Dodaj do ulubionych

Ciuchy ciążowe

07.11.04, 22:42
jestem studentką marketingu,robie badania na temat kupowania strojów
ciązowych.Chciałabym się dowiedzieć,czy Wy Drogie Panie byłybyście
zainteresowane kupnem takich rzeczy,czy np.lepiej jest kupować normalne
ciuchy tylko,że w większych rozmiarach.Ile jesteście w stanie zapłacić np za
spodnie,bluzkę,sweter(przecież nosicie to tylko 3-4 miesiące).Czy lepszą
formą kupna byłaby wyprawa do sklepu,czy np przyjazd sprzedającego do domu?
Bardzo proszę o informacje,z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie przyszłe
mamusie
Obserwuj wątek
    • okruszek100 Re: Ciuchy ciążowe 07.11.04, 23:06
      kupiłam sobie spodnie ciążowe , na szelkach- nowe, ale za to na jakiejś
      przecenie w fajnym sklepie.I to mi wystarczy- mam sporo rzeczy troche za
      dużych, które się teraz nadazą.Poza tym moja ciąża przypada na jesień , zimę
      więc nie muszę nic specjalnie wymyślać- to nie środek lata.Kasę wolę wydać na
      dziecko niż na cichy, które mi posłużą dość krótko.Czasem coś wyszperam na
      ciuchach o to mnie nawet cieszy, bo są tam fajne , ciażowe rzeczy.To tyle.Nie
      chcialabym ,żeby przyjeżdżał ktoś do domu z ciuchami.Natomiast gdybym miała
      jakieś extra spotkanie- urioczystość typu ślub czy coś podobnego w tym czasie-
      na pewno bym sobie poszukała czegoś wyjściowego .I wyjątkowegosmile
    • packa761 Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 10:54
      Ja kupiłam sobie dwie pary spodni w sklepach internetowych, poza tym nic
      specjalnego nie kupowałam. Kupowanie bluzek , swetrów, koszulek, koszul
      nocnych, majtek-ciażowych jest dla mnie bez sensu. Spokojnie mieszcze sie w
      luźniejsze stare ciuchy. Aha, w lumpeksie kupiłam dwie fajne luźniejsze koszule-
      jedna biała na rozpoczęcie roku(pracuje w szkole). Ciuchy ciązowe sa teraz
      bardzo fajne ale niestety ich dużą wadą są wysokie ceny. Kupione spodnie
      zamierzam potem sprzedać. Miłego pisania pracy!!!!
    • ejdz Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 12:01
      Jestem w 4 m-cu ciąży, a już m-c temu kupiłam spodnie ciążowe, bo te które
      miałam mnie piły...
      Planuję dokupienie jeszcze jednej pary i do kwietnia powinna przetrwaćsmile
      Osobiście nie wybieram najdroższych ciuchów ciążowych, spodnie o których
      wspomniałam kosztowały 80-90zł (nie pamietam) w Łodzi.
      Wolę się wybrać do sklepusmile
      • neti87 Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 12:07
        Ja kupiłam sobie kilka ciążowych ciuszków z tego właśnie względu, że będą mi
        potrzebne tylko przez kilka miesięcy. Nie zamierzałam kupować jakichś dużych
        ubrań typu worek, bo po prostu takich nie noszę i nie byłyby potem wykorzystane.
        A w typowo ciążowych ciuszkach można dobrze wyglądać i świetnie się czuć.
        Zazwyczaj muszę wszystko przymierzyć, więc wolałam robić zakupy w sklepach z
        odzieżą ciążową. Wybierałam sklepy polecane przez interneutki i nie zawiodłam
        się. Po dwóch udanych wyprawach mam 2 pary spodni, bojówki, legginsy, spódnicę,
        bluzkę i koszulkę ciążową. Na razie nic więcej nie potrzebuję. Pewnie za jakiś
        czas przyda mi się bielizna ciążowa.
    • honda1998 Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 13:31
      Ja kupiłam sobie trzy pary ciązowych spodni: wyjściowe/do pracy, bojówki i
      jeansy oraz bieliznę ciążową.

Takie zakupy wolę robić w sklepie niż w domu - zawsze czuję się zobowiązana coś
      kupić i nie wiem czy potrafiłabym odmówić

pozdrawiam,

Eliza
    • nonu Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 13:31
      Oczywiscie lepiej samemu wybrac sie do sklepu.
      Ja na ciaze planuje kupic sobie tylko jedne spodnie i spodnice (lub sukienke).
      Będą to ciuszki typowo ciążowe, ale na pewno nie bardzo luźne, tylko raczej
      dopasowane eksponujące to, że spodziewam się maluszka. Nie będą to na pewno
      ciuchy bardzo drogie, raczej ok 150 zł każdy, czyli nie planuje wydać więcej
      niż 300 zł. Nie mieszkam w stolicy, wiec bedzie to chyba możliwe.
      Co do bluzek to mysle, ze szafie znajdzie sie kilka łaszków pasujących również
      na powiększający się brzuch.
    • roxi_hart Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 15:22
      Ja mialam 2 pary spodni ciazowych - nosilam do 6 m-ca - potem je sprzedalam na allegro bo zle sie w nich czulam z duzym brzuchem. Teraz 9 m-c a ja chodze w normalnych biodrowkach rozmiar 44 i nie zamienilabym je na zadne inne. A juz napewno nie zalozylabym ogrodniczek bo dla mnie sa potwornie niewygodne.
      Pozdrawiam
    • t.nina Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 16:25
      Mam taki problem z odzieżą ciążową, że jestem dość szczupła, ciąża nie jest
      gigantyczna (obecnie druga) i najmniejsze ciążowe ciuchy czyli S są dla mnie
      zbyt wielkie. Może miesiąc przed porodem by się coś na brzuchu utrzymało. Poza
      tym lubię rzeczy dopasowane i spodnie biodrówki,a takiej oferty ciążowej nie ma
      jak dla mnie. Pierwszą ciąże przechodziłam w ostatniej fazie w rozmarze L (z
      luzem). Obecnie w 6 miesiącu jeszcze się mieszczę w niektóre luźne biodrówki 36
      sprzed ciąży. W związku z tym kupuje normalne ubranka rozmiar większe. Wolę
      biegać po sklepach i wybrzydzać.
      • okulewiczu Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 17:25
        Hej! Ja bardzo chętnie kupuję ciuchy ciążowe. Robie to w sklepie H&M. Spodnie
        są duzo wygodniejsze niż te zwykłe. dzieki temu mogę chodzić i w jeansach i w
        eleganckich spodnaich z kantem, równiez bluzki ciążowe są wygodniejsze, dłuższe
        i ładniej się w nich wygląda. Poza tym nie wyobrażam sobie kupić normalnych
        rajstop czy biustonosza. Sklepy z odzieżą ciążową to świetny pomysł
        pozdrawiam
        Ula i Pawelek 33 tydzień ciąży
        • evellek Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 22:29
          ja nie wyobrażam sobie chodzenia w workowatych o dwa numery za dużych
          ciuszkach!..dlatego trochę zainwestowałam w rzeczy ze sklepów ciążowych-
          dostępność mała, wybór jeszcze niezbyt duzy ale mam nadzieję że to się
          rozwinie.Żeczywiście jest problem z rozmiarem s...zakupy w domu to dla mnie
          pomyłka...
          pozdrawiam
    • lamciad Re: Ciuchy ciążowe 08.11.04, 22:56
      Dzięki serdeczne za Wasze opinie.Już pomijając moją pracę o badaniach
      marketingowych,chciałabym poruszyć temat ciuszków trochę dogłębniej,gdyż
      wiem,że są różne opinie na ten temat.Wypowiem się jako przyszła(jeszcze nie w
      ciąży)kobieta z brzuszkiem.Otóż wydaje mi się,że brak jest na polskim rynku
      takich sklepów,gdzie można by było kupować fajne i tanie ciuchy,które miałyby
      własne kolekcje na każdy sezon.Mama,która uwielbia kupować ciuchy nie może być
      pozbawiona tej przyjemności w czasie ciąży,kiedy to podobno trzeba spełniać jej
      zachciankismileAle czy istnienie takiego sklepu ma szansę powodzenia w polskich
      realiach,gdzie szkoda nam wydawać pieniądze na te kilka miesięcy???
    • gagga1 Re: Ciuchy ciążowe 09.11.04, 09:06
      Nie wyobrażam sobie chodzenie w zbyt dużych rozmiarach. Jestem szczupła, a moja
      ciąża objawia się tylko wystającym brzuszkiem. Noszę więc ciążowe kroje spodni
      i spódnic o fasonach dokładnie takich jak sprzed ciąży, z doszytym
      jedynie "brzuszkiem". Nie znoszę ogrodniczek, ani workowatych spódnic, czy
      sukienek, bo takie nigdy nie będą eleganckie.
      Część z Pań ciężarnych nie pracujących może sobie pozwolić na bardziej swobodny
      ubiór. Kobiety pracujące chcą czuć się eleganckie i atrakcyjne pomimo swojego
      stanu. A takich "wyjściowych" zestawów zdecydowanie za mało na rynku. Trzeba
      się bardzo nachodzić, by natrafić na ładny ciuszek.
      Ubrania kupuję w sklepach, nie zaprosiłabym sprzedawcy do domu, bo to w jakiś
      sposób zobowiązuje do kupna.
      Cena spodni - nie większa niż 300 zł. Spódnicy - 150 zł. Bluzek ciążowych nie
      kupuję, korzystam z tych, które już mam.
      Ostatnio odwiedziłam sklep sieci Formes. Tam za parę spodni trzeba zapłacić ok.
      600 zł. Wg mnie to za dużo. Takich spodni nie kupię.
      gagga
    • melka12 Re: Ciuchy ciążowe 09.11.04, 13:08
      Witam. Napisze z punktu widzenia swiezo upieczonej mamusi w rozmiarze s. Moja
      najwieksza ciaza przypadla na okres lata i tylko dzieki temu jakos przetrwalam
      w kilku rozciagliwych sukienkach i w wiekszych spodniach. Z rzeczy ciazowych
      kupilam sukienke, miniówke, spodnie rybaczki i eleganckie z satyny, a takze
      bielizne i jedna bluzke. Narzekalam sobie bardzo na brak tanich ladnych
      ciuszków. Brakuje sklepu z rzeczami w stylu H&M, ZARA, Terranova dla kobitek w
      ciazy. Gdyby mozna bylo dostac rzeczy w cenie 60-300 pln, oryginalne, modne i
      niekoniecznie super jakosci (przeciez nosi sie je krótko - zreszta mówic o
      jakosci chcialabym zeby byly takie jak w wymienionych sklepach) - takie rzeczy
      na pewno bym kupowala. Ten rynek ciagle jest za malo rozwiniety. Wystarczy
      wejsc na zagraniczne strony internetowe o ubraniach ciazowych - jaki wybór i
      cenowo i wizualnie (pare z nich zainspirwalo mnie do uszycia sobie sukienki na
      wesele znajomych).
      Dla mnie przyjazd sprzedawcy do domu nie bylby glupim pomyslem pod warrunkiem
      ze wczesniej moglabym obejrzec te rzeczy na stronie internetowej. To
      wygodniejsze niz bieganie po sklepach szczególnie jak sie pracuje a po pracy
      pada na twarz. I lepsze niz kupowanie internetem bo nigdy nie wiesz jakiej to
      jest jakosc a tak po prostu sprawdzasz i jakby co nie kupujesz. Ale jak juz
      ktos sie pojawia z takim asortymentem to raczej wydaje mi sie ze bez bubli
      (zeby go myszy nie zjadly naslane przez wkurzona ciazówke smile.
      pozdrawiam i zycze powodzenia w pisaniu pracy - oby byla owocna i na 5!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka