nin

(4 wyniki)
  • mam problem. nina ma nietolerancje laktozy i karmiona jest nutramigenem. warzyw wszystkich tez jeszcze nie jadla. i na dodtaek lekarz podejrzewa celiakie i kazal odstawic gluten. i nie mam pojecia co ja mam teraz dawac ninie do jedzenia. bylo tak teraz: 6.00 - mleko 09.00 - kanapeczka z margaryna roslinna ODPADA - nie mam mozliwosci kupic pieczywa bezglutenowego :/ 10.00 - sinlac naprzemiennie z kaszka z 8 zboz ktore musze odstawic. moge dac w zamian nestle kaszka ryzowa17 marchewkow...
  • Juz nie wiem kiedy to sie skończy. Tymek ma 5 m-cy a skaze białkową i AZS dostała jak miał 1,5 m-ca. Zaczeło sie od czerwonych, suchych policzkow z ropnymi strupami. Potem doszły śluzowate kupy z nitkami krwi, słabe przybieranie na wadze, ciemieniucha, całe szorstkie ciało. Smarowałam na poczatku rożnymi sterydami ale od jakiegos czasu tylko maścia cholesterolową i kąpiel w oilatum. Mały pije nutramigen, wode z cukrem i od kilku dni daje mi herbatke rumiankową Bobovita. Całe ci...
  • Moj synek ma skonczone 6 m-cy i jak narazie je tylko nutramigen i wieczorem zageszczam mu go kleikiem ryżowym (ma AZS i skaze bialkowa). Podałam mu tez przez 3 dni mus jablkowy (po troszeczke, zwiększajac ilosc z dnia na dzień) teraz czekam tydzien i nie podaje mu jablka. Narazie nic sie nie dzieje (mineło 5 dni). Czy jesli nie pojawią sie zadne zmiany na skorze to moge juz bez problemu podawac mu jablko. Jesli tak to w jakich ilosciach? Pozdrawiam I z góry dziekuje za pomoc Ni...
  • witam wszystkie mamy. potrzebuje pomocy. od ok 6 m-cy daje córce (12m-cy) ketotifen ze wzgledu na pogarszajaca sie pomimo odstawienia roznych skladnikow pozywienia wysypke na buzi. wysypka dzieki syropkowi prawie calkowicie znikla z buzki. postanowilam ze bede go dawac corce do roku bo wtedy ryzyko alergii maleje. corka skonczyla rok tydz temu a pierwsza proba odstawienia syropu skonczyla sie kleska :( zmniejszalam jej dawke z poczatkowej-2 lyzeczki na dobe do polowy lyzeczki ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się