pary

(42 wyniki)
  • bo z tego co widzę to kupujecie raczej drogie, porządne buciki, czy macie później jeszcze jakąs alternatywę czy dziecko chodzi tylko w tej jednej parze cały sezon? pytam ponieważ zawsze mi się wydaje, że powinny byc drugie wrazie czego, słyszałam tez, że buty, np. bartka, bardzo się popsuły i nie są juz to tak dobre buty jak na początku, czy nie myślicie, że takie za 200 zł nie są podobne do tych za powiedzmy 80 zł? czym sugerujecie się przy kupnie? bo te tańsze też są przecież skór...
  • bo ja wlasnie taki dostalam, ze stali nierdzewnej. no i mam problem, bo dolna czesc- czyli sam garnek nie jest idealnie dopasowany do gornej, a przy gotowaniu para ulatnia sie bokiem wlasnie w tym nieszczelnym miejscu. myslalam, ze zakupiony garnek byl jakis "powypadkowy", wiec poprosilam darczynce o wymiane :) no i niestety ten, na ktory wymieniono jest podobny, tez para bokiem ucieka. u Was tez tak jest, czy trafilam na taka feralna firme i lepiej calkiem garnek zwrocic?
  • bo nie wiem, dania z rybą zazwyczaj kupowałam w słoiku a jesli bede chciala zrobic samodzielny posiłek to ile taki filet ryby gotuje sie na parze? dla mnie to taka ryba ciągle wygląda jak surowa ;)))
  • Ostatnio wyczytałam, że powinno się gotować bobasom warzywa na parze. Ja robię to normalnie, w nieosolonej oczywiście wodzie. A Wy?
  • Zostało mi jeszcze parę rzeczy do kupienia, może któraś Lipcówka ma na zbyciu: - przewijak nakładany na łóżeczko - kolorowe pieluszki tetrowe i flanelowe - rożek Jak mi się jeszcze coś przypomni to dopiszę :)
  • Dziewczyny, wiem, że to pytanie zupełnie niezwiązane z lipcówkami i lipczątkami, ale bardzo mi na tym zależy, więc pomyślałam, że może znacie kogoś, kto bierze ślub w kwietniu lub w maju ??? Pozdrawiam Was gorąco, e-millie
  • wkleiłam ten link już w innym wątku, ale sądzę. że jest warty przeczytania londyn.gazeta.pl/londyn/1,79739,5719341,Dzieci_korzystajace_z_telefonow_komorkowych_sa_bardziej.html wiem, że wszystko szkodzi itp ale po jego przeczytaniu nie traktuje juz komórki jako jednej z zabawek dla młodego.
  • wczoraj przeszedł z 6 kroków dzisiaj jak go obserwowałam to coraz częściej zaczyna się puszczać i chodzić:))a jutro kończymy 10 miesięcy. Ale jak go postawię koło wersalki odejde kawałek i wołam go to przychodzi na czterech:))
  • Tak jak już wczesniej pisałam, we wtorek dowiedziałam się, że będziemy mieć drugiego chłopca. Nie będę ukrywać, że marzyła się nam dziewczynka, ale wiadomość o chłopcu przyjęliśmy z wileką radością. Dlatego też tak mnie zdziwiło gadanie znajomych, a nawet dalszej rodziny: ...drugi chłopak??? i co cieszycie się??? ...ooo drugi chłopak, a nie wolelibyście dziewczynki??? ...o to nie będzie parki, ale nie przejmuj się, najważniejsze, zeby było zdrowe Ani do głowy by mi nie przyszlo si...
  • Kupione na wyprzedażach pod koniec zeszłego sezonu, obecnie za małe. Merrell wyglądają jak nowe, Geox są w stanie idealnym minus. Może któremuś Lipcowemu się przydadzą. 40zł plus koszty przesyłki za parę. picasaweb.google.com/107120843627732108592/ButyBrunka?authkey=Gv1sRgCNmFk7vfkanw8gE#
  • zakupiłam medel famili i jak zakladam Wiktorowi malą miseczkę to para leci mu na oczy, bardzo mu to przeszkadza, czy to normalne, czy źle mu zakładam?
  • Mam wrażenie, że za mało kupiłam. Mam dla Mai 3 pary grubych rajstop z frotką w środku i 5 "normalnych", bodziaków z długim rękawem 6. Praktycznie po całym tygodniu wszystko ląduje w praniu, bo i rajstopy i bodziaki zmieniam jej codziennie. Zastanawiam się czy to nie za mało, bo teraz jak jest zimniej, to będzie mi wolniej wszystko schło :-/ Macie większe zapasy rajstop i bodziaków z długim rękawem?
  • tiaa...znowu Mati dzisiaj w nocy szczekanie; na szczesce mam sterydy wziewne wiec było spoko; Tak jak za pierwszym razem bez dusznosci "tylko" kaszel Jutro z nim pójde na osłuchanie - dzisiaj odsypiamy ;) ale mam tysiące pytań - może znacie odpowiedzi: - czy to jest rodzinne - mąż jak był mały to miał czesto - czy to jest o podłożu alergicznym - mozna tego uniknąć? czy może byc wywołane jakims konkretnym składnikiem który zjadł np wczoraj? - czy to jest związane z tym, że ma lekki ...
  • Co myślicie o takich związkach? Znacie takie pary? Dla wyjąsnienia sa to osoby, które deklarują, że są razem (para) ale mieszkają osobno. Obecnie coraz częstszy układ u osób, które się wiążą gdy już są samodzielne (z włąsnym mieszkaniem, przyzwyczajeniami i nawykami). Myślacie, że taki związek ma przyszłość? Bo raczej wyklucza dzieci...
  • Jak się mają Wasze ubrania. Ja już zupełnie wyrosłam z tego co miałam i zostały mi dosłownie jedne dresy i leginsy. Koszulki pożyczam od męża. Nie widzę sensu kupowania kolejnego big ubranka na te być może 2-4 tygodnie. Ale z drugiej strony w tych przydużych tishertach czuję się deko nieatrakcyjnie. A jak tam Wasze szafy?
  • Rozmawiałam przed chwilą z sąsiadką, która ma dwóch synów i opowiada mi, że jej synowa (ma ponad 30lat) od kilku lat stara się z mężem o dziecko i nic. Jak mówi, ile już kasy wydali na lekarzy i ile się najeździli po kraju i zagranicę, to szok. Teraz dwa razy dziennie sama bije sobie jakieś zastrzyki w brzuch... A młodszy syn już ma 3-letniego synka i nie chcą za bardzo przyjeżdżać, jak jest brat z rodziną, bo ta druga synowa to ponoć za każdym razem płacze, jak widzi Małego... Ludzie, ...
  • Pisałam że biorę się za siebie ale jakąś taką deprechę podłapałam, że musiałam zająć się głową a nie d...ą :-) Ale teraz słońce mnie zmobilizowało. Nie chcę Dukanów, Montignaców bo nie będzie mi się chciało gotować dla siebie, ale nie chcę i głodówek. Chciałabym po prostu zmienić nawyki jedzeniowe. Teraz jem - za dużo wieczorem, za mącznie i za tłusto (za chipsy dam się pokroić) Muszę zacząć jesc inaczej bo wszelkie diety z natury rzeczy są okresowe, a jak po nich wrócę do chipsów..... Dopie...
  • Stworzmy sobie klub dyskusyjny:), na poczatek polecam artykul, a pozniej pytam o Wasze zdanie:): zdrowie.onet.pl/1532285,2040,,,,bezdzietni_z_wyboru,styl_zycia.html Moje jest takie, ze nie znam pary , ktora swiadomie zrezygnowala z macierzynstwa, ale... wydaje mi sie, ze nie jest to mozliwe ,ze nie ma sie instynktu macierzynskiego i jesli dana para zaliczylaby wpadke to... szybko znalazłaby miejsce w sercu dla dziecka, jesli ktos nie sprobowal to skad ma wiedziec czy chce miec dzi...
  • Żebyśmyu oderwały się na chwilę od spraw ciążowych postanowiłam założyć taki oto wątek. Może na moment odewiemy się od dolegliwości ciążowych. Jak spędzcie Sylwestra, czy wybieracie się na jakies imprezy, bale etc?? Mój świezo poślubiony mąż zabiera mnie na sylwestrowa impreze do jakiegosc milego miejsca ( zazwyczaj były to imprezy domowe), idziemy z jego znajomymi i mam nadzieje bawic sie szampańsko. A Nowy Rok powitam kieliszkiem czerwonego wina. A jak będzie u Was??
  • Robione własnoręcznie przez żonę kuzyna mojego m. Ja mam już od dwóch miesięcy kilkanaście par (w różnych kolorach i wzorach) i polecam. Obiecałam, że pomogę jej w sprzedaży bo uważam, że są śliczne. Posrebrzane elementy te co się wkłada do ucha - nie pamiętam jak się to nazywa (w moich nic nie czarnieje, nie uczulają mnie też jak jakieś tanie metalowe kolczyki) i przeróżne dodatki. Jak będę miała chwilę to opiszę bo każde kolczyki mają nazwę i opis zrobiony przez Dorotę. Dała mi 100 par ale ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna