Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      noworodek

noworodek

(5 wyników)
    • Wmojej przychodni nie ma pielegniarek tzw.środowiskowych ,które chodzą do domu jak sie dziecko urodzi. skad mam taka zawiadomić? niedawno się przeprowadziliśmy i zmieniliśmy przychodnie
    • moje dziecko zostało zakażano w szpitalu po urodzeniu bakterią klebsiella pneumoniae, obecnie ma 7 tygodni i jedno chybione leczenie na zakażanie układu moczowegego (nie zrobiono posiewu), brał antybiotyk augmentin, po wyjściu ze szpitala za tydzień wszystkie objawy wróciły, rozpoznano bakterie, brał furazolidon, dzisiaj od nowa ma zielone kupy, jestem załamana, do centrum zdrowia matki polki trzeba czekac do września, co mam robic? gdzie i jak go leczyc, ile to może potrwac? u ma...
    • Tak wyglądają nasze szpitale, zero bezpieczeństwa.A matka teraz siwieje z przerażenia co z jej synkiem się dzieje
    • Przytaczam wypowiedż ze "Służby Zdrowia". Prosto z importu - autor Andrzej Sośnierz, były szef Śląskiej KCh. "Na Zachodzie nie ma zbyt wiele dobrych przykładów racjonalnego wydawania pieniędzy na zdrowie. Jeśli zmierzyć efekty funkcjonowania polskiego systemu w stosunku do przeznaczanych nań nakładów finansowych - a przypomnę, że jesteśmy pod tym względem najbiedniejszym krajem Unii Europejskiej - to wcale nie prezentują się one źle. My naprawdę nauczyliśmy się oszczędnie wydawać p...
    • Z powodu braku lekarzy trzeba ewakuować wszystkie noworodki i kobiety w ciąży z oddziału neonatologii szpitala w Jędrzejowie (Świętokrzyskie). Troje wcześniaków przewieziono do specjalistycznego Świętokrzyskiego Centrum Matki i Noworodka w Kielcach. Trafiły tam również trzy kobiety, które miały rodzić. Troje noworodków w czwartek zostanie przewiezionych do szpitala we Włoszczowie. Dyrektor jędrzejowskiego szpitala Stanisław Stelmasiński podkreślił, że dzieci przewożone są jedyną w regio...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się