Forum Kuchnia Kuchnia
ZMIEŃ
      panierowana

    panierowana

    (50 wyników)
    • Z czym jecie smażonego camemeberta? Z ryżem? Z frytkami? Czy z czymś innym?
    • Kupiłam dzisiaj kostkę z dorsza panierowaną i tak sie zastanawiam czy można by było upiec w piekarniku.Zawsze przy smażeniu cała kuchnia jest do mycia ;- ((.Co o tym sądzicie?
    • Ile dajecie ich na porcje?
    • Jak smazycie panierowane filety (np. z kurczaka) ? Mi wychodza takie tluste ze sie jesc nie da :-(
    • pierwszy raz skusiłam się na kupno tych grzybów, podobno są wyśmienite osobiście jeszcze nie jadłam.Wymyśliłam z pure ziemn. + surówka.Może być he? :-)
    • Witam, Jutro gości wieczorem mam podjąć a w pracy przyszło mi siedzieć do późna i jutrezjszy całyyyyyy dzień :( Sałatek zrobię i basta ale cos na ciepło by się przydało. Mam duzo pieczarek sporych i tak pomyślałam żeby może jakis farsz dzisiaj z wieczora zrobić (niech się przegryzie0 a jutro po robocie tylko myk go w pieczarki i do piekarnika, albo coś... No może ktos ma jakis pomysl jak to dokładnie zrobić, i ten farsz no i wogóle... Będę wdzięczna bo mam przyjdzie i będzie si...
    • przznam, ze nie cierpie bulki tartej ni uzywam. Jak pamieruje klasyczne kotlety to tylko wmace i w jajku i w mace. Ale jak smakuje sezam? To moze byc dobre rozwiazanie. Robiliscie?
    • Jadlam cos takiego niedawno w Grecji : kuleczki panierowane i usmazone, wygladaly z zewnatrz jak male kotlety mielone,ale w srodku - zupelna niespodzianka.Na pewno byl tam koperek, jakis ser ( pewnie feta ) i cos jeszcze, wlaciwie skladnik podstawowy, nie mam pojecia co, moze kasza kuskus ?? Grecy , ktorzy to sprzedawali, nie znali slowa po angielsku, wiec nie udalo mi sie ustalic, co to takiego bylo. A moze ktos z was wie ?
    • czy krakersy połupane występują w tym przepisie zamiast bułki i panieruje się klasycznie mąka jajko i krakersy czy jakoś inaczej? czy sprawdzają się krakersy smakowe (cebulowe na przykład)?
    • W pewnej restauracji jadłam z mężem fantastycznie przyrządzoną rybę. Od obsługi udało nam się wyciągnąć, że jest ona opanierowna w jaku i tartej bułce, a następnie upieczona. Wierzyć mi się nie chce, że robiąc taką metodą można uzyskać chrupiącą "skorupkę", dodam, że nie zwęgloną. Czy może ktoś kiedyś przyrządzał coś podobnego? Trochę szkoda mi tak na czuja robić i jak nie wyjdzię, to wyrzucić. pzdr, Magda
    • Słyszałam,że to przepyszne ale nie chciałabym się rozczarować robiąc z nie właściwego sera. A więc moje pytanie brzmi: jaki ser do tego użyć? Jaka panierka, zeby to było naprawdę smaczne i wyjątkowe? Jakieś przyprawy? Jak panierować żeby to się trzymało sera? No i kolejna sprawa; chce to podac konieczie z czym w ramach obiadokolacji, wiec co do tego pasuje - jakieś mięsko? sałatka? no i od razu przepisy bym poprosiła. Będę baaaardzo wdzieczna pozdrawiam Madzia
    • no cóż nie pozostaje niec, ajk tylko podać link. I to sugestia dla wsyztskich, ktorzy sfrustrowani wątkiem o barbarzynstwach i kucharzach, ktorych wyobraznia jesli chodzi o kurczaka sprowadza sie do podawania piersi panierowanych w jajku i bułce i nóżek z rosołu - piata kolumna. Powoli, acz systematycznie sugerować, ze z jednego składnika jakim jest kurczak można zrobić przynajmniej kilkanaście smacznych potraw www.cookitsimply.com/poultry/chicken-recipes/
    • jak jest najlepsza panierka do ryby ? czy rybe mtrozoną trzeba najpierw rozmrozić ? opłukać wodą ? podpowiedźcie, bo mi jakoś słabo wychodzi :-(
    • wiadomo z panada bedzie troche tluszczu ale od czasu do czasu napeno nie zaszkodzi, a do tego cykoria pokrojona z mandarynkami i polana tylko cytryna,
    • ..by cała jej treść nie oblepiała patelni miast mięsa? Wywodzę się z domu, gdzie wszystko smażyło się sote, a panierowane kotlety były dla mnie głowną atrakcją wakacji u babci. Wiem, że banalne pytanie, ale próbowałam smażyć bakłażana w panierce a zrobiłam paćkę z bułki tartej i tego nieszczęsnego warzywa. A mąż błaga o kotleta schabowego "jak u mamusi" ;))
    • Witam i proszę o pomoc. Czy konieczne jest panierowanie i obsmażenie krokietów przed ich zamrożeniem? Nie chcę skonać w kuchni...
    • Zaprosilam dzis znajomych na kolacje i mam plan: panierowany camembert, salata /roszponka jak sie uda/ z orzechami wloskimi, gruszka sropiona oliwa z orzecha wloskiego,swiezutka bagieta i nie wiem co dalej...pomocy!nic mi do tego nie pasuje a to troche za malo jak na szybką coprawda kolacje. pozdr
    • jakie dodatki do panierowanego sera typu cammembert? Ma to być danie główne na uroczystą kolację. Ale co do tego???
    • czy uważacie , że taki grubszy kapelusik wystarczająco się usmaży w tej panierce jak kotlecik i bułka nie spali się, czy rzucić te maślaki na wrzatek i dopiero odcedzone panierować ( ale oszalowane to sie z kolei kurczą) z góry dziękuję za sugestie
    • Zwracam się z prośbą do doświadczonych w temacie. Panierka na moich kotletach (sznyclach) po upieczeniu tychże, odchodzi.Nie wiem jaka jest tego przyczyna. Moje kotlety przed panierowaniem bardzo dokładnie osuszam ręcznikiem papierowym,po opanierowaniu lekko kotlety przygniatam. Co robię źle, lub czego nie robię? Za pouczenie będę mocno wdzięczny.
    Pokaż wątki z forum:

    Nie pamiętasz hasła

    lub ?

     

    Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się