nieodpowiedni

(14 wyniki)
  • Zapewne na temat reklamacji bylo juz wiele, jednak poniewaz nie moge uzyskac interesujacych mnie informacji, postanowilam zadac pytanie na forum. Towar reklamowany stanowia meble. Pierwsza reklamacja zostala zalatwiona po miesiacu i mam wrazenie, ze tylko dzieki mojemu czestemu dopominaniu sie o zalatwienie sprawy. Dwa dni temu otrzymalam transport nowych elementow, niestety znowu diwe czesci sa uszkodzone. Stad tez moje pytania: jak wyczytalam w ustwie termin przeprowadzenia rekl...
  • wychowawczego. Na czym to polega?
  • czy mogę wykonac przelew 1% podatku ode mnie z domu i jako dowód dla US przedstawić wydruk np z komputera, czy muszę zapłacić to np na poczcie? I jeszcze jedno- czy to w tytule musi być podany ten nr KRS, czy gdzie? dzięki za odpowiedź!!
  • mam termin porodu na koniec lipca za to w ołowie wrzesnia kończy mi się umowa o prace.Czy wykorzystam cały urlop czy w momencie zakończenia umowy skończy sie też macierzyński i wykorzystam tylko część?
  • Na wstępie zaznaczę, że nie bardzo wiem, gdzie mam zadać takie pytanie, więc proszę o pokierowanie mnie na odpowiednie forum, albo może ktoś tu będzie w stanie mi pomóc... Błagam, żeby ten wątek nie został za szybko wykasowany... Otóż muszę rozliczyć podatek Vat - budowa domu - materiały budowlane. Mam ogromny problem, gdyż jest kilka faktur, które mają ogromną ilość pozycji - moje pytanie brzmi: czy muszę przepisywać każdą z tych pozycji osobno do załącznika WZM-1/A, czy wystarczy, j...
  • Witam mam nadzieje ze na tym forum dostane odp na swoje pytanie.W styczniu sad orzekl rozwod i nakazal placic mojemu mezowi alimenty na dzieck> Niestety on nieczuje sie zobowiazany placic wiec tego nie robi.Zglosilam sie do komornika lecz niestety go nie zastalam wiec ide w poniedzialek i teraz moje pytanie czy mam szanse wyegzekwowac zalegle pieniadze.??
  • Mój mąż ma antykwariat i galerię antyków. W związku z przeprowadzką i zmianami organizacyjnymi postanowił zawiesić działalność gospodarczą (firma przez jakiś czas nie będzie funkcjonować więc nie będzie przchodów a koszta są ogromne). Czy w takiej sytuacji musi opłacać całą składkę na ZUS czy też opłaca się tylko "zdrowotną" część? Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam Gośka
  • Witam obecnie pracuje na czas okreslony do konca roku, dostalam propozycje zmiany pracy , bardzo mi na niej zalezy, musze ja zaczac od 1 listopada. obejmuje mnie 2-tygodniowe wypowiedzenie, a moje pytanie brzmi jakie sa konsekwencje podjecia pracy w nowej firmie, a w starej bedac na okresie wypowiedzenia jednak przebywaja na zwolnieniu lekarskim. z gory dziekuje za odp. Ola
  • Witam! Jestem ojcem wychowującym 12-letnią córkę . Matka uchyla się od płacenia alimentów zasądzonych sądownie. Matka mieszka w Niemczech . Czy komornikowi uda się wyegzekwować zaległe alimenty . Proszę o poradę. Pozdrawiam !!!
  • należności? O tryb sądowy się pytam. I przepraszam, że mało-tematycznie ale wiem, że mamy na emamie często pomagają w różnych dziwnych tematach;))))
  • Do kiedy, po orzeczeniu rozwodu, można wnieść np. apelację, kiedy orzeczenie się uprawomocnia? Jak długo po rozwodzie można wnieść sprawę o podział majątku? (przepraszam ze niefachowe słownictwo)
  • Mam następujący dylemat. Od marca przebywam na rocznym urlopie wych. Obecnie chciałabym go przerwać i wrócić do pracy na 3/4 et. (wcześniej pracowałam na pełnym et.). Jestem jednak przekonana prawie na 100% że szef się na to nie zgodzi, bo pracuję na samodzielnym stanowisku a na czas mojej przerwy w pracy zatrudniono osobę bardziej dyspozycyjną nie mającą małych dzieci i to pewnie ją szef zechce zatrzymać. W związku z tym mam pytanie czy szef może niezgodzić się na mój wcześniejszy p...
  • W czerwcu wyszłam za mąż, więc zmieniłam również nazwisko. Wiem że w odpowiednim urzędzie skarbowym gdzie jestem zameldowana muszę złożyc NIP-3. Pracuje w firmie więc jest odprowadzany równiez ZUS. Czy na składanym przezemnie NIP-3 powinien podpisać sie równiez pracodawca, tak aby powiadomiono o zmianie mojego nazwiska odpowiedni Zakład Ubezpieczeń Społecznych?
  • mialam trudna ciaze prawie cala przelezaam na zwolnieniu lekarski, teraz jestem na urlopie macierzynskima pracodwaca poinformowal mnie ze nie mam do czego wracac. tzn ze ja wroce z macierzynskiego to dostane wypowiedzenie!! czy moze to zrobic? czy to jest zgodne z prawem? czy nalezy mi sie jakas odprawa? co zrobic w tej sytuacji ? czy brac zwolnienie na opieke nad dzieckiem albo na siebie ? czy w trakcie zwolnienia lekarskiego pracodawca tez moze mnie zwolic? POmozcie co zrobic w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się