nieodpowiedni

(27 wyników)
  • Witajcie, ja jeszcze w poczekalni, ale planuję ciążę, w związku z tym chciałabym wiedzieć, czym się sugerować w wyborze lekarza, możecie mi napisać, jak waszym zdaniem powinna przebiegać współpraca ciążowa :)) Bo wiadomo, że problemy są również poza gabinetem. "Na co pozwalają" sobie wasi lekarze? Są dostępni, można zadzwonić w razie problemu/zapytania. Wiadomo, jedna wielka schiza w ciąży, już mogę sobie wyobrazić siebie... Czy wasi lekarze będą/byli przy porodzie? Czy prowadzenie ci...
  • Ostatnią @ miałam 28 sierpnia. 6 października idę na pierwszą wizytę do gina? Czy to odpowiednia pora? Będzie już cokolwiek widać? Jak myślicie?
  • Wyczułam ostatnio takie zgrubienie (napuchnięcie?) w kroku przy wargach sromowych. Powiedziałam o tym na wizycie u lekarza ale on nic nie wyczuł i w ciemno stwiertdził, że to stan zapalny i dał środki dopochwowe. Przeczytałam, że te tabletki są na zakażenia grzybicze itp. Biorę już 10 dni ale rezultatów nie widać. Spodziewałam sie tego, bo żadnej grzybicy nie obserwowałam. Faktycznie w pozycji leżącej nie czuje się tego zgrubienia. Ja wyczuwam je stojąc. Jestem w 31. tyg. ciąży ...
  • Oświećcie mnie proszę, jak długo trwa ZZO. Interesują mnie wszystkie informacje na ten temat : - kiedy jest odpowiedni a kiedy ostatni moment, żeby je podać? - jak długo potem trzyma, czy istnieje możliwość, że nagle w trakcie porodu przestanie działać? - jak się współpracuje z położną w przypadku kiedy nie czuje się parcia, czy ona mówi kiedy przeć itp ? - jak zwykle się po nim po porodzie czuje? - czy w przypadku porodu w wodzie jest stosowane ? Z góry dzięki za wszystkie informacje
  • dziewczyny proszę pomóżcie, odebrałam dzis wynik posiewu moczu i zupełnie nie wiem jak mam go rozumieć . Opis mam taki: wyhodowano 3rodzaje bakterii - ziarenkowce G(+) , pałeczki G(-) Mocz nie kwalifikuje sie do oznaczenia lekowrażliwości Nie wiem o co chodzi ???? Co to są za bakterie ziarenkowce??? i w koncu mam sie leczyc czy nie skoro nie dali antybiogramu Proszę was bardzo o pomoc
  • Dziewczyny, nie chce tym postem rozpetać burzy ale naprawde mam juz dosyc. Lubie to forum ale....pytania typu czy w ciazy mozna: pic herbate, kawe, uzywac antyperspirantow, jesc fete czy farbowac wlosy wywoluja u mnie smiech. W przekonaniu niektorych osob jak widze ciaza to jeden wielki zakaz na wszystko. A przeciez tak nie jest. Ciaza to nie choroba, kazdy lekarz to powtarza. Wiec moze zamiast zatsanawiac sie po zjedzeniu kawalka sera czy przypadkiem nie zaszkodzi warto zastanowic sie czy pr...
  • Hej! Mam problm, pomozcie. Prawdopodobnie jestem w ciazy (4tc zgodnie z wczesniejszymi badaniami USG i zazywaniem odpowiednich lekow, no i oczywiscie kopulacja w odpowiednim momencie). Dzis dostalam chyba okres, jednak wiem, ze tak sie moze zdarzyc. Czy w takim przypadku powinnam zrobic test, czy to zadziala? Nie wiem co robic, bo lekarz uprzedzil mnie, ze jesli pojawi sie @, to od 5 dnia mam zazywac nastepne leki. Moje obawy sa tego rodzaju, czy aby jesli okaze sie, ze jestem w c...
  • Cześć, w środę rozpoczynam 19 tc, myślałam o zrobieniu jakiegoś dokładniejszego usg aby sprawdzić czy dzidzia jest zdrowa i uspokoić się. Poradźcie w którym tygodniu ciąży robi się takie badanie i ile ono kosztuje. Czy usg połówkowe i genetyczne to jest to samo? Do lekarza idę dopiero 17 lipca i nie mam się kogo poradzić. Z góry dziękuję! Mam jeszcze jedno pytanie: odebrałam wynik OB i wynosi 27mm/h, czytałam że w ciąży może być podwyższone ale nie wiem czy aż tak. Może któraś też takie wynik...
  • Czy zatrucie ciążowe jest wskazaniem do cc? Jeśli tak, to jak zaawansowane musi być, żeby lekarz podjął decyzję? Pytam, bo w moim przypadku poinformowano mnie o zatruciu dopiero po cc, a z samą operacją zwlekano (a nawet mi jej nie zaproponowano) mimo zgłaszanego przeze mnie pogarszającego się samopoczucia. Cięto mnie dopiero, jak straciłam przytomność w drodze na badania, po 3 dniach leżenia w szpitalu. Objawami były bardzo duże obrzęki, utrzymujące się ciśnienie 160/100 i bóle pod żeb...
