Gość: weronikag
IP: *.*
29.12.02, 01:28
Dziewczyny,kilka tygodni temu zauważyłam, że mój synek Dawid (20 m-cy)kiedy stoi to łączą mu się kolanka, a kostki nie. Po dokładnych obserwcjach - pędęm do lekarza. Nasza pani doktor stwierdziła, że no, faktycznie, ale bez paniki, nie jest źle. Zasugerowała odpowiednie wkładki do butów lub obuwie ortopedyczne.Zakupiliśmy na razie wkładeczki. Dawid przyzwyczaił się i już 6 tygodni chodzi z tymi wkładkami. Mam pytanie: czy u Waszych Dzieciaczków występują podobne problemy?Jak długo trwa korygowanie takiej wady?Czy możliwe jest "odziedziczenie" iksów? Na podstawie obserwacji (może trochę dziwnie to wygląda, ale przez ostatnie dni wszyscy osobnicy z klanu, przodkowie i inni krewni są obserwowani od pasa w dół, co bardzo zastanawia mojego męża, ponieważ w trakcie rozmów no, niestety, manipuluję tak, by osobnicy ci okazali swe kończyny dolne bez wiedzy i krępacji) mogę stwierdzić tę przypadłość u taty mojego męża i siostry. To może nie powinnam tak panikować? Jak ewentualnie przebiega dalsze leczenie?Poza tym bardzo pozdrawiam wszystkie Mamy, w związku ze Świętami i Sylwestrem, życzę wszystkim, aby szara rzeczywistość do której powrócimy za kilka dni nie była ani o jeden zbędny kilogram większa...Weronika&Dawid