Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      medycyna

medycyna

(10 wyników)
    • Paternalizm jest częścią tradycyjnej medycyny. Paternalizm reprezentuje w medycynie autorytarne podejście do chorego. To lekarz decyduje, jakie leczenie jest dla chorego najlepsze. Autonomia pacjenta jest albo bardzo ograniczona, albo nie ma jej wcale. W medycynie dyskusja na temat zaniechania paternalistycznego podejścia lekarza do chorego pojawiła się w II połowie XX wieku. W latach 80. XX wieku w literaturze medycznej przewinęła się fala krytyki paternalizmu medycznego. Nowym i obecnie o...
    • ze juz jestem homeopatka. Wlasnie dostalam zawiadomienie ze zdalam ostatnie egzaminy i wysylaja mi dyplom ukonczenia szkoly. Bardzo sie ciesze i teraz moge juz zaczac przyjmowac pacjentow. Sprawa nie jest az tak trudna tylko polega na zrozumieniu natury choroby i jej podlozu psychicznym. Jak ktos ma talent do takiego zrozumienia jak ja to nie bedzie mial problemow ze zdaniem egzaminow kwalifikujacych. :)))))
    • xpictianoc.blogspot.com/2007/09/test.html ciekawy przypadek nawrocenia. "...Homeopatia istnieje od 200 lat i przez ten czas, mimo kolosalnych postępów medycyny zachodniej, akademickiej, nie zdołano wyjaśnić jej mechanizmów. Nauka jest tu po prostu bezradna...." Nejlepszy kawalek jaki slyszalem o homeopatii. O Fizyce kwantowej nikt z tych ludzi nie slyszal, paradoks blizniat, einstein itp.
    • Witam,ostatnio spotkałam sie z opinią na temat wycinania potencjalnego czerniaka,medycyna klasyczna mówi żeby wyciąć jak najwcześniej,jaka jest wasza opinia i waszych lekarzy homeo.Moja mama ma czerniaka,a ja mam znamię bardzo podejrzane i nie wiem co robić... Mama była zdrowa (przynajmniej na pierwszy rzut oka)zanim nie wycieła,jak wycieła zaczeły się przerzuty do węzłów chłonnych,jak to jest?Boję się że jak wytnę to się zacznei to samo.
    • dziecko 4 lata ma od kilkunastu dni podobne objawy-rano, po nocy odrywajacy sie kaszel i codziennie wypluwa ciemnozielona kluche, w ciagu dnia kaszle sporadycznie, mam wrazenie, ze jak jej sie zbierze juz ten katar, musi go odkaszlec, glownie po tym, jak szaleje i sie zmeczy, katar glownie rano, w ciagu dnia niewiele, latwo wychodzacy, jasny, z zielonymi pasemkami, kondycja dobra, apetyt tez. bradzo prosze o podpowiedz
    • Świńska grypa Jakie podejście ma do tego homeopatia? Czy są jakieś lekki od tak zmutowanych wirusów?
    • Homeopatia - okultyzm, sugestia czy medycyna? Kilka lat temu miałem okazję rozmawiać z dwoma zakonnikami, którzy opisali mi zdarzenie dotyczące chorej osoby oraz homeopatycznych leków. Z ich słów wynikało, że homeopatia kryje w sobie tajemnicze i złe siły. Później jedna z bliskich mi osób doświadczyć tego mogła na sobie samej. Zrodziło się wtedy we mnie pytanie: jak to możliwe? Szukając prawdy o homeopatii, skontaktowałem się z chyba najwybitniejszym na świecie znawcą tematyki orientalnej,...
    • Wiem, że na forum znajdują się adresy homeopatów, jednak same nazwiska nic mi nie mówią. A więc proszę osoby z Trójmiasta, aby poleciły mi jakiegoś sprawdzonego homeopatę, najlepiej gdyby był również lekarzem medycyny. Kto to jest homeopata klasyczny?
    • czy ktos cos wie na ten temat? czym rozni sie od klasycznej i czy ma rownie dobre wyniki jak klasyczna? Bede wdzieczna za pomoc. Moja coreczka ma atopowe zapalenie skory i wlasnie w taki sposob ja leczymy. Jest lepiej, znacznie lepiej ale ostatnio mam wrazenie, ze powoli znow wraca. Bede wdzieczna za wszelkie informacje na ten temat. Dorota
    • W tej smutnawej bajce mama, to Majka, a lekarz Do.ki ( a jakiś czas temu myślałam, ze to w miarę mądry doktor, ktoremu chodzi o dobro pacjenta). Przeczytajcie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=29697072

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się