mhr-cs 22.11.08, 11:46 wiadomo z panada bedzie troche tluszczu ale od czasu do czasu napeno nie zaszkodzi, a do tego cykoria pokrojona z mandarynkami i polana tylko cytryna, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: dzisiaj ryba panierowana IP: *.bredband.comhem.se 22.11.08, 13:50 Ale o co Ci chodzi? O to co podasz na stol? Czy o to,ze jestes zawidziony jakims znalezionym przepisem? A moze to cos co chciales przekazac za wspaniale danie? Dziwna pisownia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: dzisiaj ryba panierowana IP: *.ds3.agh.edu.pl 22.11.08, 14:20 gwoli ścisłości,trudno cokolwiek merytorycznie skomentować-nie wiadomo zupełnie o co chodzi.nie jest to żaden konkretny przepis,którym można się pochwalić,nie jest to prośba o radę czy pomoc.nie wiem zupełnie o co autorce chodziło zakładając ten wątek.dla mnie to właśnie jest trollowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: dzisiaj ryba panierowana 22.11.08, 14:24 "Poezja niekonkretna jest poezją niepisaną, czyli poza napisanym wierszem, wszystko inne, całe życie, cały świat i wszechświat, od początku do końca lub bez początku i końca. Coś mruczy, coś bełkoce przez sen: półsiedzący, półleżacy obok mnie na ławce zawiany facet." Odpowiedz Link Zgłoś
tannat Re: dzisiaj ryba panierowana 22.11.08, 14:33 Jak nie ma co komentować to nie komentuj. Ot co. Jednego w tym forum nie rozumiem. Dlaczego wątek "Co u was na obiadek" (też nie ma konkretnych przepisów - tylko opis) rozrasta się od kilku tygodni a tutaj nikt nie wie "o co chodzi" i "nie wiadomo co z tym zrobić", więc trzeba popluć sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin mam cykora przed cykoria.. IP: *.bri.connect.net.au 23.11.08, 12:08 ...,bo jak dla mnie gorzkawa jest laczenia z ryba nigdy nie probowalam... (a pangi to juz chyba nigdy nie rusze), glownie to tylko dlatego, ze ryby z polowow morskich mam tuz obok... no i hodowlane lososie, tudziez barramundi... tych ryb to nawet cytryna nie trzeba traktowac swieze, na parze lub grilowane - to moj wybor, ale lubie tez smazone na glebokim oleju wiem, wiem ..szczesciara ze mnie co do panierowania: glownie jajko i mieszanka bulki tartej z wiorkami kokosowymi, chilli, kurkuma, sola czosnkowa itd... Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: mam cykora przed cykoria.. 24.11.08, 11:01 Senin, weź Ty ludzi nie irytuj!!!! :) od jakiegoś czasu marzy mi się PRAWDZIOWY targ rybny..... ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
lula_ripley Re: panada to panierka n/t 23.11.08, 17:42 Dzięki. :) Pierwszy raz słyszę. W jakim języku? Odpowiedz Link Zgłoś
j.o.a.q.u.i.n.a Re: dzisiaj ryba panierowana 24.11.08, 00:25 panade czy panierung?... www.lebensmittellexikon.de/p0000450.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laurii Re: dzisiaj ryba panierowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 00:30 Nie zaczepiaj :) WIki, podobnie jak Twoj leksykon, podaja: Im alltäglichen Sprachgebrauch wird der Begriff „Panade“ häufig mit „Panierung“ verwechselt. I choc "Die Begriffe haben allerdings eine ganz unterschiedliche Bedeutung", to wiadomo, o co chodzi! Przedluzmy sobie przedwczorajszy dzien zyczliwosci! :) Odpowiedz Link Zgłoś
j.o.a.q.u.i.n.a ;) 24.11.08, 11:54 hmm...a to byl miedzynarodowy dzien zyczliwosci? poniewaz u nas chyba go nie bylo...;) ale niech bedzie, niech bedzie, jak najdluzej :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: dzisiaj ryba panierowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 21:10 Od dłuższego czasu "chodzą" za mną ryby. Ale jak się obejrzę to ich nie widac jakoś. No chyba, że widac pangę, albo coś równie zwyczajnego, co było dawno temu świeże. Senin mnie trafiła stuprocentowo - trafiony zatopiony rozgoryczony. Właśnie TO bym zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś