Dodaj do ulubionych

Pogadajmy o ciuchach

23.06.07, 08:50
Jakie ubrania nosicie/zamierzacie nosić w ciąży? Spodnice i spodnie - na
gumce, pod brzuchem, z regulowanym pasem? Majtki pod brzuchem czy specjalne
ciążowe? Rajstopy? Staniki - od razu odpinane czy dopiero po porodzie? Bluzki
- obcisłe, uwydatniające brzuszek czy luźne tuniki? A na płaszcz zimowy macie
jakieś pomysły? Co wam się podoba, a co nie? Co najwygodniejsze? Co polecacie,
a z czym macie największy problem? Czy kupujecie w sklepach ciążowych? Uff,
ale pytańsmile Pozdrawiam serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • lukrecja34 Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 09:03
      witaj,jestem w 24 tc.nie wiem czy jesteś w ciąży i czy masz świadomość jak
      potwornie drogie są ciążowe ciuchy?ja ubieram się głównie w ciuchlandach,na
      allegro i u koleżanek.kupiłam sobie jedynie nowe staniki i majtki ale takie
      normalne,tylko większe i pod brzuch.ciążowe gacie są kilka razy droższe niż
      zwykłe.bluzki noszę zarówno obcisłe i eksponujące brzuchol jak i luźne i bardzo
      wygodne tuniki.spódnic nie noszę teraz wogóle bo mam już za grube uda i się
      zacieram a w rajstopach biegać nie będę.spodnie mam takie wysokie,z rozciągliwym
      i elastycznym pasem na brzuch-super wygodne.jedne z nich musiałam kupić nowe(130
      zł)bo miałam imprezę rodzinną i musiałam wyglądać elegancko.ponieważ jestem dość
      duża(w tej chwili rozmiar 42)ciężko mi coś kupić w normalnych sklepach,gdybym
      chciała bo nowe ciuchy ciążowe są najczęściej w rozmiarach do 40(większe w ciąży
      nie chodzą).generalnie uważam,że najszybciej można ubrać się na allegro,tym
      bardziej,że chodzi o ciuchy na parę miesięcy więc trochę bez sensu
      przepłacać.szczególnie,że największy wydatek nosi się jeszcze w brzuchu.pozdrawiam
      • edzia.79 Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 09:43
        Ja juz w 37tc.Z ciazowych rzeczy mm 2 pary dzinsow (jedne pod brzuch drugie na) kupione w 3 mies i bluzke obcisla z H&M.
        reszte ciuchow kupilam na bazarze badz w normalnym sklepie,sa to albo tuniki np. odcinane pod biustem albo dluzsze obcisle bluzki.W tym roku moda byla dla nas laskawa,pelno tachich ciuchow w sklepah.
        Ogolnie lubie podkreslac brzuch i chodze w przylegajaych rzeczach ktore jednak brzuch zaslaniaja.
        Na lato zakladam swoje spodnice sprzed ciazy sa na gumke albo poprostu nosze ropiete i zasloniete dluga bluzka.
        Bieliizna normalna-tez nie ciazowa.
        • dagny1001 Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 10:01
          Świetny pomysł z tym noszeniem rozpiętychsmile A spódnice na gumce Ci nie uciskają
          brzucha? Spodnie czy spódnice pod brzuch to takie niskie biodrówki? Wygodnie się
          to nosi? Ja jestem dopiero w 16 t., brzuszek mi zaczął rosnąć i próbuję się
          powoli zorientować w tych sprawach. Pzdr.
          • edzia.79 Re:Dagny 23.06.07, 10:08
            spodnice mnie nie cisna bo nosze pod brzuchem a nie na brzuchu.
            spodnie pod brzuch to niskie biodrowki ale nie takie typowe tylko z szeroka guma-musialam sie nameczyc zeby znalec takie w zimie bo wtedy wszystkie byly na brzuch.
            drugie na brzuch tez nie sa z typowym golfem tylko z takim marszczonym,ktory mozna sciagnac z brzucha.
            Poszukam zaraz cos podobnego na allegro,jak znajde to ci wkleje link.
            • edzia.79 Re:Dagny 23.06.07, 10:20
              takie pod brzuch
              www.allegro.pl/item206667176_bojowki_ciazowe_motherhood_rozm_m.html
              www.allegro.pl/item204583190_spodnie_ciazowe_na_gumie.html
              i z tak marszczonym golfem na brzuch
              www.9fashion.pl/sklep/product_details.php?id=915
              • justbe86 Re:Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 11:49
                Ja jestem juz w 39 t.c. i z ciążowych ubran mam jedne spodnie z pasem na
                brzuch. Sa to spodnie 3/4 na lato, ale jakos zadko w nich chodze nie wiem
                dlaczego. Uważam, że najlepszym zakupem byl pas ciazowy, ktory kupilam na
                allegro za 27 zl, sluzyl mi przez cala ciaze zwlaszcza zima. Moglam zakladac
                wszystkie spodnie z przed ciazy, byly rozpiete i to wlasnie zaslanialam pasem.
                Jak bluzka byla krotsza to tez pas to ukrywal. Oczywiscie w miare upływu
                tygodni stawalam sie coraz grubsza szczegolnie w udach i wtedy miescilam sie
                juz tylko w jedne stare spodnie ale i tak bylo ok. Teraz jak jest cieplo nosze
                spodnice rozpiete i na to dluzsza bluzke kupiona w zwyklym sklepie. Uwazam ze
                nie ma potrzeby kupowania ciazowych ubran w starych ale z pomyslem mozna
                wygladac i czuc sie swietnie cala ciazewink Pozdrawiam
                • narnia_80 Re:Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 12:46
                  Jestem w 15/16 tc i jak na razie wszystkie stare ciuchy.. No może parę nowych
                  bluzek - tunik (lepiej się w nich czuję niż w swoich przedciążowych - teraz
                  jakieś za krótkie smile. Mam jedne stare spodnie które ładnie się zapinają, a
                  reszta jakoś nie bardzo, w sensie, że nie chcę uciskać brzucha. W domu
                  najlepiej w dresowych (trochę niebyt kobiece, ale cóż smile Na razie czekam na
                  rozwój brzucha i jakieś letnie spodnie (np lniane na gumce) i jesienne będą
                  raczej nieuniknione. Nie wiem jak to wyjdzie, ale specjalnie ciążowych ciuchów
                  nie zamierzam kupować (jak coś jest trochę nietypowego, to od razu cena
                  nietypowa smileZ drugiej strony ciąża nie jest też czasem, żeby wkładać byle co,
                  byle zmieścić się. Jakieś dodatki, apaszki i pięknie smile Bielizna przedciążowa
                  jak na razie wystarcza. Pozdrawiam!
    • monikaa13 Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 13:19
      nigdy nir kupilam ani jednej rzeczy w ciazy, ubieralam ciuszki poprostu dla
      wiekszych ktore dostalam od siostry
    • musam Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 15:35
      a ja nakupowalam , powiedzmy za duzo. W sumie jak sie zastanowie to naprawde
      szkoda pieniedzy, bo defakto, nosisz je bardzo krotko. No coz moze jak moja
      siosrta zajdzie w ciaze to jej te ciuchy sprezentuje, mam chyba 4 jeansy, 2
      pary z lnu i bawelny, kilka sukienek, kilka spodniczek i bluzek ( wszystko
      ciazowe). Bardzo fajne sa takie specjane pasy z bawelny na brzuch, w roznych
      kolorach, mozna je fajnie kombinowac z bluzkami. Najwygodniejsza jest bielizna,
      z tego bym nie rezygnowala, nie ma nic gorszego jak za ciasne zeczy ,
      uciskajace brzuch.
      • paliwodaj Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 16:04
        Jestem z 3 dzieciaczkiem w ciazy i w ciagu tych wielu miesiecy z brzuchem
        nazbierala sie spora ilosc ciazowych ciuszkow.
        Czesc dostalam od kolezanki, czesc kupilam. Po urodzeniu drugiego synka
        wyslalam wielka pake do Polski dla kolezanki w ciazy. Jej coreczka ma teraz 1,5
        roku, pozniej kolezanka oddala drugiej kolezance ktora ma teraz coreczke 8
        miesiecy. Pozniej okazalo sie ze ja znowu jestem w ciazy i czesc ciuszkow
        dziewczyny odeslaly mi. Mimo ze niektore ubranka sluzyly 5 mamom to i tak
        wygladaja jak nowe. Kupowane w USA w tutejszych sklapach z odzieza ciazowa.
        Oczywiscie czesc ubran sie zniszczyla, ale to noramalne przeciez.

Kilka miesiecy temu kupilam w Gap 2 pary takich samych spodni jeansowych
        ciazowych, bo byla super przecena. Jeszcze nie wiedzialam ze jedna para bedzie
        mi sluzyc.
        Druga mam caly czas i chetnie komus odsprzedam. Spodnie sa ciemno niebieskie, z
        niskim zapieciem z tylu guma, i wewnetrzne gumki do regulacji obwodu w pasie.
        Super!!! Jezeli jestescie zainteresowane przesle zdjecie .Rozmiar . amerykanska
        2,czyli 36 - 38 Euro, dlugosc regularna, lekko poszerzane na dole.

Osobiscie nie przepadam za tymi bawelnianymi wstawkami na brzuch, tzn sa
        wygodne ale nie wygladaja dobrze. Teraz jeszcze nosze swoje nie-ciazowe ubrania
        (3-miesiac)i obcisle bluzeczki. Zwykle spodnie , spodenki, spodnic raczej nie
        nosze. Ale pewnie niedlugo zaloze cos szerszego
        • justbe86 Re: Pogadajmy o ciuchach 23.06.07, 19:35
          A ja sie nie zgadzam. Uważam, że pasy ciążowe to jedne z lepszych "wynalazkow"
          i naprawde wygladaja swietnie, jesli sa dobrze zestawione.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka