Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      noworodek

noworodek

(6 wyników)
    • Hej, 3 lipca urodziłam córkę, wcześniaka w 36 tyg. Oznaczono jej w szpitalu z powodu mojego hashimito anty tpo - 819 i anty tg - 469. powiedziano, ze są to wyniki grubo powyzej normy. mam zalecenie za miesiąc oznaczyc ponownie hormony a przeciwciala za 3 miesiące. Powiedziano,ze to moze byc efekt wplywu moich hormonów. czy jestescie mi w stanie cos poradzic, cos zalecic do czytania czy do dowiadywania się? czym to moze skutowac? powiem szczerze, ze nigdy nei wnikalam w naturę mojej c...
    • KOlezance coreczka sie urodzila ma niesamowita niedoczynnosc tarczycy prosze napiszcie cos co wiecie czemu,jak i co sie dzieja ??
    • Witajcie, 13 lutego urodziłam synka. Od 2 lat leczę się na Hashimoto. Całą ciążę byłam pod kontrolą endokrynologa - wyniki miałam ponoć książkowe. Ponieważ jestem nadgorliwa, mimo iż mi mówiono, że nie ma takiej potrzeby, zrobiłam synkowi badanie tsh, ft3 i ft4. Wyniki: TSH 3,98 (norma 0,47-4,64) FT3 3,34 (norma 1,45-3,48) FT4 1,29 (norma 0,71-1,85) Pediatra ocenił, że spoko bo w normie, ale ja wiem, ze ta norma tsh do 4,64 to chyba nie bardzo - nie wiem jak jest przy takich mal...
    • Witam, Zamieszczam normy dla dzieci w zależności od wieku dziecka, które otrzymałam na wynikach mojego synka. Uważam, że są bardzo precyzyjne, sama kiedyś szukałam takich norm i tak dokładnych nie znalazłam. TSH jednostka ulU/ml <3 dni 5,17-14,6 4-30 dni 0,43 - 16,1 2-12 m-cy 0,62 - 8,05 2-6 lat 0,54 - 4,53 7-11 lat 0,66 - 4,14 12-19 lat 0,53 - 3,59 dorośli 0,25 - 4,50 FT4 jednostka pmol/l <3 dni 8,5 - 34,9 4-30 dni 10,6 - 39,8 2-12 m-cy 6,2...
    • czasie ciąży i ich wpływie na rozwój płodu i noworodka --wspólny problem dla położników i pediatrów. Artykuł DOSTEPNY JEST TYLKO PO ZALOGOWANIU DO NINIEJSZEGO SERWISU www.termedia.pl w dziale Ginekologia Praktyczna nr 1/2004 w tym serwisie po DOKLADNYM PRZESZUKANIU są art o witaminach ,odżywianiu w czasie ciazy /przed oraz o schorzeniach tarczycy w okresie menopauzy!!Jest tam też dział reumatologiczny,dermatologiczny ,niezmiernie ciekawe sprawy ,można coś dla siebie wyłowic,pzdr/Trz...
    • w kierunku wrodzonej niedoczynności tarczycy? dzsiaj na zajeciach w szkole rodzenia dowiedziałam się od pediatry, że jest to standard i wszsytkie dziecki są badane. Pobraną krew gdzieś wysyłają i niby jak coś jest nie tak to przychodzi zawiadomienie "urzędu" na adres zamieszkania w ciągu 3 tygodni.Te 3tygodnie podobno są ważne ze względu na to, ze jeżeli dziecko niedostanie hormonów tarczycy do 3 tygodnia życia to może być upośledzone umysłowo. Czy było tak w Waszym wypadku? Mnie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się