Forum Sport Fitness
ZMIEŃ
      nieodpowiedni

nieodpowiedni

(18 wyników)
    • Prosiłbym w miarę możliwości o małą radę. Interesuje mnie dobór odpowiedniego obuwia do fitnessu. Jeśli macie jakiekolwiek doświadczenia dłuższe i polecacie jakieś marki to chętnie skorzystam z waszych opinii.
    • Czytałam że ćwiczenia te opracowane są dla facetów a przecież oni są zupełnie inaczej od nas zbudowani. Słyszałam że po szóstkach kobietom zanika talia bo za bardzo rozbudowują się mięśnie. Oczywiśie działa to tak samo jak u facetów z tym że im wcięcie w talii jest nie potrzebne w przeciwieństwie do kobiet. Jaka jest prawda?? Czy po całej serri szóstek kobieta nadal będzie miała kobiece kształty?
    • nic nie chudnę? Od 2 miesięcy 2 x tyg zumba i 2 x aerobik. Mam trochę nadwagi. Myślałam, że takie ćwiczenia w sumie cztery razy w tygodniu coś mi dadzą. A tu nic. W zasadzie zero ubytku i na kilogramach i na centymetrze. Podpowie mi ktoś rozwiązanie zagadki?
    • Chciałabym się zapisaćna zajęcia do fitnessclubu, ale nie wiem które wybrać jesti ch tak dużo. Ogólnie chciałabym wzmocnić kondycję bo mam bardzo kiepską i wzmocnić/rozciągnąćmięsnie bo z tym też nie jest najlepiej. Mam jednak skoliozę,a słyszałam że ta wada wyklucza możliwość uczestniczenia w zajęciach z aerobiku bo to obciąża kręgosłup. WOlałabym też zajęcia zmuzyką niż takie zwykłe brzuszki lub skłony!! Czy ktoś może mi cos doradzić???
    • Cześć, mam pytanie w jaki strój ubrać się na siłownię, żeby było mi wygodnie, żebym nie czuła się skrępowana swoimi fałdkami no i żeby nie było na kilometr widać, że jestem tam nowa. No i oczywiście jakie obuwie, czy normalne adidasy moga być, czy lepiej jakieś specjalne buty sportowe? Proszę o radę osoby doświadczone w tej materii, bo starałam się znależć coś w wyszukiwarce na ten temat ale jakoś mi nie wyszło.
    • Witam, odkąd pamiętam zawsze miałam nadwagę, zawsze nie akceptowałam siebie i zawsze chciałam to zmienić. Mój problem polega na tym, że wiem jak (odpowiednia dieta i ćwiczenia) ale nie potrafię się zmobilizować. Nie jest problemem aktywność fizyczna - chodzę do klubu fitness 3 - 4 razy w tygodniu i jest to dla mnie duża przyjemność. Problemem jest utrzymanie odpowiedniej diety - nie potrafię się jakoś zebrać w sobie i jeśc mniej, zrezygnować ze słodyczy. W rezultacie jestem jes...
    • Nie wiem jak to możliwe, ale od tygodnia przestrzegam zasad montignaca i teraz kiedy się zważyłam to moja waga pokazała 1,5 kg więcej.Czy to możliwe,że będąc na diecie przytylam? Nie ważę dużo ( przed dietą 51 kg-170 cm)ale chodziło mi o ten 1 kg -wcześniej ważyłam 49 kg.Chciałabym zrzucić ten 1 kg i przy okazji zacząć jadać zgodnie z montim, ale w tej sytuacji mam pewne wątpliwości. Dodam,ze raczej nie mogło być błędów w moim jadłospisie, bo wcześniej ściągnęłam sobie gotowe zest...
    • ..........zacznijcie regularnie ćwiczyć , a nie stosować diotyczne diety , które i tak w dłuższej perspektywie nic nie dają. Regularny treing i odpowiednie odzywianie( a nie głodzenie się i pochjłanie idotycznych sałatek ) zapewni Wam dobre samopoczucie i zgrabną sylwetke....
    • Chciałabym wyszczuplić nogi (znacznie wyszczuplić dodam). Czy to urządzenie jest do tego celu odpowiednie? Nie chciałabym aby zrobiły mi się umięśnione tylko właśnie szczuplejsze. Warto w takiej sytuacji kupić steper czy nie?
    • nie utuczyc w sensie zrobienia z niego potworka ,ale to forum fitness, czyli jak byc w formie. a jak ktos ma niedowage a chce byc w formie ? czyli normalny, szczuply a nie chudy? je duzo, wieczorami, pizze,makarony,slodycze -i nic. po prostu nic.
    • Ostatnio usłyszałem od znajomego, że bardzo dobrym sposobem na pozbycie się nadmiary tłuszczu w okolicach bioder i ud jest hula hop. Postanowiłem spróbować - jednak jak dotąd z miernym skutkiem. Może tylko wzmocnię sobie mięśnie brzucha od ciągłego schylania się po to diabelskie hula hop :-] Mam serdeczną prośbę, żeby ktoś udzialił mi jakkichś rad i wskazówek jak najlepiej się do tego zabrać. Z góry thx :-) Pzdr.
    • 49 kg(7)

