam zalecone badania krwi - wyniki książkowe, mąż wyniki nasienia ok, po pół roku z Clo pęcherzyki rosną i pękają, cykle jak w zegarku, więc gin wysłał mnie na HSG - wynik: jajowody drożne, macica dwurożna. Wizytę u gina mam za 1,5 tygodnia, zobaczymy co powie... Maci jakieś informacje na ten temat, a może własne doświadczenia? Napiszcie bo boję się, że to juz koniec moich marzeń o dziecku...:(
  • hej hej! chciałam się zapytać czy któraś z was miała zabieg HSG gdzie przebijano sciane macicy, a nie przechodzili przez szyjke. Ja tak miałam zrobione w szpitalu, ale teraz czytam że przebicie macicy nie jest najlepszym pomysłem ... Bardzo sie matwie bo jestem po 3 transferze INV. Zarodek był super, odczuwałam lekkie bóle 5 dni po transferze. 10 dni po transferze dostałam strasznych bólów. Takie okropne kłucie i promieniowanie. W nocy spac nie mogłam. Potem było plamienie i ...
  • Witam, Z mężem staramy się o dziecko od roku. Miałam problemy z miesiączkowaniem.Okazało się, że mam podwyższoną prolaktynę 28,9 na szczęście po lekach spadła prolaktyna.Lekarka powiedziała, że już jest dobrze. A dziecka jak nie było tak nie ma :( Ale też wykryto u mnie macicę dwurożną. Jak poprosiłam panią doktor o większe wyjaśnienie powiedziała mi, że jestem za młoda i jak przyjdzie czas to będziemy w tedy rozmawiać.Nie docierało do niej, że mimo 22 lat chcemy dziecko bo to dla na...
  • Mojej znajomej wykryli po kilku latach starań dwurożną macicę, radziła mi żebym też zbadała się w tym kierunku. Czy przy HSG mogą stwierdzić taką wadę macicy? Czy musi być już laparoskopia? Ja parę miesięcy temu miałam robione HSG i wszystko niby wyszło ok z macicą i jajowodami. Pozdrawiam!
  • Czy któraś z Was miała ten problem, mój gin stwierdził że moje szanse na posiadanie dzidziusia maleją o połowę, no i że trudno donosić taką ciąże. Na razie mam zalecone HSG.
  • Hej. Chcę poznać i pogadać z dziewczynami które mają macice dwurożną lub dwie macice lub jaką kolwiek wadę. Razem może będzie nam łatwiej. Dowiemy się może od siebie nawzajem czegoś nowego i ciekawego, może pouczającego. Ja mam dwie macice z dwiema szyjkami. Jestem prawie 3lata po ślubie a staramy się od 5 cykli. Piszcie dziewczyny.
  • Czy to ma coś wspólnego ze sobą. 1,5 roku temu rzuciłam antykonepcję doustną. Mam tyłozgięcie macicy i chcę zajść w ciążę próbujemy już długo dokładnie od września zeszłego roku. Ogólnie jestem zdrowa mam regularne miesiączki ale raz okres spóźnił mi się trzy tygodnie i lekarz wykluczył ciążę, robił usg dopochwowe.
  • Słuchajcie ostatnio już po raz drugi spotkałam się ze stwierdzeniem ze strony gina - 2 różnych zresztą, że mój lewy jajnik jest położony blisko macicy. Czy to może o czymś świadczyć?
  • Czy możecie mi napisać, ile z was miało macicę dwurożną i poród odbył się bez problemu? Ponieważ mój lekarz zaraz po HSG chciał ją operować!!! A z tego co mniej więcej wiem to dziewczyny poddawały się tej operacji po poronieniach!!!
  • hej, mam pytanie odnośnie zdjęcia z HSG bądź z HyCoSy.Otóż, jaki kształt ma na nim wasza macica, bo moja litery W,na górze rogi, to oczywiste a co to za wgłębienie na dole???Lekarza, który wykonywał to zdjęcie nie chcę i nie mogę spytać, ponieważ zmieniłam go na innego, a ten drugi twierdzi, z resztą nie pierwszy, że zdjęcie jest żle zrobione i może to być albo sfotografowany balonik(?!!!?), który jest przy takim zabiegu używany(ale co za balonik to pojęcia nie mam) albo dodatkow...
  • Witam. Własnie dziś odebrałam wynik z HSG. Wynik: "jama macicy o budowie dwurożnej, poza tym prawidłowa. Podany do jamy macicy kontrast przedostaje się do jamy otrzewnej przez oba drożne jajowody. Innych zmian nie uwidoczniono". Przyznam się szczerze, że nie miałam pojęcia, o co dokładnie chodzi z ta dwurożnością, ale po info uzyskanych z netu wpadłam w przerażenie. Czy mamy szanse na naszą Dzidzię??? Czy jest szansa na jakieś leczenie? Wizyte mam dopiero za 3 tygodnie i chyba osz...
  • czy to ze ją mam,może mieć związek z tym ,że nie mogę zajść w ciążę???ginekolog(dr Dębski z Warszawy)powiedział,że nie,ale ja juz sama nie wiem.Staramy sie tak dlugo(23cykl).
  • Moja bratowa nie może zajść w ciążę po zrobieniu HsG okazało sie ze ma dwurożną macicę czy w jej przypadku jest to problem do dłuższego leczenia...
  • na hsg stwierdzono dwurozną macicę, przeczytałam na ten temat prawie wszystko ale nadal nie wiem czy powinnam jeszcze jakieś badanie zrobić dokładniejsze? np usg 3d żeby sprawdzić na ile jest dwurożna? tzn czy będzie dokladniej widać niz na hsg, no i czy na hsg mogłoby nie wyjść że mam przegrodę? ktora jest jak rozumiem bardzo niebezpieczna. Na rtg z hsg mam macicę w kształcie trojkąta - postawionego na jednym z kątów, i gorny bok po srodku lekko -lekko się pochyla ku środkowi - d...
  • dotej pory lekarze ktorzy mnie badali zawsze zwracali mi uwage na to ze mam mala macice... dzis bylam na wizycie u nowego gina i powiedzial ze jest ok czy wilekosc macicy ulega zmianie???
  • Na ostatnim badaniu gin. lekarz powiedział mi że mam malą macicę. Czy to może wpływać jakoś na brak ciąży?? Staram sie juz od 3 lat.
  • Dobry wieczór!!! Czy któraś z Was, ma może dwurożną macice? jeżeli tak to czy przeszkadza w zajściu w ciąże? Okazało się, że Ja taką macice mam, lekarz prowadzący powiedział, że nie powinno to być przeszkodą. Chciałabym się jednak dowiedzieć coś więcej z waszych doświadczeń, za każdą odpowiedz bardzo dziękuje. Pozdrawiam Was:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się