ella111 11.07.06, 16:43 Jak smazycie panierowane filety (np. z kurczaka) ? Mi wychodza takie tluste ze sie jesc nie da :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: kotlet panierowany 11.07.06, 16:47 Wrzucasz na mało rozgrzany tłuszcz. Wtedy panierka Ci go wchłania. Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: kotlet panierowany 11.07.06, 16:57 Dziekuje, zrobie kolejna probe, chociaz wydaje mi sie ze ja je kladlam na bardzo goracy tluszcz (moze nawet za bardzo). Odpowiedz Link Zgłoś
egraa Re: kotlet panierowany 11.07.06, 17:12 A po usmażeniu osącz z tłuszczu (z obu stron)na papierowym ręczniku. Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: kotlet panierowany 11.07.06, 17:19 Jesli jesz kotlety okrutnie tradycyjnie z ziemniakami, to osączyć ten tłuszcz możesz zamiast w ręczniki - wprost w ziemniaki. Osobiście lubię ziemniaki z odrobiną tłuszczu i tą bułką z panierki. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: kotlet panierowany 12.07.06, 11:38 to może daruj sobie mąkę, panieruj tylko w jajku i bułce czy innych płatkach - panierka trzyma się tak samo dobrze, a zawsze mniej tłuszczu wejdzie w smaku jak dla mnie lepsza poza tym to co inni pisali - wrzucaj na bardzo gorący tłuszcz, broń Boże nie zostawiaj na patelni po usmażeniu (przejmuje mnie to zgrozą, ale wiele ludzi tak robi ;) ), osącz na ręczniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaska Re: kotlet panierowany IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 12.07.06, 12:06 bardzo dobre sa filety w ogole baz zadnej panierki - dobrze przyprawione wrzucasz na b gorący tluszcz Odpowiedz Link Zgłoś
i_n_a Re: kotlet panierowany 12.07.06, 13:07 krótko. jak najkrócej. tak, żeby się mięsko zesmażyło ładnie, ale nie spaliło! trzeba połozyc na bardzo gorący tłuszcz i pilnować panierki, żeby się nie zwęgliła ;) mam taki sposób: na gorącym bardzo tłuszczu obsmażam szybko kotleciki z dwóch stron, a potem zmniejszam grzanie pod patelnią i "dosmażam" na odpowiedni kolor. zaraz z patelni lądują prosto na talerze. nigdy nie zostawiam na patelni. ja mam to szczęście, że mam płytę ceramiczną i patelnia się bardzo szybko i równomiernie nagrzewa. i smażenie szybkie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: kotlet panierowany IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:17 Ja panieruję w jajku i bułce (czyli żadna nowość) i daję mało oleju, wtedy są chrupiące a w środku mięciutkie i soczyste, nie smażyć na zbyt dużym ogniu. Odpowiedz Link Zgłoś