Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      nieodpowiedni

nieodpowiedni

(92 wyniki)
    • witajcie. nie mam wiele doświadczenia z makijażem. mam bardzo jasną skórę i sporo czasu zajęło mi znalezienie odpowiedniego odcienia pudru (cenię makijaż prawie niewidoczny). a teraz się opaliłam, mój stały puder jest zbyt jasny i zastanawiam się, co teraz zrobić. opalenizna to przecież nie stały kolor - może stopniowo schodzić, może się wzmocnić. jak teraz dobrać puder? zależy mi, żeby makijaż nie był widoczny, żeby puder nie był za ciemny. a boję się, że nawet jeśli dobiorę...
    • Witam:) znów kupiłam super extra reklamowany krem do twarzy i niestety znów nie trafiłam, miał być nawilżający a zrobiła mi się łuszcząca skóra na czole i z dnia na dzień widzę że ten krem mi w ogóle nie odpowiada. mam 35 lat i skóra zaczyna mi się już chyba starzeć, jestem lekko podłamana wyglądem swojej cery i chciałabym jakiś dobry krem, a te które dotychczas kupiłam są do kitu, poza tym często kremy mnie uczulają. chciałam zapytać jak dobieracie odpowiednie kosmetyki dla swojej sk...
    • Może to głupie ale nie umiem wybrać odpowiedniego kremu z filtrem. Mam jasną karnację i bardzo trudno mi się opalić, poza tym po słońcu robią mi się pieprzyki na skórze dlatego zawsze unikałam opalania. Teraz szykuję się do ślubu i nie chcę wyglądać blado. Dziewczyny pomóżcie :(
    • Wyslalam maila do dermatologa Eris z prosba o dobor odpowiedniego dla mnie kremu: "Mam cere tlusta (ale po umyciu schodzi mi skora, zwlaszcza na czole), sklonna do wypryskow - na brodzie, w okolicach nosa i ust zaskorniki, czasami pojawia sie ropna krostka. MAm takze przebarwienia (...)" Pytalam takze o przeznacenie domowej mikrodrmabrazji. Otrzymalam nastepujaca odpowiedz: Zmiany jakie Pani opisuje są charakterystyczne dla trądzika. Fakt obecności na czole wysuszenia...
    • Mam skore mieszana z grudkami i licznymi zapchanymi porami:(Od 3 tyg stosuje na noc olejek Lotus Clarinsa i widze efekty.Chcialabym teraz zakupic sobie jakis krem na dzien odpowiedni do mojej cery(takze z Clarinsa).Dodam,ze kremy do cery tlustej wysuszaja moja skore i czasem uczulaja:(:( Przy zakupie Lotusa dostalam probke kremu Multi Active...swietnie pachnie,lekko napina skore,ale bardzo szybko zaczynam sie po nim blyszczec:( prosze o pomoc:))
    • Jak dobrać sobie odpowiednią fryzurę? Pasującą do rysów twarzy?
    • Witam Wszystkich serdecznie.Zastanawiam sie nad kupnem depilatora.Ale wpierw chcialabym sie zorientowac do jakich okolic sie on nadaje.Slyszalam, ze podczas uzywania odczuwa sie bol.I prosze Was o rade, czy moznga go stosowac do okolic bikini i pod pachami?Czy bol jest tak nie do zniesienia, ze posluzy tylko do nog.Dziekuje za porade.I czy procz odczuwania bolu sa jeszcze jakies inne minusy uzywania depilatora(procz wyskoiej ceny oczywiscie)? :)Pozdrawiam.
    • mam średnią karnację, chciałabym się opalić. wyjeżdząm do Grecji nad morze. Jaki filtr polecacie? 30-stka wystarczy?
    • nigdy jesczcze nie mialam ani jednego ani drugiego dlatgeo porsze o rade. wiem ze fryzjer zawsze doradzi ale moze wiecie z wlasnego doswidzczenia jaki najlepiej wyglada. mam wlosy ciemny braz i blada cere. jaki do tego dopadowac kolor? (tylko nie zaden czerwien albo wiśnia :P) z gory dzieki za rade ;)
    • ...ochronny? Wyczytalam, ze zima powinno sie uzywac tlustych kremiow aby ochronic skore twarzy przez wplywami srodowiska? MOge wiec posmarowac twarz sudocremem?
    • mam dylemat od miesiąca musze wybrac zapach perfum na ślub, chce zeby był śliczny, zmysłowy niewinny a zarazem kuszący i trwały oczywiscie, pomijam fakt działania na płeć brzydsza ;-)podoba mi się Laury Biagotti zapach - Laura, nistety nie jest trwały, Lacosta znowu jest tak oklepana.... idealny zapach to świezosc przechodzaca w cieplą słodycz, dolce gabbana - light blue jest bardzo ozezwiajacy ale nie wiem czy trwaly....doradzcie prosze.... z gory dzieki magi
    • takie pytanie: wciąz mówi sie, że idealna twarz to owalna. ja niestety mam buzie prostokątna, z wyraźną zuchwą, strasznie mi sie to nie podopba. może podpowiecie kto ma taki kształt twarzy jak ja, to dobiore sobie chociaż makijaż... dzieki
    • Mam pytanko, jesli mam na twarzy przebarwienia od słonca (chyba) to czy sok z marchewki ma jakies znaczenia dla nich? Poniewaz zaczęłam go pic codziennie i sie zastanawiam jak to wplywa na barwnik w mojej skorze, czy pogłębia przebarwienia i mam z niego zrezygnowac? Czy wiecie cos na ten temat???
    • jakie i czy zauważyliście jaką poprawę?Ja chętnie bym piła coś na jedrnosć ,,opozniajace starzenie skóry.Znacie coś?
    • prosze o pomoc mam klopoty z doborem odpowiednich kolorow ubran, kosmetykow. znajoma stwierdzila ze moj typ urody to pozne lato cokolwiek mailoby to znaczyc. ja tak naprawde nie wiem od czego rozpoczac moje eksperymenty z kolorami. a od czasu kiedy przytylam (okolo 15 kg w ciagu roku)kompletnie sie pogubilam i nosze tylko czarne ubrania i przestalam uzywac jakichkolwiek kosmetykow "kolorowych" oprocz podkladu. pozdrawiam wszytkich tola
    • Jestem raczej szczupła, ale mam dość "konkretną" pupę. Szukam dżinsów - fajnych, w których wyglądałabym przyzwoicie.... Czy znacie, możecie polecić jakieś sprawdzone fasony takich spodni, które są odpowiednie dla takiej własnie figury?????
    • wiem, że było wiele wątków o problemach z cerą, przeglądałam wieeele z nich ale jakoś nie mogę trafić na to coś, co rozwiąże moje cerowe zmartwienia :) dziewczyny, może któraś z was miała podobny problem i jakoś sobie z tym poradziła? mam cerę tragicznie mieszaną, powoli zmierzającą w stronę problemów naczynkowych - raz skrajnie sucha, raz cała tłusta, nie potrafię nijak dojść do stanu równowagi :( do tego skłonność do czerwienienia się na policzkach, rozszerzone pory (nos, policzki), ziemis...
    • Tak jak w tytule szukam dobrych kremow na pierwsze zmarszczki (chodzi mi o krem na dzien i o krem pod oczy). Nie interesuje mnie kremy dostepne w drogeriach, lecz przede wszystkim kremy z apteki, gdyz borykam sie z sucha skora i luszczaca sie skora twarzy ( w lecie mniej niz w zimie). Mam 29 lat i mysle, ze moaj skora potrzebuje czegos odpowiedniego, gdyz widze, ze skora jest wiotka i ciagnie ja do dolu ;) Nie chce kupowac kremow liftingujacych lub podobnach, bo mysle ze to za wczesnie. Aha, ...
    • jakie ma znaczenie szerokość prostownicy? Czy jest tak, że wąskie prostownice są lepsze do krótszych włosów? Dlaczego niektóre prostownice powodują, że włosy są nabłyszczone? A może to kwestia odpowiedniego kosmetyku? Obecnie popularne są prostownice ceramiczne i...? właśnie nie pamiętam jakie - pani w sklepie dziś mi prezentowała. Którą wybrać i czym one w praktyce się róznią? Czy dobra prostownica to faktycznie wydatek powyżej 300zł Może polecicie mi kosmetyk do stosowania przed...
    • Czy 15latka mająca problem z lekkim tradzikiem/tylko strefa T,reszta czysta i b delikatna/może uzywać kremu z kwasem w celu ograniczenia trądzikowych zmian oraz oczyszczenia z małej ilosci czarnych kropek na nosie??Jaki kwas byłby odpowiedni dla trakiej osoby?dziekuje za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się