  • Depresja poporodowa, zresztą każda depresja to efekt nasilenia aktywności układu noradrenergicznego, który pojawia się zawsze w sytuacjach "trudnych". Wiadomo, poród to gigantyczny wysiłek emocjonalny, po którym ww układ nie chce długo wyhamować (taka niestety jego logika). Co do leczenia to potrzeba leków które będą osłabiały działanie układu noradrenergicznego. Zwykłe leki(tzn. SSRI - Inhibitory Wychwytu Zwrotnego Serotoniny) jeszcze wzmacniają jego aktywność, a poczucie ulgi wywołuje równo...
  • witajcie, tak jak wiele z was mam straszne problemy z tradzikiem od poczatku ciazy (przedtem bywalo roznie, ale w ostatnich latach prawie w ogole problemy zniknely). bylam u kosmetyczki na czyszczeniach (za kazdym razem zauwazalam pogorszenie po zabiegu, ale nie wiem czy to bezposredni jego wynik, czy po prostu cera sie i tak pogarszala), uzywalam roznych masci cynkowych, mydel siarkowych itp, ktore dawal mi dermatolog (zrezygnowalismy z plynow i masci z antybiotykami, ktore sie ...
  • Drogie Panie w tym roku piszę pracę magisterską i w związku z tym poszukuję Pań, które będą miały ochotę wypełnić krótki i przyjemny kwestionariusz dotyczący Pań samopoczucia podczas ciąży. Bardzo proszę o pomoc, jeżeli któraś z Pań będzie mogła mi pomóc to proszę o wypełnienie poniższego kwestionariusza. Dziękuję z góry i życzę dużo zdrówka przyszłym mamom i ich dzieciom:) Zwracam się do Pań z uprzejmą prośbą o wypełnienie poniższej ankiety. Posłuży mi ona do napisania mojej...
  • Pół roku temu urodziłam córke. Mialam nacinane krocze. Troche mnie bolało (jak każda rana z resztą). Ale czas plynąl.. wszystko sie goilo, a my z mężem postanowilismy zaczekac ze współżyciem do wizyty kontrolnej po porodzie. Niestety, wizyta przsunęła sie do 3 miesięcy( a to dlateo, ze nie mialam kasy isc prywatnie). No wiec nadszedl ten czas... usiadlam na fotelu i....doznalam tak niesamowitego bólu, jakiego nie czulam nawet przy porodzie. Gin zaczal mi jeździl jakąś szpachla po ...
  • Dziewczyny, czy któraś z Was też miała takie objawy?: od kilku dni robi mi się słabo (ciemno przed oczami) przy wstawaniu z łożka, a potem też - przy wstawaniu z fotela czy z krzesła. Przechodzi dopiero po kilku godzinach.
  • Witam przyszłe mamy. Mam do Was pytanie odnośnie badań usg, ja byłam ostatnio na badaniu jest to 13 tydz. wydaje mi się że nie było to przeprowadzone dokładnie. Czytam tutaj o przezierności karkowej (nt) natomiast ja takiego oznaczenia w wyniku usg nie mam, nie wiem czy powinnam powiedzieć lekarzowi ze chce takie badanie przeprowadzić ale wydaje mi się ze to ona powinien sam zaproponować, mam nadzieje ze jestem przewrażliwiona ale opiszcie proszę czego w ogóle mam spodziewać si...
  • Witam. Przypuszczam ,ze taki wątek juz był, nie mogę jednak znaleść nic na nurtujący mnie problem w archiwum, więc proszę o poradę. Napiszę krórtko: staramy się o dziecko, a jestem alergikiem na wszelkiego rodzaju pyłki, do tej pory pomagały mi leki ogólnodostępne tj, Amertil + aerozol do nosa Tafen, ale teraz je odstawiłam zakładając ze potencjalnie mogłam zajść w ciążę, za to alergia spędza mi sen z powiek. Katar, kichanie,pieczenie oczu i złe samopoczucie utrudnia mi życie......
  • Witam wszystkie przyszłe i "już" mamy.Może któraś w Was miała lub ma taki problem, czyli ciąża i dodatni wynik IgM Toxoplazmozy lub taki wynik na krótka przed ciążą?Bardzo proszę napiszcie coś bo bardzo się denerwuję, mając taki wynik i mogąc być w ciąży(jeszcze nie wiem bo za krótko).
  • Bardzo ale to bardzo nasilil mi sie cellulitis w ciazy. Uda to jeden wielki kalafior widoczny bez zadnego naciskania na skore i nawet na lydkach tez. Czy to przejdzie po ciazy czy juz tak zostanie na zawsze? Szczerze to nie wierze w cudowne dzialanie kremow i emulsji antycellulitisowych.
  • czy ktores z was zazycza sobie te odplatne znieczulenie na czym ono wogole polega co daje a jakie sa skutki uboczne? i do kiedy w trakcie porodu trzeba podjac decyzje czy chce to znieczulenie czy nie..
  • niedawno odebralam wyniki badan moczu i okazalo sie ze schodzi mi piasek, zaczely mnie tez bolec nerki i pecherz i teraz nie wiem do jakiego lekarza mam isc czy do ginekologa czy do rodzinnego. Bo w sumie to nie sa sprawy ginekologiczne wiec chyba powinnam isc do mojej lekarki rodzinnej. I czy ona ewentualnie moze wypisac mi L-4?? bo nie wyobrazam sobie z tymi bolacymi nerkami i pecherzem chodzic teraz po zimnie a tak mnie boli ze ani siedziec ani lezec ani stac..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się