noworodek

(5 wyników)
  • Koleżanka prosiła mnie o radę w sprawie kolek dziecka. Dziwne mi się te kolki wydały, bo to jeszcze noworodek, a jakoś mi się kojarzy, że one się później pojawiają. Zaczęłam wymieniać co ew. może być przyczyną no i wypłynęło, że dziecko bierze żelazo - ma niską HGB (10,3). Zdziwiłam się, że robiła w ogóle badania krwi i tak się zastanawiam, czy w szpitalu się pobiera krew po urodzeniu? I jeszcze jedno pytanie - ponieważ młoda jest blada i co drugi lekarz podejrzewa anemię, a co drugi twierdz...
  • dziewczyny, staramy sie z Bankiem Mleka Kobiecego wypromowac ten wlasnie Bank. bedziemy krecic filmy z instrukcjami jak sciagac pokarm itp. potrzebna odwazna mama z noworodkiem (lub blisko) ktora nie mialaby oporow zeby nagrac jej piers i dziecko. twarzy mamy nie musimy nagrywac. operatorami kamer beda 2 mili i kulturalni panowie. oczywiscie honorarium za to nie bedzie. plytka z filamami musi wystarczyc :) planujemy robic to w marcu, na mokotowskiej w warszawie. gdyby ktoras chciala nas wes...
  • Dziewczyny, mam taką zagwozdkę. Gdyby przyszło mi z jakiegokolwiek powodu urodzić samej (bez położnej) lub samej z mężem, np wtedy, gdy nie znajdziemy położnej, gdy położna nie będzie odbierała tel. albo powie, że nie przyjedzie, bo ma dyżur albo się spóźni itd, itd. I GDY nastąpią jakieś komplikacje (w najgorszym przypadku zgon dziecka) TO czy rodzicom grozi wtedy prokurator? Przyznam szczerze, że nie chciałabym być uwiązana do położnej i gdyby powiedziała mi w godzinie zero, że nie...
  • Właśnie mówili w radiu RMF, że w szpitalu Madurowicza w Łodzi noworodek połknął smoczek. Właśnie to mnie między innymi wkurzało w szpitalu, położna podająca płaczącemu noworodkowi smoczek od butelki wypchany gaza albo innym badziewiem. I była szczerze zdziwiona że niepozwalam jej tak robić i mnie ofuchala "że mam sobie radzić sama w takim razie". A szanowna położna z Madurowicza stwierdzila ze w 30 letnim doswiadczeniu zawodowym nie widziala czegos takiego. Bo k... wyobraźni nie ma!!! O...
  • [b] articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/03/27/high-risks-to-your-baby-from-vitamin-k-shot-they-dont-warn-you-about.aspx[/b]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się