nieodpowiedni

(20 wyników)
  • Nie da się :) Często pojawiają się prośby o przeniesienie postu w odpowiednie miejsce, najczęściej podlinkowane przez inną forumkę. Niestety, struktura tego forum (gazetowego) jest taka a nie inna i możemy jedynie skopiować treść i tytuł postu a później wkleić w nowe miejsce. A to może zrobić każda z Was. Wnioski? Administratorka i moderatorki nie mogą przenosić postów. WSZYSTKIE możemy przekopiować post w odpowiednie miejsce a później dać znać moderatorkom, którą kopię skasować. ...
  • Czy w gdańsku można kupić dobre staniki? Na jakiej ulicy można kupić nie za drogo dopasowany biustonosz? Czy jakiś sklep z bielizną w Galerii Bałtyckiej oferuje dobrą rozmiarówke?
  • i nic się nie zmieniło z moim biustem, tzn. jak był płaski, tak jest nadal;) Tylko przed okresem to 60D wydaje się przymałe, na piersiach zostają szwy od szycia misek, i na dole, i u góry, no i fiszbiny, więc w sumie wzór całego stanika;) Czy to oznacza, że już mogę sie zaopatrzyć w większą liczbę staników i nic mi nie będzie ani rosło, ani malało? Obwód mam taki sam, bo to same żebra, piersi mi nie urosły, bo nie miało co rosnąć. Jeżeli tak jest przez 2 miesiące, to już chyba więce...
  • Troche glupie to moje pytanie, ale jestem tu z wami dopiero od piatku (ten dzien bede swiecic dopoku moj biust nie siegnie bruku :)) Czy z duzym biustem moge nosic naprawde kazdy model biustonosza ?!!- byle by w odpowiednim numerze of korz. Ja mam skromne 75F, ale odkad moj biust przejroczyl C nie nosialm bardotki, ani pushupa. Zdazylo mi sie kupic na allegro 75DD bez ramiaczek i przyznam bylam zszokowana, ze swietnie trzymal. Jestem w stanikowej euforii i mam ochote sprawic sobi...
  • Witam, chciałam się dowiedzieć czy macie może ostatnio problemy z brastopem-wcześniej u nich zamawiałam, nie było żadnych problemów, teraz nawet nie mogę się z nimi skontaktować. Na początku lutego zamówiłam staniki-całkiem dużo bo za ponad 130Ł, poemailowałam sobie z sympatycznymi paniami bo z 2 nie było odpowiedniego rozmiaru. Staniki przyszły, 3 były ok, reszta-do wymiany. Mailem zarezerwowałam następne staniki, 6 staników odesłałam. 9 marca dostali moją przesyłkę. I teraz-j...
  • Dziewczyny możecie polecić sklep stacjonarny w Krakowie z dużymi obwodami? Przepatrzyłam forum, ale albo nie ma żadnych wątków na ten temat, albo ja nie umiem znaleźć... Mam problem z mamą - niby wyszło, że powinna nosić 95F, ale z racji tego, że mama jest krótka nie pasuje na nią nic z tego co do tej pory jej zamawiałam (Gorsenia, Selena, Gaia) - wprawdzie biust o niebo lepiej ułożony niż w dotychczasowych koszmarkach, ale fiszbiny są za wysokie i wchodzą jej dosłownie pod pac...
  • Witam serdecznie, Za 2 miesiące wychodzę za mąż i już zaczęłam rozglądać za odpowiednią bielizną. Mam rozmiar stanika 75d lub 80c, chciałabym, żeby podnosił on ładnie biust do góry i dobrz go trzymał i z niego nie wypadał. czy mozecie coś polecić? Oto moja sukienka: kanaccasbridal.com/shopexd.asp?id=12598
  • Witajcie , muszę się z Wami podzielić bardzo miłym odkryciem. Trafiłam w Tarnowie na mały sklepik z bielizną na placu Rybnym. Zakup biustonosza był dla mnie zawsze przykrym obowiązkiem ze względu na duży ciężki biust. Poprosiłam sprzedającą o biustonosz w rozmiarze 80-85 D a pani zapytała czy może mi pomóc w doborze dobrego rozmiaru bo wg. niej jestem za szczupła na 80 pod biustem :-). jakie było moje zdziwienie kiedy wychodziłam z rozmiarem 70 H !!! Zakupiłam stanik Olimpia firmy Dalia i n...
  • Po pierwsze - mam przeczucie, że może źle zrobiłam zakładając nowy wątek, ale nie mogłam na szybko znaleźć odpowiedniego, żeby się dopisać,a musiałam się natychmiast podzielić tym co zobaczyłam:) O tym, że buły pod pachami istnieją każda z nas słyszała (albo i doświadczyła), były dyskusje o tym co jest "bułą właściwą", a co tylko "ciałkiem".No i dziś natrafilam na fotkę na której nie ma "ciałka", buła natomiast występuje i ma się całkiem dobrze ;) www.herroom.com/Panache-5674-Andorra-Short...
  • Drogie Biuściaste, Jak w temacie: OD CZEGO powinnam zacząć, jak rodzi się taka rewolucja?;-) Problem istnieje, jest widoczny na ulicach, u mnie w pracy (zwróciłam koleżance z biura delikatnie uwagę, potraktowała mnie wzrokiem Bazyliszka, co jej jakaś Polka będzie pierniczyć o ciasnych obwodach i biustonoszach z UK), na nielicznych(ale zawsze) forach gdzie dziewczyny pytają o porady gdzie kupić większy rozmiar , jakich marek szukać etc.. widzą że coś jest nie tak z dopasowaniem ich biustono...
  • Zapraszamy w piątek 18 września od godziny 12.00 do sklepu KAROline przy ul. Sikorskiego 6 na spotkanie brafittingowe. Przy kawie i ciastkach oraz z pomocą naszych doświadczonych brafitterek będzie można poprzymierzać, dopasować oraz - jeśli potrzeba - kupić odpowiedni stanik. Zielonogórzanki i Lubuszanki, przyprowadźcie swoje koleżanki, mamy i siostry, zapraszamy!
  • Hej, mam pytanie może któraś z Was wie, czy można gdzieś przerobić biustonosz w Lublinie lub okolicach? Wiem pomyślicie, że mamy sklep i po co, ale kupiłam za 100zł 2 miesiące temu curvy kate i biust mi zmalał, stanik w ogóle nie pasuje, a że od początku wydawał mi się za duży w miskach to już teraz wcale nie podtrzymuje. Fiszbiny mam o wiele niżej niż biust - porażka. Jestem w trakcie zrzucania kilogramów, ale przecież mój biust teraz jak nigdy potrzebuje odpowiedniego podtrzymania, a ...
  • Witam! Jestem tu nowa i o ile mnie przyjmiecie, trochę tu zostanę (przynajmniej pókim matka karmicielka;)) Przed ciążą mój obwód w biuście wynosił 85 cm i z początku żyłam w średniowieczu, nosząc 75b i myśląc o sobie jako o kobiecie z bardzo małym biustem...Gdzie by mi przyszło do głowy, żeby się zmierzyć pod biustem (a na pewno nie ciasno). Wszystko jednak odstawało, było niedopasowane, więc zaczęłam kupować 70c. Gdy i ten nie był ok uznałam, że... to na pewno wina mojego bius...
  • Ja nie wiem, może źle dobieram te staniki, ale z każdym jest coś nie tak a największym problemem jest to, że po całym dniu mam odciśnięte ślady po drutach (z przodu piersi, w miejscu, gdzie miseczki się schodzą). Nie dzieje się tak tylko w biustonoszach, które są za luźne i nie leżą dobrze. Wybór staników bez fiszbin jest natomiast praktycznie żaden, same jakieś pancerne jak dla starych babć i to jeszcze na 3 haftki, co dla nie jest nie do przejścia. Moje rozmiary to 82/104, mam stan...
  • Witam dziewczyny z małych i średnich miast ,również wszystkich chętnych, które chciały by w tym uczestniczyć. Otóż wymyśliłam sobie że będę chodziła do sklepów stacjonarnych z ankietą , która ma na celu uświadomienie problemu doboru odpowiedniego rozmiaru biustonosza sprzedawczyniom i właścicielom sklepów bieliźniarskich. To myślę będzie ciekawy pomysł a jednocześnie dający możliwość dowiedzenia się jak tak naprawdę sprawa wygląda strony klientek. A to bardzo uświadamiające ankieta za ...
  • Dziewczyny, Tak pomyślałam sobie, że może znacie kogoś od przeszywania staników. Domyślam się z postów, że: a) samemu nie jest łatwo b) jednak część staników byłoby do uratowania Może jest ktoś, kto umie, chce i mógłby taką usługę krawiecką wręcz "hurtowo" świadczyć. Może kogoś znacie albo można kogoś namówić :)))
  • od kilku dni dopiero was podczytuje ale juz sporo sie podszkolilam ostatnio kupilam stanik 75h anita i jest ok czy staniki w bellisima i bravissimo np tango II maja taka sama rozmiarowke
  • Witam, Poszukuję w Warszawie namiarów na krawcową, gorseciarkę......najchętniej sprawdzoną, która podjęłaby się przeróbki kostiumu kapielowego. Niestety, jak to u nas bywa....jak biustonosz dobry, to dół za duży:). Znacie może kogoś? Z góry dziękiuję za pomoc.
  • mam zamiar uszyc sobie sama gore od kostimu kapielowego, majtki kupie np w h&m, wymierze odpowiednie trojkaty i zobaczymy co wyjdzie, wytne i zaniose do krawcowej bo nie mam maszyny do szycia a recznie mi sie nie chce ;-)
  • Czy nie macie wrażenia, że kiedyś kobiety miały jakby inne biusty? Jak oglądam stare akty albo filmy z różnych epok to wydaje mi się, że to się trochę zmieniło. W latach 20-30 biusty były jakby okrąglejsze (typ jabłuszka) i mmniejsze (choć kobitki nie były bardzo chude), aktorki w filmach z lat 50- 60 mają biusty tuż pod podbródkiem i to tak wygląda, jakby mogły sobie na nich tacę postawić (swoją drogą mój stanik tego nie potrafi). Współcześnie jakby się te biusty bardziej rozrosły...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się