Dodaj do ulubionych

kotlet panierowany

11.07.06, 16:43
Jak smazycie panierowane filety (np. z kurczaka) ? Mi wychodza takie tluste
ze sie jesc nie da :-(
Obserwuj wątek
      • krztyna Re: kotlet panierowany 11.07.06, 17:19
        Jesli jesz kotlety okrutnie tradycyjnie z ziemniakami, to osączyć ten tłuszcz
        możesz zamiast w ręczniki - wprost w ziemniaki.
        Osobiście lubię ziemniaki z odrobiną tłuszczu i tą bułką z panierki.
    • em_es Re: kotlet panierowany 12.07.06, 11:38
      to może daruj sobie mąkę, panieruj tylko w jajku i bułce czy innych płatkach -
      panierka trzyma się tak samo dobrze, a zawsze mniej tłuszczu wejdzie
      w smaku jak dla mnie lepsza
      poza tym to co inni pisali - wrzucaj na bardzo gorący tłuszcz, broń Boże nie
      zostawiaj na patelni po usmażeniu (przejmuje mnie to zgrozą, ale wiele ludzi tak
      robi ;) ), osącz na ręczniku
    • i_n_a Re: kotlet panierowany 12.07.06, 13:07
      krótko. jak najkrócej. tak, żeby się mięsko zesmażyło ładnie, ale nie spaliło!
      trzeba połozyc na bardzo gorący tłuszcz i pilnować panierki, żeby się nie
      zwęgliła ;) mam taki sposób: na gorącym bardzo tłuszczu obsmażam szybko
      kotleciki z dwóch stron, a potem zmniejszam grzanie pod patelnią i "dosmażam" na
      odpowiedni kolor. zaraz z patelni lądują prosto na talerze. nigdy nie zostawiam
      na patelni.

      ja mam to szczęście, że mam płytę ceramiczną i patelnia się bardzo szybko i
      równomiernie nagrzewa. i smażenie szybkie jest.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka