lowiczanka78 10.11.05, 14:43 Moja bratowa nie może zajść w ciążę po zrobieniu HsG okazało sie ze ma dwurożną macicę czy w jej przypadku jest to problem do dłuższego leczenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baby21 Re: dwurożna macica 10.11.05, 15:02 tez to mam...lekarz powiedział ze to duza przeszkoda ale nie wiem czy to sie leczy..mi nic nie powiedział...ale u mnie to dziedziczne Odpowiedz Link Zgłoś
lowiczanka78 Re: dwurożna macica 10.11.05, 15:36 u niej lekarz tez powiedział że to dziedziczne,dostała na razie tabletki na pękniecie jajeczka zobaczymy co dalej jak byś cos wiecej sie dowiedziała to napisz Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: dwurożna macica 10.11.05, 15:54 Jeśli dziedziczne, to logicznie rzecz biorąc mozna zajść w ciążę! Moja kolezanka miała dwurożna macicę po 4 poronieniach urodziła zdrowego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
maja744 Re: dwurożna macica 12.11.05, 10:59 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=22623587&v=2&s=0 watek o macicy dwuroznej Tez panikowalam, ale dwoch lekarzy wybilo mi to z glowy, bardzo rzadko m.d. jest przyczyna poronienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: dwurożna macica 12.11.05, 22:11 W dziedziczność tej przypadłości nie wierzę. Nie leczy się tego długo. Albo zostawia, albo koryguje operacyjnie. Najważniesze to znaleśc gina, który miała takie przypadki w swojej praktyce i podejmie właściwą decyzję co do ewentualnej korekty. Czasami operacja może przynieść więcej złego niż dobrego, ale każdy przypadek jest inny. U mnie operacja nie wchodziła w grę a problem był spory, trzeba byłoby dużo usuwać. W Warszawie mogę polecić ginkę od takich macic. Dzięki niej mam dziś dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś