Forum Nauka i edukacja English only
ZMIEŃ
      medycyna

medycyna

(5 wyników)
    • Moze ma ktos z Was slownik MEDYCZNY polsko-angielski? Chodzi o to, jak przetlumaczyc nozdrza na angielski, ale w kontekscie medycznym. Bo po polsku sa nozdrza zewnetrzne i wewnetrze, bodajze, po lacinie nares i choanae. No i nie wiem teraz jak oni o tym pisza w ksiazkach medycznych (a bardzo mi to potrzebne), czy nostrils czy nares, American Heritage dictionary podaje ze nostril to to samo co naris... pogmatwalam, ale bardzo prosze o pomoc. Aha, wlasnie przeszukuje google, w razie ...
    • jak w temacie- potrzebuje mobilizacji do odswiezenia i poszerzenia mojej wiedzy, mocno zastalej w ostatnim czasie-z naciskiem na jezyk medyczny, kontakt z pacjentem itp:) mieszkam w Warszawie misstea@gazeta.pl
    • Jeśli ktoś szuka słownika Ang-PL i PL-Ang zapraszam: www.allegro.pl/show_item.php?item=26471698
    • Witajcie, Od tego roku studiuję medycynę i od następnych wakacji muszę odbywać tak zwane praktyki w szpitalu przez kilka tygodni. Chciałabym zaczepić się na nie gdzieś w Anglii, choć nie mam w ogóle pojęcia jak to zrobić... Zaczęłam więc szukać linków angielskich szpitali, ale mało było tam napisane, więc postanowiłam napisać do nich maila... ALE... miałam problemy ze słownictem, bo z tego co znalazłam w słowniku, praktyka lekarska to chyba będzie "medical placement" , ale czy na pew...
    • mam pytanie, czy odpowiednikiem dyplomu licencjackiego (czyli 3 lata studiów) jest słówko BACHELOR ? czy absolwent 3 letnich studiów na kulturoznawstwie międzynarodowym to Bachelor of culture's knowledge? czy istotne jest w CV in english rozróżnianie na magistrów i tych którzy póki co mają dyplom licencjata ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się