Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      marzec

marzec

(31 wyników)
    • Piszcie tu o swoich pociechach urodzonych w marcu 2008 co juz potrafią, czy raczkują?siedzamają zabki?czy karmicie butla czy piersią?czy przesypiają noce? Moja córcia jest z 8 marca:-)
    • Witam marcowe mamuśki te obecne i te przyszłe. Ciekawa jestem jak Wasze pociechy przed tym ważnym dniem, "1-urodzin" Co potrafią, jakie są duże itp... Moja córcia, waży 8800g, ma 80cm. Ma 2 dolne jedynki i 2 górne właśnie wychodzą. Sama odstawiła się od piersi jak skończyła 9 miesięcy. Na czworakach dotrze wszędzie. Zaczyna sama się podnosić przy meblach. Mówi mama, tata, baba, ne i pełno nieokreślonych znaczeniowo słów. Nie chce zbytnio spać w dzień i wszędzie jej pełno. Zgłęb...
    • To za miesiąc więc jeszcze ciepło nie będzie. Nie wiem co przygotować żeby maż przywiózł dla małego na wyjście. Śpiochy, kaftanik, czapeczka i co na to? Może jakiś kombinezon, mam taki pikowany z kapturkiem, butkami i rękawicami. Może być? Czy może rożek i kocyk zamiast tego? Co szykujecie dla waszych dzieci na wyjście?
    • Witam.Mój Kacperek urodził sie 15 marca.Ważył 4 kg,a teraz ponad 8 kg.Karmie go tylko piersią.Nic innego nie chce.A jak inne brzdące???
    • CZesc! Moja koleżanka ma córeczkę z 8 marca, przez ostatni tydzień przybrała na wadze tylko 40g. Nie wie czy strasznie się martwić, jest cipło mała nie chce tyle jeść co zawsze więcej pije (soczki). Lekarka kazała kupić mleko modyfikowane i dopkarmiać (karmi piersią). Co doradziecie? Gdzie popełnia "błąd".? Czekam na szybkie wieści. Pozdrawiam Edyta mama Kubusia 19.02.2002
    • termin mam na koniec marca,taki głupi moment bo ani to zima ani to wiosna nie można przewidziec jaka będzie pogoda a z drugiej strony kupic cos zimowego na raz...
    • Rok temu to było wielkie przeżycie... teraz strasznie się cieszymy, że mamy Synusia -nasz najcudowniejszy skarb na świecie.
    • Witam. Od teściowej dowiedziałam się, że ponoć na ten rok przysługuje ojcu dodatkowy tydzień urlopu z tytułu urodzenia się dziecka. W marcu 2009 urodziłam bliźniaki - mąż wykorzystał 2 tygodnie takiego urlopu (nie wiem czy mu się nie należało więcej na dwojaczki?), a ponoć dodatkowy tydzień można wykorzystać jeszcze do ukończenia pierwszego roku życia dzieci, więc miałby jeszcze czas do połowy marca...Pytał w pracy, niby jest dodatkowy tydzień, ale tylko na dzieci urodzone w bieżącym ro...
    • Mam mały dylemat odnośnie pytania. Niedługo czeka mnie poród, wyprawkę dla maleństwa już mam, dziecko przyjdzie na świat w marcu, więc ciepło nie będzie. I tu mam wątpliwości, bo nie mam kombinezonu kupionego jeszcze w tym rozmiarze, a zastanawiam sie czy warto go kupować, bo ceny nie pocieszają. Oczywiście jak trzeba będzie, to w ostateczności kupię, dziecku żałować nie będę. Mam kombinezon kupiony przez przyszłą babcię, ale w rozmiarze 74-80, podejrzewam, że dzieciątko sie w nim utopi...
    • Dziewczyny, może któraś z was potrafi mi to wytłumaczyć: mój synek urodził się na początku marca i teraz jestem na wychowawczym, ale już od 1 stycznia byłam na zwolnieniu. Niedawno była spłata naszych podwyżek od stycznia, ale ja nie dostałam, bo jak twierdzi moja płacowa w tym okresie byłam na zasiłku chorobowym, czyli de facto nie pracowałam i podwyżka mi nie przysługuje. Dopiero jak wrócę do pracy będę dostawała wyższą pensję. Czy u was też tak było? Wydaje mi się, że pracownik na ch...
    • Witajcie dziemczynki! Otóz tak Adaś ma 3 i pół miesiąca i dzieciak cyckowy. Zaczełam cos mu tam dawać ale raczej bez entuzjazmu z jego strony. Może jestem niedobra mama ale muszę i chcę wrócić do pracy od 1 marca a Adaś do prywatnego żłobka. No i tu moje pytanko,jak to zacząć organizować z jego jedzeniem, bo tu jest największy kłopot czy już czy to nie za wcześnie? I jak? A poza tym to jest praca zmianowa a ja chcę żeby tak zostało . Niech mąż też posiedzi sam z dzieciakami p...
    • Na początku marca urodzę córeczkę i zastanawiam sie jakie ubranko kupić na powrót ze szpitala i pierwsze spacery. Czy wystarczy kombinezon polarkowy czy musi być taki grubaśny, zimowy? Jeśli ubiorę małą np. w pajacyk a na to kombinezon z polaru i np. kołderka to nie będzie jej za zimno? Proszę o rady.
    • kurtki lub kombinezonu, no właśnie co jest praktyczniejsze? Mój synek urodził się pod koniec maja więc pewnie zimą będzie już jeździł w spacerówce bo już teraz ledwo się mieści w gondoli. Zastanawiałam się nad rozmiarem 80, czy może większy? Synek obecnie waży 7 kg. Proszę o podpowiedź doświadczone mamy. Pozdrawiam
    • Mój mały waży 7130g (w tej chwili rozmiar jego garderoby to 68/74), urodził się z wagą 3300g i mierzył 55cm. Martwi mnie fakt czy nie waży za mało, choć mój pediatra zapewnił mnie, że wszystko jest w porządku. Mały ma apetyt, potrafi zjeść sporo, ale jest ruchliwy, zatem nie ma mowy o nadmiernym przytyciu.
    • Witam ;-) Jestem początkującą ;-) mamą 2 miesięcznego Mateuszka. W związku ze zbliżającą się zimą zaczynam rozglądać się za zimowym kombinezonem. Wszystko byłoby ok, gdyby nie rozmiar... Jaki??? Mati po urodzeniu miał 51 cm, teraz gdzieś między 56 a 62, ale chyba bliżej 62. W marcu/kwietniu będzie miał 7/8 miesięcy. Jaki rozmiar najlepiej kupić żebym teraz dziecka nie łowiła z worka, a żeby pod koniec zimy kombinezon nie był za mały. Dziękuję - Paulina
    • -- Juluś - mój skarb :) 19.08.08 - dorciaszek.blog.onet.pl/Od około dwóch tygodni, ale nie w każdą noc Juluś (5 miesięcy i prawie 2 tygodnie - 24 tydzien) ciągle się budzi. Czasem nawet co 1,5 godziny. Dzis to o 5 sie obudziła i wyspana, oczy jak 5 zł, śmiała się i w ogóle. Ale jakoś przy cycolu ją uśpiłam. Proszę mamy doświadczone powiedzcie czy to minie, kiedy jest szansa, że będzie więcej spała w nocy. Przerażona jestem, bo jak ja będę chodzić do pracy (wracam 2 marca).Wcześniej l...
    • Wiyam dziewczyny!Co proponujecie dla maluszka na wyjscie ze szpitala .termin mam na 3 marca ::)pozdrawiam
    • Urodziłam córeczkę 28 marca i zastanawiam się po jakim czasie przy takiej pogodzie mogę wyść z nią na spacer, kiedy zacząć tzw. wietrzenie?Proszę o pomoc doświadczone mamusie! Pozdrawiam Ellen
    • Mój synek urodził się 13 lutego. Ma 14 tygodni, a ile miesięcy? Dziś pediatra na recepcie napisała 3 i pół miesiąca. 3 tygodnie temu lekarz ortopeda wpisał do książeczki, że mały ma 4 miesiące (więc teraz 4,5)? O co chodzi? Jak oni to liczą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się