Forum Zdrowie Zioła
ZMIEŃ
      medycyna

medycyna

(4 wyniki)
    • W jaki sposób wykorzystujecie ziółka w różnych częściach Polski? W leczeniu jakich chorób, ale również w jakich obrzędach ludowych, może w przesądach, w magii, może do innych celów? Wiem, że na przykład dziurawiec zbiera się jeszcze gdzie niegdzie w wieczór sobótkowy (23 czerwca)- bo wtedy ma największą moc - i pęczek ziela dziurawca kładzie się na parapecie, żeby chronił dom przed piorunami.
    • w krakowie jest taki(chodzi mi o choroby skory)?pozdrawiam
    • Witam Wszystkich, Może ktoś miał podobny problem? Mężczyzna po 40-ce, zdrowy, od kilku lat ma worki pod oczami (wygląda to jakby był chory). Podstawowe badania nerek, płuc, serca nic nie wykazały, samopoczucie dobre. Kremy nie pomagają - może jakieś zioła? Z góry dziekuję za pomoc.
    • Od 2 lat na wiosne przezywam ten sam horror - pylki ;-/ Teraz znowu sie zaczyna...leki jakie mi zalecaja lekarze powoduja ze chodze jak snieta ryba, czuje sie fatalnie i im wiecej slonca, to ja sie gorzej czuje! I jak sie tu cieszyc z nadejscia wiosny? Moze ktos z was zna jakas magiczna mieszanke ziolek na alergie pylkowe? Ratujcie!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się