jokra123 01.12.15, 15:40 Jakie są lupy do czytania dla pierwszaka? Czy Wasze dzieci używają lup? Moja córka jest w pierwszej klasie- powiększamy czytanki, ma zeszyty dla słabowidzących, zastanawiałam się na lupie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jokra123 Re: Lupa 02.12.15, 15:11 nie ma dużej wady , ma zniszczoną siatkówkę po retinopatii wcześniaczej. Odpowiedz Link
aneta-1989 Re: Lupa 02.12.15, 16:48 Ja miałam retinopatię,mam osłabioną siatkówkę,fałdy sierpowate siatkówki,przechodzące przez plamkę,oczopląs rotacyjny,uszkodzony nerw wzrokowy mam wadę minusową OP -3,5 OL -4,75 czytam tylko z bliska okiem lewym mam niską ostrość wzroku. Odpowiedz Link
izi66 Re: Lupa 02.12.15, 21:20 Moja córcia jeszcze w przedszkolu, ale mam nadzieję,że jeszcze zostanie kolejny rok, ale też mnie temat lupy interesuje...może ktoś się wypowie Odpowiedz Link
wiktoriaj86 Re: Lupa 13.01.16, 16:16 z 2 tyg temu kupiłam okulary z tego sklepu www.dobrelupy.pl/ dla mojej siostrzenicy firmy Eschenbach, dobrej jakości lupa i cena też przyzwoita lepiej byc nie moz. polecam Odpowiedz Link
asiak2007 Re: Lupa 15.01.16, 20:19 Jeśli dziecko jest zapisane do związku niewidomych to można dostać fajną lupę ze związku, lekarz pierwszego kontaktu lekarz wypisuje zapotrzebowanie i związek to załatwia Odpowiedz Link
cashmir28 Re: Lupa 18.01.16, 15:15 Polecam lupy elektroniczne .Moj syn -dzis 16 latek korzysta z nich od poczatku edukacji szkolnej .Przerobilismy kilka modeli . Warto aby dziecko samo wybrało. Są wyjatkowo wygodne ,poręczne i dłoń sie nie męczy. Dziś w domu uzywamy duzego powiekszalnika z tzw.plywającym stolem -zapewnia lepsza sylwetkę ciala (o czym również w przypadku naszych dzieci musimy pamietac)- oko patrzy na wprost. W domu polecam tez program komputerowy powiekszajaco-udzwiękowiajacy SuperNova -rewelacja -samodzielnosc syna -nagrodą:)))) Poza domem powiekszalniki Opteleca ,Bierley oraz ostatnio Sapphire (duzy ekran ). Odpowiedz Link