Forum Nauka i edukacja Matura O maturze
ZMIEŃ
      medycyna

medycyna

(88 wyników)
    • nie mogę się zdecydować czy rozszerzać fizykę czy matematykę..??
    • moje pytanie nie wynika z żadnej złośliwości. wiele osób wspomina wciąż o medycynie - że chce się tam dostać a ci którzy się tam nie dostali poprawiają maturę by dostać się na wymarzone studia. co Was ciągnie do tych studiów (podejrzewam że większość mówi o wydziale lekarskim) ?
    • Gdzie Waszym zdaniem lepiej studiować medycynę? Nie znam żadnego z wymienionych miast, dlatego proszę o radę.
    • Dostałam się na płatna biotechnologię na UJ i podejrzewam, że na płatne CMUJ też się dostanę. Mam teraz dylemat. Zawsze chciałam być lekarzem, ale biotechnologia to strasznie przyszłościowy kierunek. Poza tym medycyna jest 2x drozsza :(. Jak myslicie co powinnam wybrac? Moze ktos ma podobny problem? Jest ktoś kto tez dostał sie na biotechnologie?????????
    • po czym sa najlepsze perspektywy? interesuje mnie kraków uj i agh... dzięki za rady...
    • Na UW skierowanie do lekarza medycyny pracy trzeba odebrać z dziekanatu. Tak się składa, że mieszkam 300 km od Warszawy i jeżdżenie tam i spowrotem tylko po ten papierek okazałoby się pewnym problemem(koszty dojazdu itp). W zwiazku z tym mam pytanie. Czy mogę udać sie do lekarza medycyny w Warszawie, by załatwić wszystko na miejscu,czy muszę odebrać papierek dziekanatu i iść do lekarza w moim mieście?
    • hej!! poradzcie mi na które studia lepiej isc: medycyna czy anglistyka(lub stosunki miedz.)?? bardzo prosze studentów tych kierunków o wypowiedzenie sie i przy okazjii powiedzcie gdzie najlepiej studiowac te kierunki i jakie przedmioty trzeba zdawac?nA KTÓRY KIERUNEK SIE TRUDNIEJ DOSTAC???wielkie dzieki!!!
    • Mam straszny dylemat...NIe wiem co wybrac farmacje w Warszawie, czy medycyna w katowicach? z góry dziekuje za pomoc;)
    • Piszcie proszę ilu punktów się spodziewacie na maturze (biol. i chem.) i jak myślicie, jakie będą progi w tym roku na SUM? Buziolki wielkie!
    • Ile srednio wyliczyliście sobie %?
    • tutaj wpisujcie swoje wyniki z biol+chem na medycyne w poznaniu, wyniki beda dopiero po 20 lipca wiec warto wczesniej sie zorientowac... i pamietajcie - prawdziwe wyniki... bez zbednych komentarzy typu: "mam 198 %, czy sie dostane?" - takie nie maja sensu...
    • Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak przebiegają te badania. Jak długo należy czekać na wyniki i jaki jest koszt ??Bardzo proszę o odpowiedzi
    • Swoje pytanie kieruję do wszystkich przyszłych i obecnych studentów medycyny oraz do osób zainteresowanych tym tematem. Co uważacie na temat strajków lekarzy, pielęgniarek? Czy sami za kilka lat będziecie tacy sami? Czy będziecie pamiętać o powołaniu jakie jest potrzebne aby dobrze wykonywać ten zawód? "Będę stosował zabiegi lecznicze wedle mych możności i rozeznania ku pożytkowi chorych, broniąc ich od uszczerbku i krzywdy" - Czy nie uważacie, że nieprzyjmowanie pacjentów do szpital...
    • Ludki!!! Bardzo chcialabym pojsc na medycyne ale cos czuje ze mam marne sznanse bo na maturze zdaje tylko biole i chemie, a praktycznie wszedzie wymagana jest jeszcze fiza... Wparwdzie... w Poznaniu nie trzeba fizy ale jakie mialabym szanse jesli (zakladajac) dobrze zdam mature i zloze tam papiery??? Warto??? Czy jest tu moze ktos kto tam startowal??? Moze lepiej dac sobie spokoj, obnizyc poprzeczke i pojsc na fizjoterapie???
    • Siema! Czy ktoś orientuje się skąd wydobyć czaszke...? - nie nie to nie żart ja pytam na serio! Wybieram się na medycynę no i mam problem z czachą bo będzie potrzebna na 1. roku a ja nie mam zamiaru wydobywac jej z grobowca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy wiecie czy można ja odkupić od absolwentów? POMÓŻCIE!!!
    • Hej!! Ja zdaję na lekarski i jeszcze nie za bardzo umiem... :/ Czy ma ktoś ten sam problem?? Umiecie?!?!! Medycy - Jak wam idzie nauka?!!!
    • Na ile punktów z matury liczycie? Napiszcie jak oceniacie tegoroczną biolcię i chemię!!! Buziolki wielkie!
    • Kto chce iść na medycynę i ile macie punktów z biologii rozszerzonej? Pozdrawiam :)
    • Napiszcie na jaka akademię się wybieracie,jakie są wasze odczucia,którą najlepiej wybrać (nie patrząc na miejsce zamieszkania),no i na ile myślicie że udało się wam napisać. ps.myślicie że progi wzrosną w tym roku? Wg was łatwiejsza była ta matura?
    • medycyna(23)

witam, mam pytanko. czy ktoś z was złożył papiery do gdanska na lekarski tylko w rezerwie(a ma nadzieje że sie dostanie do warszwy czy gdzieś tam indziej)???. ja złożyłem tylko do gdańśka i awaryjnie do umk. pozdrawiam ps mam 187pt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się