Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      paranoja

paranoja

(3 wyniki)
    • po badaniach kontrolnych wyszło mi iz mam TSH równe4,45 gdzie w moim lab norma jest do 4,2, dodam,ze jestem 22letnią kobietą FT3 4(ok 78%) ft4 1,22 (40%) opis usg : gruczoł tarczowy położony typowo, ehogeniczność obu płatów typowa, unaczynienie miąższu typowe, wezły chłonne szyji nie powiększone wymiary: PP 53x17x17 mm pl 45x13x14 grubość cieśni 4mm czekam teraz na wynik p/ciał tarczycy... ogólnie objawy to : trudność w utrzymywaniu wagi, suche, wypadające włosy, łamliwe pazn...
    • Witajcie zgłupialma juz totalnie, mialam caly czas objawy nadczynnosci: puls 103, dusznosci, potliwość , lęki, budziłam sie w nocy, po wejsciu na schody totalny brak sił. Wszystko na dawce 137,5mg . Zrobiłam dzis wyniki ft3 2,73(1,45-3,48)63% ft4 1,19(0,71-1,85) 42% wyniki nie wydaja sie idealne pod kontem niedoczynnosci,a ja czuje objawy nadczynnosci, niewiem o co chodzi? Zmniejszylam o 12,5mg czyli 137,5-12,5. I jakby serducho troszke sie uspokoił...
    • Posiałam na ligninie rzeżuchę, tak mnie naszło wiosennie, a poza tym bardzo ją lubię. Teraz czytam, że oprócz innych jej walorów, jest to żródło łatwo przyswajalnego jodu. W niektórych źródłach piszą: "... jeśli jod znajduje się w glebie" . Zgłupiałam, bo teraz nie wiem, czy jod jest w tej roślinie sam z siebie, czy rzeżucha łatwo pobiera go z gleby, powietrza... i dlatego ma ten jod. Idąc dalej, to może taka wysiana na ligninie, nie w ziemi, juz go tyle nie zawiera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się