-
Kilka ziół o dość ciekawym zastosowaniu wybranych na podstawie ich działania i zastosowania przez Indian co ciekawe właśnie w medycynie andyjskiej znajdziemy najwięcej ziół stosowanych w kile,która podobnie jak borelioza jest powodowa przez krętki a jej leczenie jest przewlekle i tak samo podaję się odpowiednie zioła lub antybiotyki a nie od dziś wiadomo,że gdy Indianie świetnie radzili sobie z kiłą w europie ludzie masowo na nią umierali dlatego sięgnięcie do ich wiedzy nie jest bez celowe i...
-
Tłumaczenie artykułu:
[b]Klinghardt D.K., Lyme Disease and Co-Infections: The Problem, Diagnosis and Treatment[/b]
dostępne tutaj:
Artykuł stanowi wybór obszernych fragmentów porotokołu Klinghardta leczenia boreliozy (2006r.), który można w całości (w j. ang.) znaleźc tutaj:
-
Czego Nauczylismy sie od Internetowych Pacjentow?
Tlumaczenie z
medicine.plosjournals.org/perlserv?request=get-document&doi=10.1371/journal.pmed.0020206
(zainspirowane postem z Lymenetu)
Bedac neurologiem specjalizujacym sie w padaczkach i
pracujacym w uznanej instytucji akademickiej
sadzilem, ze wiem wszytko co potrzebuje na temat
padaczki oraz pacjentow z padaczkami.
Delikatnie mowiac okazalo sie, ze bylem w bledzie.
We wrzesniu w 1994 roku moj dobry kolega z wyd...
-
Czy ktoś z Was interesował się lub ma możliwości zorientowania się w tym, co
robią nasi "bracia" ze wschodu? Przecież w Rosji i na Ukrainie kleszczy pod
dostatkiem. Rosyjska medycyna była zawsze dobra (tylko dostęp nie dla
wszystkich), mieli masę tajemnych wynalazków medycznych, nawet Breżniewa
potrafili tyle lat przy życiu trzymać (łykał miniaturowe akumulatorki - tak,
tak to prawda).
Ja już nie bardzo jestem biegła w rosyjskim, ale może to jakiś pomysł?
Może ktos ma znajomych, k...
-
No bo pomyslcie. Przychodzi pacjent do lekarza. Lekarz cos tam przepisuje i w zasadzie zaraz potem traci kontakt z pacjentem na dlugo lub na zawsze. Tzn nie wie czy leczenie pomoglo czy nie.
Chyba, ze przypadkiem pacjent wroci z innego powodu, albo leczenie pomoglo troche i pacjent przyjdzie z nadzieja, ze pomoze wiecej.
W innych przypadkach lekarz juz tego pacjent nie zobaczy i nie przekona sie, czy jego leczenie podzialalo.
Pacjent wyleczony nie przyjdzie bo po co? Zeby sie pochwali...
-
flash.lymenet.org/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=063130