Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      marzec

marzec

(33 wyniki)
    • jakie sa wasze doświadczenia i opinie na temat posyłania dzieci do przrdszkola w trakciew roku-ja chciałabym mojego 3 latka (w lutym kończy) posłać w marcu. alternatywą jest siedzenie z nianią i 3miesięczną siostrą w domku-czyli dla żądnego ruchu i przygód malca -nudy. boję się aklimatyzacji i chorób, choć (może wyprowadzicie mnie z błędu) myślę, że na wiosnę dzieciaki mniej chorują. czy któraś z was słała w trakcie roku?
    • Mój synek chodził do przedszkola publicznego cały rok do 3-latków. Do 4- latków już go nie posłałam bo urodził sie drugi synek i chciałam mu oszczędzić chorób. Teraz zmieniłam zdanie i chcę "przywrócić" wypisanego we wrześniu synka do tego samego przedszkola i tej samej grupy. Czy to możliwe?
    • Czy to prawda ze od tego roku trzeba zapisac dziecko juz na rok wczesniej?? Mam półtorarocznego syna i doszły mnie słuchy że już w tym roku będę musiała zgłosić go do przedszkola na rok 2012 rok... a jakos nie chce mi się w to wierzyć...
    • Szanowni rodzice, nie przegapcie terminu naboru. W tym roku jeszcze wcześniej czyli od 15 lutego do 15 marca !!!
    • Maly chodzi teraz do trzylatkow w panstwowym przedszkolu. Tesciowa uparcie twierdzi ze musze w marcu skladac wniosek o przyjecie go od wrzesnia do czterolatkow. Dla mnie to troche nielogiczne, no ale .. Oswieccie mnie, czy dziecko przechodzi z automatu do starszych grup, czy rzeczywiscie trzeba skladac wnioski??!!
    • tepa jestem albo mi nie dziala ta strona warszawska???
    • Witam! Córcia ma 2 latka i 6 miesięcy chciałabym dowiedzieć się kiedy należy starać się o przedszkole (jakie dokumenty itp.). Mieszkamy w Warszawie jednak dziecko ani ja nie jestesmy tutaj zameldowane więc z tym tez mogą być jakieś trudności (tzn. mniejsze szanse na dostanie się do państwowego przedszkola). Proszę o radę. Nie mam pojęcia jak to wszystko się robi ponieważ to moja pierwsze dziecko. Dziękuję z góry za ciepliwość. Pozdrawiam.
    • Ustalmy może na jakiej podstawie selekcjonowano 3-latków z 32 punktami w Warszawie? Piszmy według schematu: [b]czy się dostało / kiedy potwierdzone podanie / kiedy urodzone / czy miały jakieś "poparcie"*[/b] Może pozwoli nam to określić czy faktycznie był jakiś klucz przy wyborze tych a nie innych 32-punktowców. [i]*jako [b]poparcie[/b] rozumiem formy np. proszenia/przekonywania/ dyrektorki, wykorzystanie "znajomości", częste interesowanie się przebiegiem rekrutacji i sytuacji n...
    • Wiem, pytanie trywialne ale... panuje ogólne przeświadczenie, że przedszkoli za mało, dzieci zbyt dużo. W związku z tym postanowiłam już wcześniej, ulegając plotkom, sprobować wciągnąć swoje dziecko na listę na przyszły rok ...nie udalo mi sie bo w każdym przedszkolu mówią, że rekrutacja w lutym i koniec. Napiszcie proszę czy tak faktycznie jest i czy nie praktykuje sie wczesniejszych zapisow, bo jak znam zycie i swoje szczescie pojde w lutym i sie nie zalapie :(
    • witam chciałabym zapisac swojego 3-latka do warszawskiego przedszkola na bielanach (tu mieszkamy) w przedszkolu, Pani dyrektor powiedziała nam, iż muszę wypełnić formularz w internecie a potem złożyć go jeszcze raz w przedszkolu moje pytanie brzmi: gdzie ten formularz się znajduje?bo na stronie przeszkola nic takiego nie ma oraz do ilu przedszkoli mogę składać wnioski??pozdrawiam
    • Witam, Mam pytanie odnośnie elektronicznego systemu do przedszkoli. Gdzie go szukać? W dzisiejszej "warszawskiej" gazecie podano odnośnik do stron z harmonogramem itp., ale linku/adresu do wspomnianego systemu nie. Dziękuję za informacje, pozdrawiam Mamy obecnych i przyszłych przedszkolaków!
