Forum eDziecko Eksperckie Karmienie piersią
ZMIEŃ
      nieodpowiedni

nieodpowiedni

(13 wyniki)
    • Pytanie retoryczne: czy mozna karmic piersia i byc w ciąży. Wiem, ze mozna (slyszalam o trudnosciach w staraniach podczas kp) ale, moje pytanie brzmi: Czy za bardzo nie obciążamy własnego organizmu (jedno dziecko wyssysa nas na zew. a drugie od wew.) Jaka jest prawda?
    • Mam taki maly problemik, moj synek (7,5 miesiaca) jest karmiony nyturalnie, je rowniez deserki i kaszki z obiadkami narazie walczymy:), ale nic nie pije, gdy chce mu sie pic podaje mu piers, jest dosc zimno i na spacerach jest bardzo klopotliwe, kupilam odpowiedni kubeczek z Aventu, ale on nadal nie chce nic pic........prosze o rade, zaznaczam ze nie chce mu podawac slodkich herbatek granulowanych jestem ich przeciwniczka, prubowalam podawac wode i herbatki dla dzieci pazone i lekko dosladzan...
    • Synek ma 7 miesiecy karmimy sie piersia ale chciałam wprowadzić wieczorna kaszke ktora wydluzyla by troche spanie w nocy mojemy brzdącowi, pediatra zaordynowal kaszke lyzeczka no ale lyzeczka nie wchodzi choc inne rzeczy zupki i deserki z lyzeczki dajemy rade. A ze piersiowi jestesmy wiec butla odpada raz ze nie umie a dwa nie chce juz tak wielkiego chlopaka uczyc picia z butelki - p. Monika doradzila podawac z kubeczka no i tu mamy klopot pojecia bladego nie mam z jakiego?!?...
    • Mój synek skończył 8 miesięcy. Jest dzieckiem bardzo wrażliwym. Nadal karmię go piersią. Jednak chciałabym zacząć powoli ograniczać ilość karmień w dzień i w nocy, a przede wszystkim nauczyć go samodzielnego zasypiania. Do tej pory jedynym sposobem na sen jest pierś lub rączki tatusia. W nocy śpi z nami, bo odkładanie go za każdym razem do łóżeczka często jest niemożliwe. Budzi się nawet 7 razy w ciągu nocy i szuka piersi. Domaga się jej silnym płaczem. Uważamy z mężem, że Kubuś...
    • dziewczyny czy ktoras z was musiala brac antybiotyk ze wzgledu na stan zapalny piersi? Czy to jest napewno nieszkodliwe dla mojego 3 tygodniowego dzidziusia? Poradzcie
    • ....wiec jak mozna je odstawić? Moja Niunia ma 10,5 mies , myślałam zeby karmić ją do roku. Kilka dni temu musiałam wyrwać ząb. Aby dzidzia nie napiła sie z mlekiem podanego mi znieczulenia, musiałam później odciągnąć pokarm i wylać. Zauwazyłam wtedy że mam go bardzo mało (przez pół godz pompowania udało mi się zebrać ok 80 ml łącznie z obu piersi) Troche sie podłamałam czy ona sie jeszcze moją piersią najada bo ssie zwykle jedną i to nie za długo czyli 20-30 ml Pomyślałam ze może ...
    • Kupiłam w aptece ricinus communis - poprosilam o coś na wzożenie laktacji. Pani dała mi 30 CH i kazała brać 3 dni po 10 kulek. Teraz przeglądam forum,i o zgrozo, 30 jest na zachamowanie laktacji! Zjadlam te 30 kulek ( nie wkładałam ich pod język, bo nie wiedziałam, że tak trzeba). Efekt jest taki, że dziś zamiast raz musiałam dokarmiać Syna 3 razy!!! Szczerze mowiąc, to zaczynam powątpiewać w to moje naturalne karmienie. Tymuś ma prawie 10 tygodni a moje zabiegi kończą się takimi...
    • W końcu mam lakatator elektroniczny avent isis iq i chcę się podzielić opinią.Dla mnie rewelacja ! Mam trzeciego dzidziusia i tak jak dwójkę pierwszych chciałam wychować na piersi. Jak wiemy nie zawsze jest to łatwe. Do dziś pamiętam swoje nieprzespane noce i łzy z powodu najperw braku a innym razem nawału pokarmu. Miałam już kilka laktatorów z czego jeden elektroniczny, bardzo dobrej firmy, więc mam porównanie. Jeszcze kilka dni temu ręcznym Canpolem odciągałam ledwo 60 ml, a Is...
    • Dopiero zaczynamy wprowadzanie posiłków i czasem zdarza mi się, że podgrzeję słoiczek, a dziecię na przykład zaśnie, albo nie ma ochoty jeść. Czy taki słoiczek muszę już wyrzucić, czy np. za godzinę lub dwie mogę go podgrzać jeszcze raz? I przy okazji - czy 7-miesięcznemu niemowlakowi mogę skrobać łyżeczką surowe jabłko ze zwykłego warzywniaka? A przynajmniej podac takie jabłuszko upieczone?
    • Proszę bardzo - artykuł! www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/11/biust_nie_wiotczeje_od_karmienia_piersia Jakbym wiedziała w czasie ciąży, że trzeba bardzo dokładnie chronić piersi to bym to robiła :( A teraz - wyglądają "dojrzało" :p
    • Czy można dziecko karmić, układając je zawsze na tym samym boku. Przy prawym cycu spod pachy (prawy bok), przy lewym - przy brzuchu (też prawy bok). Chcę tak karmić nie ze względu na własną wygodę, ale na moją niunię. Kiedy przez pierwsze dwa dni po urodzeniu była karmiona z butelki (miałam opryszczkę :( ), ulewała całe mleko przez nos. Ale gdy pod koniec trzeciego dnia, jeszcze w szpitalu zaczęłam karmić piersią, nie zwracała jedzenia. Tylko trochę potrafiło jej wycieknąć, właśn...
    • Niewiem czy to nie jest błędne koło Karmie mojego synka tylko piersia od 3 tygodni je w nocy co 2 godziny niewiem dlaczego tak jest i jak długo może to trwac Jestem tak zmeczona i zastanawiam sie czy nie dokarmic go sztucznym mlekiem bo może on jest głodny poprostu A wiadomo ze jak mama zmeczona to może byc mało mleka i koło sie zamyka Bardzo prosze o rade i może motywacje bo niewiem czy długo tak wytrzymam !!!!!!!!!!!!
    • Damianek ma dwa tygodnie.Od poczatku je mixte.Czyli mieszanke i scagany pokarm,ktorego na poczatku bylo stosunkowo duzo,a od trzech dni coraz mniej.Co moze byc tego przyczyna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się