Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      nieodpowiedni

nieodpowiedni

(16 wyników)
    • www.meblik.pl/pl/kolekcje/10/sawanna/ czy sądzicie ze te meble będą odpowiednie dla dziewczynki 5-7 lat , Mała ma teraz 8 miesięcy ale zastanawiam się nad kupnem mebli do jej pokoju , czy te meble będą ok ciągle jak będzie miała 5-7 lat, bo pozniej jej wymienie na bardziej "poważne";-) co sądzicie /?? --pozdrawiam
    • Chcialam kupic do meiszkania nawilzacz,bo wydawalo mi sie, ze w mieszkaniu jest duszno i jakos sucho.A dzieci ciagle maja katary.A tu na specjlanym urzadzeniu okazalo sie, ze wilgotnosc w mieszkaniu mamy 70% a temperature 23 stopnie.Ponoc wilgotnosc jest ponad norme,ale co z temperatura.Ponoc optymalna jest 20 stopni.Jak zrobic by tak bylo?Nie mamy odkrecaonych kaloryferow,mocno wietrzymy..Sorki za glupie pytanie ..Ale moze ktos sie wypowie;-)
    • Moja córka niedługo kończy 2 latka, chciałabym kupić jej osobne łóżeczko. Zastanawiam sie czy taka sofa jest dobra dla takiego dziecka,czy dziecku dobrze będzie się na niej spało, może ktoś z Was ma albo miał taką sofkę?? Link: allegro.pl/item1070545390_rozkladana_kanapa_ola_dla_dzieci_sofa_kanapy.html lub: allegro.pl/item1066058712_kanapa_sofa_rozkladana_dla_dzieci_168_lozko.html
    • dla 4 latka........ jest już dosć dużym chłopcem jak na swój wiek.
    • Jak w temacie. Będę wdzięczna za odpowiedź.
    • Polećcie proszę jakiś fajny warsztat majsterkowicza odpowiedni dla 2 latka.
    • Mąż przyniósł nagrane na płycie bajki "Kubuś Puchatek" i "Mulan". I właśnie o tą drugą bajkę chodzi. Jak pierwszy raz ją uruchomiliśmy to po kilku minutach zdecydowałam, że to chyba nie jest bajka dla pięciolatki i córka zgodziła się (chyba nawet z ulgą). Ostatnio jednak przypomniała jej się ta płyta i nalegała żeby jej włączyć. Oglądała ją już 2 razy i pewnie będzie chciała jeszcze. I teraz właśnie nie wiem, moim zdaniem jest tam za dużo przemocy i walki, muzyka i postacie takie jakieś...
    • IKSY(4)

Dziewczyny, kilka tygodni temu zauważyłam, że mój synek Dawid (20 m-cy) kiedy stoi to łączą mu się kolanka, a kostki nie. Po dokładnych obserwcjach - pędęm do lekarza. Nasza pani doktor stwierdziła, że no, faktycznie, ale bez paniki, nie jest źle. Zasugerowała odpowiednie wkładki do butów lub obuwie ortopedyczne.Zakupiliśmy na razie wkładeczki. Dawid przyzwyczaił się i już 6 tygodni chodzi z tymi wkładkami. Mam pytanie: czy u Waszych Dzieciaczków występują podobne problemy? Jak długo trwa kor...
    • Witam i pozdrawiam serdecznie. Czy Wasze 3-letnie dzieci jadają codziennie jakiś mleczny posiłek? Moja teściowa twierdzi, że to konieczne. W związku z tym moja córka codziennie rano dostaje kleik ryżowy doprawiony kaszką owocową i od dłuższego czasu bardzo się przeciwko temu buntuje. Próbowałam wprowadzać inne dania mleczne typu: lane kluski, kluski z mlekiem, kasza manna, kangoos z mlekiem, byle tylko dostawała ten mleczny posiłek, jednak bez powodzenia. Mała nawet nie chciała sp...
    • Witam. Właśnie mam zamiar zakupić nocnik, ale nie mam zielonego pojęcia jaki to ma być nocnik. Jaki będzie najwygodniejszy? Jest taki wybór na naszym rynku, że naprawdę nie wiem. Proszę o podpowiedź i jakieś wytyczne, czym mam się kierować przy wyborze odpowiedniego. Dziękuję serdecznie. Pozdrawiam.
    • Mój Syn skończył w maju 3 latka. Od prawie roku w ciągu dnia chodzi bez pieluszki i jest OK. W odpowiednim momencie woła siku czy to drugie. Gdzieś tam czasami zdarzy się że popuści np. kiedy bardzo wciągnie go zabawa, ale jeżeli chodzi o nocki i np. drzemkę w ciągu dnia to koszmar. Od miesiąca staram się nie zakłać do spania pieluchy, wstaję w nocy aby spróbować go wysadzić a tu masz piżamka mokra i reszta też. Tak dzień w dzień. Teraz też śpi i chyba przed momentem zesiusiał się...
    • Chciałabym, abyście mi poradzili, jakie zabawki są najbardziej odpowiednie dla rocznego dziecka. Chodzi mi o zabawki bezpieczne, wytrzymałe i takie, które zajęłyby moje dziecko dłużej niż 5 minut. 90% grzechotek, piszczałek, pozytywek itp. rzeczy, którymi się bawi, zepsuł w zawrotnym tempie.
    • Kochani, wiem, że temat kina z maluchem był poruszany wiele razy, ale zazwyczaj była mowa o "poważnych" filmach typu Sherk, itp. A ja się zastanawiam nad porankiem w Muranowie - Krecik, 30 min. Jakie są wasze doświadczenia z poranków? Czy jest tam odpowiednia atmosfera dla małych dzieci tzn. lekko przyciszony dźwięk, nie całkiem zgaszone światło? Nie chciałabym przerazić mojej córci, a z drugiej strony sama uwielbiam kino i nie mogę się już doczekać, żeby z nią tam pójść...;-))) N...
    • Mój brzdąc ma już 16 miesięcy. Od bardzo dawna chciałam go zabrać na basen. Niestety na otwartym basenie w moim mieście brodzik nie jest zbyt higieniczny więc sobie darowaliśmy. Obecnie udało mi się znaleźć chwilkę, żeby pójść na krytą pływalnię. Młody uwielbia się kąpać w wannie i zawsze jest problem, żeby go wyciągnąć stamtąd. Niestety na krytym basenie choć wygląda po remoncie znacznie lepiej system oczyszczczania wody nadal polega na chlorowaniu. Sam budynek basenu wzbudził zachwy...
    • Takie czerwone kreseczki. Czy któraś Mama zaobserwowała? Z czego to? Przecież mrozu nie ma ;). pzdr
    • Czy znacie jakieś fajne wpisy do pamiętnika dla 9-latki od taty? Z góry dziękuję za wszystkie pomysły:) Pozdrawiam basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się