kita36 19.05.07, 13:19 Czy któraś z Was miała ten problem, mój gin stwierdził że moje szanse na posiadanie dzidziusia maleją o połowę, no i że trudno donosić taką ciąże. Na razie mam zalecone HSG. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita36 Re: Podwójna macica 19.05.07, 15:29 Niestety lekarz wyrażnie powiedział że podwójna a w skierowaniu na HSG do szpitala w rozpoznaniu mam napisane Uterus Duplex Odpowiedz Link Zgłoś
atlanta80 Re: Podwójna macica 19.05.07, 21:50 Cześć Ja mam podwójną macice. Na razie staram się o dzidziusia od 5 cykli. Już się przestałam bać i martwić co będzie jak będę w ciąży. Ale to zajęło mi rok czasu. Teraz wyluzowałam totalnie. Ale mam na karku 27 lat. Do tej pory miałam robione tylko hsg, żadnych badań hormonalnych czy coś w tym stylu. Ginka kazała starać się 3 cykle a potem zbadać nasienie męża ale do tej pory tego nie zrobiliśmy. Jestem dobrej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
claudiak Re: Podwójna macica 19.05.07, 22:33 Witam ! Leżałam w szpitalu z dziewczyna która miała podwójna macicę. Dowiedziała się o tym dopiero gdy poroniła bo dziecko nie miało już miejsca żeby się rozwijać. Przez to musiała mieć robioną operację, usuwaną chyba tą błonę pomiędzy nimi. POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: Podwójna macica 19.05.07, 23:18 jezeli to tzw. macica z przegroda, to slyszalam tez o tej "przypadlosci" od znajomej. Jej kolezanka miala ta anomalie, ktora zoperowano (chyba usunieto ta przegrode), no i ma teraz 2-jke pieknych 4-roletnich i zdrowych dzieciaczkow (blizniaki). Odpowiedz Link Zgłoś
kita36 Re: Podwójna macica 20.05.07, 11:09 Ja zaczęłam od badania nasienia męża, leczymy się od niedawna w klinice niepłodnośći. Póżniej miałam badanie hormonów Estradiolu, Prolaktyny I FSH i wyniki wyszły bardzo dobre. Póżniej miałam mieć test po stosunku no ale niestety wyszła ta nieszczęsna podwójna macica. I właśnie mam badanie HSG. No i jeszcze jutro jadę do gin. Na razie nic nie mówił o operacji. Ale wszystko to mnie przeraża. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio6 Re: Podwójna macica 20.05.07, 11:20 wlasnie czytalam o tym przypadkowo w encyklopedi.moze i ty sobie poczytaj www.wikipedia.org pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abi3 Re: Podwójna macica 20.05.07, 19:28 Mialam podwójną macicę...miałam, bo już nie mam. Niestety w moim przypadku operacja była konieczna...moje dwie ciąże obumarły na przełomie 9/12 tygodnia. Teraz cieszę się moim cudnym synkiem. Odpowiedz Link Zgłoś