Forum Turystyka Europa Francja
ZMIEŃ
      orange

orange

(9 wyników)
    • Witam! Czy carte orange jeszcze jest w Paryżu, bo słyszałam plotki o jej wycofaniu? Poza tym to dziwne, że info o carte orange jest na stronie ratp w języku francuskim a w angielskim już nie. Wiecie coś na ten temat? Pozdrawiam!
    • Tak jak w temacie. Od 20 marca nie bedzie mozna wykupic biletu tygodniowego, trzeba bedzie wyrobic sobie karte magnetyczna. Do wyboru: carte navigo, dla mieszkancow regionu paryskiego, lub carte decouverte, dla wszystkich, koszt wyrobienia karty 5 euro. Taryfy pozostaja te same jak dla carte orange. dla czytajacych po francusku: www.ratp.info/informer/passe_navigo_orange.php pozdrawiam iwona
    • Chcialabym poprosic o Wasza pomoc w kilku praktycznych sprawach zwiazanych z tym, ze juz za tydzien wyjezdzam na tydzien do Paryza:)mam kilka pytan: 1)wyjezdzam w srode wiec nie oplaca sie juz kupowac carte orange co sadzicie o paris visite??bede mieszkac w 11 dzielnicy nie orientuje sie ktora to strefa wiec mam problem jaki bilet kupic zeby jak najtaniej poruszac sie komunikacja paryska:( 2)w ktorych strefach mieszcza sie glowne atrakcje paryza??mam na mysli wieze eiffel'a, notre dam...cz...
    • bonjour
    • Witajcie! Może ktoś wie, jak się dostać z hotelu ARCEUIL (niestety nie wiem, który to z trzech, ale one są blisko siebie) do centrum Paryża ? czy tylko RER? i jaki to jest koszt? będę tam 10 dni i chciałabym skalkulować codzienne dojazdy do zwiedzania. Pozdrawiam.
    • Bardzo proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii; otóż przejrzałam wszystkie wątki dotyczące Carte Orange i nadal mam wątpliwości co do sytuacji, w których mogę z niej korzystać. Chcę wykupić w Paryżu kartę na strefy 1-2; logiczne wydawało mi się więc, że chcąć pojechać metrem np. do dzielnicy La Defence (3 sterfa) będę musiała kupić dodatkowy/pojedyńczy bilet na metro. Na forum przeczytałam jednak, że: "Metro, nawet jesli wyjezdza za miasto, jest ciągle w pierwszej lub drugiej ...
    • Poddaję się! Przeczytałam wszystko co tu było napisane przez 2 lata i nadal nie wiem. Potrzebny mi fachowiec, który mi doradzi:jadę z 11-latkiem na 9 dni, przylatujemy w piątek wieczór na Orly i zostajemy do nast.niedzieli. Mieszkamy K.Luwru (hotel de rouen, pojawiał się tu). W planach oczywiście disney, asterix, wersal, może Francja w miniataurze jesli da sie tam dojechać. JAKI BILET KUPIĆ? orange od poniedziałku, na pewnie 2 strefy, a wtedy w weekend jechac za miasto. czy visit...
    • Mam pare pytań odnośnie paryskiej komunikacji, przede wszystkim chcialabym sie zapytac co najbardziej opłaca mi się kupić, jeżeli przylatuje we wtorek wieczorem, a wracam w sobote rano, czytałam o karcie orange ale jest ona wazna od poniedzialku do niedzieli i nie wiem czy nie przestanie być ona oplacalna w moim przypadku bo moze istneieja jakies inne rodzaje. no i wazna rzecz czy obowiazuja bilety ulgowe. kolejne pytanie dotyczy sie stref, zupelnie nie rozumiem o co chodzi, czy...
    • Czy może ktos wie czym dojechać z lotniska w Beauvais na camping International w Maisons-Laffitte (oczywiście w rozsądnej cenie)??? Niedługo wylatuję a nie mam pojęcia czym się tam dostać, czy są jakieś busy przejeżdźające przez tą miejscowość czy czeka mnie milion przesiadek? Pomóżcie !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się