czy 49kg przy 162, jest ok ?????przynudzam ,co ....sorki, nprawde
    • Czesc, Zapisalam sie na tak zwany SPINNING czyli aerobic na rowerach. Jest to trening przy muzyce podczas ktorego cwiczymy na rowerkach stacjonarnych na siedzaco, stojaco w wolnym i szybkim tempie, 1 trening = 1200 kcal. spalonych. (tak reklamuja). Zastanawiam sie czy dla mnie, osoby ktora chcialaby pozbyc sie "oponek" wokol tali i nadmiaru tluszczyku na brzuszku jest to odpowiednia forma treningu. ? Dodam, ze przy wzroscie 168 waze 50 kg. i nie bardzo chcialabym tracic na wadze...
    • Mam pytanie jakie suplementy należy stosować przy ćwiczeniach na zwiększenie (ale takienormalne) masy mieśniowej , tu i ówdzie ;) Nie chodzi mi o dziwne specyfiki, które "napompują" sztucznie mięsnie, nie zalezy mi też na szybkim ich wzroście, ale na normalnym naturalnym rozwoju - co zażywać, żeby to było zdrowe i nie szkodzące. Co trzeba stosować przy takim treningu ?
    • na skutek niewlasciewie prowadzonego odchudzania wygladam fatalnie. skupilam sie na diecie a nie na cwiczeniach i mam tago efekty. koscieste ramiona, widac mi zebra, czasem boli mnie tylek (odstajaca kosc ogonowa) jednak ponizej pepka tragedia! tluste biodra, uda, lytki, posladki,odstajacy brzuch, celulit i rozstepy! to nieiarygodne za mam tak kosciste rece a tak tluste(nie znam innego okreslenia) nogi! poradzcie mi jaka dieta stosowac i co robic by moje cialo nabralo proporcji i ...
    • zaczynam chodzic na solarium od jutra ale mam pytanko czym sie nasmarowac aby opalenizna trwale sie trzymała przed opalaniem i po??? a bylabym bardzo wdzieczna jezeli podalibyscie mi ceny preparatów z góry dziekuje !!!
    • Uprawiam aerobik już kilka lat. Głownie są to treningi polegające na wzmacnianiu mięsni koncentrujących się na brzuchu, pośladkach, udach. Przeplatam je treningami o charakterze wytrzymałosciowym m.in. w celu spalania tkanki tluszczowej.Każdy trening trwa 50 min, uczęszczam średnio 3-4 razy w tygodniu.Jak wiadomo, aby mięśnie nie ulegly skurczeniu należy je rozciągać pod koniec każdego treningu. W ośrodku do ktorego uczęszczam odbywa się to na 5 min przed zakończeniem każdego spot...
    • czy wogole poprawia samopoczucie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się