    • Wiem, że niektóre przedszkola organizują tzw. Dni otwarte. Orientujecie się może czy ursynowskie przedszkola publiczne mają w okresie rekrutacji jakieś wyznaczone dni na "zwiedzanie" ? pozdrawiam
    • Może się przyda komuś ta informacja. Zapisy zaczynają się już w poniedziałek, 19 lutego i będą trwały do końca marca. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w tym wyścigu i szczęścia w "loterii"!
    • Drogie mamay, mam ogromną prośbę o świecenie mnie jak wygląda załatwienie miejsca w przedszkolach? Wiem że w kwietniu są nabory do przedszkoli ale nigdzie nie znalazłam info jakie papiery muszę złożyć w tym celu? Czy są to jednakowe w każdej placówce czy jakoś indywidualnie muszę pochodzić po przedszkolach i popytać bo jest to naprzykład różnie? z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam :)
    • Pomóżcie mi "zielonej", bo nic nie wiem.. Chcę posłać córeczkę do przedszkola od wrzesnia (3 lata). Rozglądam się za niepublicznymi, ale muszę czekać i nie wiem na 100% czy się dostanę. Więc zostają państwowe (prawda żadne mi się nie podoba). Zapisy do państwowych przedszkoli trwają TYLKO do 22 marca? A jak grupa nie zostanie skompetowana, to czy można będzie się zapisać później, maj-czerwiec? Bo rozumiem, że w niepublicznych to nie ma znaczenia do kiedy zapisy tylko wolne miejsc...
    • Jak w temacie. Czy już wiadomo kiedy składać dokumenty do przedszkoli w Warszawie? A.
    • Poszukuję informacji i opinii (pozytywnych i negatywnych) o przedszkolu Leśnym znajdujacym się w Piasecznie przy ul. Elizy Orzeszkowej. Jest na mojej liście godnych uwagi, głównie ze wzgledu na bliskośćdo miejsca zamieszkania. Nie ma jednak na jego temat żadnych opinii. Z góry dziękuję więc za wszelkie informacje.
    • Witam, Moja córka uczęszcza obecnie do pierwszej grupy przedszkola w Warszawie. Dziś zaskoczyła mnie p. dyrektor przedszkola, że muszę do piątku donieść potwierdzenie jej chęci uczęszczania, bo inaczej ją wyrzucą. I że dotyczy to wszystkich dzieci uczęszczających do wszystkich oddziałów przedszkolnych. Dodam, że w marcu zbierano już od nas takie oświadczenie (chęć kontynuacji), które wtedy oddałam, ale jak widać, nie wystarczy... Wiecie coś? Jeśli to prawda - składajcie, bo kto wie, ...
    • Wiem, ze sa duze problemy z zapisaniem dziecka do przedszkola panstwowego. W moim miescie bylo kiedys 9 przedszkol, obecnie jest chyba 4 i pewnie stad to przepelnienie. Wiec moze byc nadgorliwym i wkrotce zapisac corke. Teraz corka ma 5 miesiecy. A Wy kiedy zapisywalyscie?
    • Córcia ma 2 latka i 6 miesięcy więc chciałabym aby od września poszła do przedszkola (choć najlepiej to już teraz;)) Mieszkam w Warszawie jednak nie jesteśmy tu zameldowane dlatego chciałam zapytać jak to wygląda z przyjęciem do przedszkola? Kiedy są przyjęcia i czy mogę liczyć na to, że dziecko dostanie się do państwowego przedszkola? Dziękuje i pozdrawiam wszystjkie mamy i ich dzieci:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się